Water, Wijn en Wildernis

12 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Deze reis voert je van stad, strand en Robbeneiland, naar met wijnstokken bedekte heuvels. En van VOC-historie naar safari’s in de ‘bush’. Dit stuk van Afrika is van een schoonheid en weidsheid die je nergens anders ter wereld ziet. Hier wil je altijd weer terugkomen.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 3.140,-p.p.

  • Inclusief; alle vluchten, huurauto, transfers, accommodaties en safari’s
  • Luxe – en Luxe Plus editie prijzen op aanvraag

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1-5

Kaapstad

Nelson Mandela noemde de Tafelberg ‘de mountain of hope’. Het is hèt icoon van deze levendige en cultureel zeer diverse stad en de plek bij uitstek om Kaapstad van bovenaf te bekijken. Je kunt de top lopend bereiken of met een kabelbaan. Breng de dag door slenterend langs caféetjes en galerieën of doe als een ‘Capetonian’ en neem een ‘peuselhappie’ bij een stalletje op een van de gezellige Kaapse markten.

Kaapstad

Accommodaties

Villa Zest

Comfort

Het kleinschalig boutique hotel is centraal gelegen nabij de Waterfront en de levendige Bo-kaap. Elegantie, luxe en een eersteklas service wachten op je.

Sea Five Boutique hotel

Luxe

Gelegen nabij van Zuid Afrika’s meest ‘glamorous’ strand in Camps Bay. De luxe kamers en het imponerend ruime penthouse hebben een prachtig uitzicht op de bergen of op de oceaan.

Compass House

Luxe Plus

Het boutique hotel ‘met het mooiste uitzicht van de wereld’ is het Compass House. En èlke kamer heeft een adembenemend uitzicht op het strand en de oceaan.

Dag 5 - 8

Wijnlanden

In Franschhoek is van alles te beleven, vooral op culinair gebied, maar een kort bezoek aan het Hugenoten-monument en museum, dat iets buiten het centrum ligt, is een leuke informele eerste kennismaking. Zo kom je meer te weten over hoe de Fransen, via Nederland en de VOC, naar Zuid Afrika kwamen. Maar bovenal is Franschhoek de culinaire hoofdstad van Zuid Afrika. In het stadscentrum tref je naast boetieks en galerieën dan ook een ruime keus aan gezellige en aanbevelenswaardige restaurants, café’s en terrassen.

Wijnlanden

Accommodaties

Macaron Guesthouse

Comfort

De naam van dit charmante B&B hotel verraadt al hoe men hier denkt over gastvrijheid; het maken van macarons is veel werk en het vereist aandacht voor detail, maar het resultaat is een weldaad voor de zintuigen.

La Clé Lodge

Luxe Plus

La Clé lodge is een prachtig verbouwd Cape Dutch huis waar aandacht voor detail, rust en ruimte de gewoonste zaak van de wereld lijken te zijn. En het ligt op slechts een klein wandelingetje van het centrum van Franschoek.

Akademie Street

Luxe

Alle suites, en ook de cottages van dit voormalig Cape Dutch huis zijn zeer luxe en comfortabel. Met veel aandacht voor de privacy van de gasten beroemt men zich hier op het bieden van een ‘home away from home’. En dat wordt zeker waar gemaakt.

.

Dag 8 - 11

Timbavati - Krugerpark

Voor een aantal dagen ben je één met de natuur van Zuid Afrika en –natuurlijk- ga je op safari, maar dan wel in de Timbavati. Een gebied waar de wilde dieren het talrijkst zijn en de lodges het meest comfortabel. Iedereen die wel eens op safari is geweest, kent de opwinding van een zoektocht naar de ‘big five’. Tijdens jouw verblijf logeer je in een luxueuze safari-lodge waar het je aan niets zal ontbreken, al dan niet gecombineerd met een nacht onder de sterren. Een aantal dagen verblijven in een lodge op een privé-concessie heeft als groot voordeel dat je de wildernis en het wildlife slechts met enkelen hoeft te delen.

Timbavati - Krugerpark

Accommodaties

Bateleur Safari Camp

Comfort

Dit ‘eco-vriendelijke’ kamp ligt in een privé reservaat binnen het Timbavati Game Reserve. Na een dag op safari te zijn geweest kun je hier heerlijk bijkomen van de indrukken die je die dag hebt opgedaan. De wanden van je ‘tent’ zijn van canvas, het dak en je eigen privé terras van hout.

Kambaku River Sands

Luxe

Je safari begint al op het moment van aankomst; vanaf je eigen terras kun je nijlpaarden, neushoorns en olifanten bekijken als ze hun dorst komen lessen in de rivier. Jij hebt je eigen gekoelde drankje.

Tanda Tula Safari Lodge

Luxe Plus

Het luxe Tanda Tula ligt, overschaduwd door majestueuze bomen, aan de oevers van de Nhlaralumi rivier. Tanda Tula betekent “de liefde voor de stilte”, maar of alle dieren die daar in de buurt wonen dat ook begrijpen? De safari-units zijn zeer luxe en de lodge heeft ook een fijn zwembad.

DAG 11-12

Amsterdam

Op de alweer bijna laatste dag van jouw rondreis in Zuid-Afrika rij je via de Panoramaroute naar de regionale luchthaven van Nelspruit. Of, beter gezegd, je wòrdt gereden; een gids haalt je op bij de lodge. Onderweg geniet je niet alleen van de mooie vergezichten maar ook van de verhalen die onze deskundige gids je over deze streek kan vertellen. Aangekomen in Nelspruit neem je het vliegtuig naar Johannesburg. En vandaar vlieg je terug naar Amsterdam.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

De Oryx staan op de dorre vlaktes van de Kalahari woestijn op zoek naar eten. Voor de foto onderbreken ze even dit ritueel.

Grandioze Safari Rondreis in de Kaap & Kalahari

12 DAGEN

Vanaf

€ 10.750,-p.p.

makweti-Boma-Dinners-welgevonden-african-luxury

Wilde Dieren en Wuivende Palmen

14 DAGEN

Vanaf

€ 5.800,-p.p.

Leeuw met een lach op zijn snuit maar onderschat hem niet het blijft een jachtdier.

Life After Football

11 DAGEN

Vanaf

€ 15.800,- p.p.

Cape Town - experience-africa - African Luxury

De Zuidkust Route

16 DAGEN

Vanaf

€ 4.290,-p.p.

De werelderfgoederen van Kwazula Natal - African Luxury

De Werelderfgoederen Conservation Reis

17 DAGEN

Vanaf

€ 5.590,- p.p.

Header -Zuidkust-familie reis-African Luxury

De Zuidkust met Familie

16 DAGEN

Vanaf

€ 3.395,-p.p.

Luxe familie strandvakantie African Luxury

Familiereis Bush & Beach

12 DAGEN

Vanaf

€ 5.500,-p.p.

Singita Boulders - African luxury

Luxury Zuidelijk Afrika

13 DAGEN

Vanaf

€ 14.500,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.