Wild Beauty Zambia

14 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Waarom kom je naar Zambia? 72 verschillende stammen leven hier vreedzaam naast elkaar, volgens het motto “One Zambia, One Nation”. Verdraagzaamheid en Hartverwarmende gastvrijheid zijn een integraal onderdeel van de rijke Zambiaanse leefcultuur. Daarom kom je dus naar Zambia. Vanwege die supervriendelijke en gastvrije mensen. Okay, toch ook een beetje voor de wonderschone natuur en woest aantrekkelijke wildparken.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 8.490,-,-p.p.

  • Inclusief vluchten en accommodaties

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Lusaka

Je vliegt met de KLM via Nairobi naar Lusaka. Je wordt op het vliegveld van Lusaka opgewacht door één van onze lokale vertegenwoordigers die brengt je persoonlijk naar een goed hotel gelegen in de ambassadebuurt van Lusaka, op dertig minuten van Kenneth Kaunda International Airport. De volgende dag vlieg je naar naar Mfuwe, klaar voor de safari’s.

Lusaka

Accommodaties

Latitude 15

Luxe

Een heerlijk hotel vanwege de romantische, kosmopolitische sfeer, het lichte interieur vol eigentijdse, Afrikaanse kunst en het verwarmde zwembad.

Dag 2 - 4

South Luangwa

Je vliegt naar Mfuwe, de gateway tot het South Luangwa National Park. In de schaduw van oude, hoge mahoniebomen ligt Luwi Bush Camp, genoemd naar de rivier die er in het regenseizoen stroomt. Dit kleine kamp met maar vier chalets wordt ieder jaar aan het begin van het droge seizoen opnieuw opgebouwd uit natuurlijke materialen. In de ochtend en middag ga je op wandelsafari en kom je misschien wel de schuchtere Roanantilope tegen of volg je met kloppend hart het spoor van een leeuw. Het Afrikaanse stof kun je daarna in je eigen badkamer van je afspoelen onder een door zonne-energie verwarmde douche.

South Luangwa

Accommodaties

Luwi Bush Camp

Luxe

In de schaduw van oude, hoge mahoniebomen ligt het kamp, eenvoudig maar met uitstekend bedden en heerlijke maaltijden worden er geserveerd.

Dag 4 - 5

South Luangwa

Van Luwi ga je te voet naar het volgende kamp, Nsolo, waar een koud biertje en een smakelijk brunch op je staan te wachten. Je chalet heeft een eigen badkamer, veranda en heerlijke bedden, maar wie weet slaap jij liever onder een klamboe, midden in de droge rivierbedding van de Luwi.

South Luangwa

Accommodaties

Nsolo Bush Camp

Luxe

Het intiem bush kamp met slechts 4 comfortabele chalets, gebouwd uit natuurlijke materialen en heeft een prachtig uitzicht over de droge rivierbedding.

Dag 5 - 7

South Luangwa

Wie kiest voor Kakuli Bush Camp zoekt het wat hoger op, waar twee rivieren, de Luwi en de Luangwa, samenkomen. Kakuli is één van de weinige kampen in de bush dat het hele jaar geopend is. In het groene seizoen, van januari tot mei, kun je er alleen per boot komen en als je een échte vogelliefhebber bent, zorg je dat je in één van die boten zit. Er zijn in dit gebied wel vijfhonderd verschillende vogelsoorten geteld en in het groene- of regenseizoen zijn de mannetjes kleurrijk uitgedost om zo een vrouwtje te vinden. De gidsen nemen je mee op wandel-, boot- of jeepsafari’s. Als je roofdieren in actie wilt zien, moet je zeker een keer na zonsondergang met ze op pad gaan.

South Luangwa

Accommodaties

Changa camp

Luxe

Het kamp ligt aan het prachtige Lake Kariba in een privé concessie in het Matusadona National Park. Met slechtst 8 luxe safari tenten in oost Afrikaanse stijl met een binnen én buiten douche en een verzonken ligbad.

Dag 7 - 8

Lower Zambezi

Van Mfuwe vlieg je naar Royal Airstrip ten zuiden van het Lower Zambezi National Park. Je brengt de nacht door in Tsika Island Bush Camp, dat onderdak biedt aan slechts zes gasten. De gidsen van Tsika nemen je graag mee op kanosafari, want dat is hun specialiteit. Als je het liever wat rustiger aan doet, kun je ook over het eiland wandelen. Je hoeft niet bang te zijn voor roofdieren, die zijn hier niet, maar wel heel veel luipaarden, olifanten en buffels.

Lower Zambezi

Accommodaties

Tsika Island bush camp

Luxe

Dit kleinschalige intieme bushcamp gelegen op een eiland in de Zambezi beschikt over slechts drie chalets met elk een en-suite badkamer.

Dag 8 - 11

Lower Zambezi

Manager Flossie en haar team heten je hartelijk welkom in het Chongwe River Camp. Je neemt je intrek in één van de luxe safaritenten of in één van de nóg luxere suites. Dit prachtige kamp ligt precies waar twee rivieren bij elkaar komen. Ga in een boot de rivier op en gooi je hengel uit om een tijgervis te vangen. Natuurlijk ga je er elke dag op uit: te voet, in een kano of met een jeep, bij daglicht of in het donker. Chongwe’s ervaren gidsen staan altijd klaar om met je op pad te gaan in dit zuidelijkste stukje van het Lower Zambezi National Park. En heb je even geen zin om op zoek te gaan naar dieren, dan komen zij wel op bezoek bij jou. Kijk niet raar op als een olifant even bij je binnen komt gluren.

Lower Zambezi

Accommodaties

Chongwe River camp

Luxe

Het sfeervolle tentenkamp is gelegen wellicht op de beste locatie van alle camps in en nabij het Lower Zambezi National Park. Elke tent biedt uitzicht op de rivier, heeft een eigen veranda en een ruime en-suite badkamer in de open lucht.

Dag 11 - 13

Victoria Falls

In de ochtend vlieg je naar Livingstone en reis je door naar je eerste accommodatie gelegen aan de Zambezi. In je luxe Lodge kom je helemaal tot rust. Laat je meevoeren bij zonsondergang over de rivier of wandel met een vogelexpert door tuinen van de lodge. De boot ligt klaar voor een picknick op een van de eilanden in Zambezi. Je verblijf is zo relaxed dat je bijna zou vergeten dat je in de buurt bent van de Victoria Falls. Beleef dit natuurspektakel op de manier die het best bij jou past. Misschien heb je wel genoeg lef voor een onvergetelijke duik in de Devil’s Pool aan de rand van de waterval of dobber je toch liever rond in de pool op de lodge?

Victoria Falls

Accommodaties

Waterberry Lodge

Luxe

Een voormalige boerderij, Old Constantia Farm, is omgetoverd tot een een prachtig resort. Gelegen aan de Zambezi en dichtbij de Victoria Waterfalls, maar wèg van het massatoerisme.

DAG 13 - 14

Amsterdam

Je kunt vandaag op je gemak je koffers pakken of nog even op souvenirjacht gaan in Livingstone voordat je aan het eind van de middag naar Nairobi vliegt waar je overstapt op je vlucht naar Amsterdam.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.