Familie reizen
Afrika

LUXE FAMILIE REIZEN

Ontdek onze familie reizen naar Afrika

African Luxury heeft enkele prachtige bijzondere safarireizen voor je samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen: een dag vol ‘close-ups’ met leeuwen, olifanten en giraffen, om er maar een paar te noemen.

Neem de kids mee op sleeptouw kris kras door Afrika. Een ontspannen reistempo, overnachten op fraaie plekken in kleinschalige en kindvriendelijke luxe lodges met een zwembad, persoonlijke aandacht, een rimpelloze organisatie, en op z’n tijd een voortreffelijk restaurant. Welke wensen heb je nog meer? Geef je wensen voor een onvergetelijke gezinsvakantie door en ontvang een prachtig reisvoorstel op maat.

Voorbeeld reizen

Familiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de Afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.
Header -African Luxury

Luxe familiereis naar Zuid-Afrika

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.100,-p.p.

De Zero Jetlag Familiereis

17 DAGEN

Vanaf

€ 4.995,- p.p.

Header -Zuidkust-familie reis-African Luxury

De Zuidkust met Familie

16 DAGEN

Vanaf

€ 3.395,-p.p.

Luxe familie strandvakantie African Luxury

Familiereis Bush & Beach

12 DAGEN

Vanaf

€ 5.500,-p.p.

Header - Kenia voor avontuurlijke families - African Luxury

Kenia voor Avontuurlijke Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

Header - Angama Mara - Kenia voor gezinnen met jonge kinderen - African Luxury

Kenia voor gezinnen met Jonge Kinderen

16 DAGEN

Vanaf

€ 5.870,-p.p.

familie fun in diani Beach - Kenia - African Luxury

Kenia voor actieve Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

Wandel op de rand van de rode duinen in de Sossusvlei in Namibië.

Natuurrondreis met gids

14 DAGEN

Vanaf

€ 5.995,-p.p.

Jakhals die ons tegemoet komt en recht in de cameralens kijkt

Kaapse Wijn, Water en Wildernis in Botswana

13 DAGEN

Vanaf

€ 6.665,-p.p.

Familiereizen in beeld

Video afspelen

Verhalen

Zuid-Afrika Inspiratie
Stories

Veelgestelde vragen

Wat je over familiereizen wilt weten

Dat hangt ervan af. Bijvoorbeeld of je aan de schoolvakanties bent gebonden en wat je precies wilt gaan doen. Neem bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Dit is een groot land, 2 x zo groot als Frankrijk. Alleen het Kruger Park is al bijna net zo groot als Nederland. In zo’n groot land heb je lang niet overal hetzelfde weerbeeld. Toch is het vrijwel altijd en overal aangenaam weer. Wat je ook moet weten is dat wij ten noorden van de evenaar liggen en Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond. De seizoenen zijn dus tegengesteld aan die van ons. Als het hier winter is, is het daar zomer en andersom. Kom je naar Zuid-Afrika voor de wilde dieren? Dan kun je het hele jaar goed terecht maar september of oktober zijn de beste maanden voor het spotten van wilde dieren. Wil je genieten van de zon en het buitenleven, dan is de Westkaap provincie in november of de eerste helft van december en van januari tot en met april the-place-to-be. Wanneer je naar Marokko wil reizen is de allerbeste reistijd in de maanden maart t/m mei en van september t/m oktober. Wanneer je in onze zomervakantie naar Marokko wilt afreizen hou wel rekening met het warme klimaat in Noord-Afrika. Neem contact met ons op. We voorzien je gratis van advies.

In onze winter is er slechts 1 uur tijdsverschil met Zuidelijk Afrika en in Oost-Afrika dat 2 uur is.

In onze zomer is er geen tijdsverschil met zuidelijk Afrika en slechts 1 uur met Oost-Afrika.

Zuid-Afrika is bijzonder geschikt voor korte of langere gezinsvakanties. Dat komt doordat Zuid-Afrika voor het overgrote deel malariavrij is en er is nauwelijks tijdverschil. Zuid-Afrika heeft een goede toeristische infrastructuur waardoor steden, stranden en safariparken in verschillende delen van het land gemakkelijk te combineren zijn. Ook de omliggende buurlanden zoals: Botswana, Zimbabwe of Mozambique zijn kindvriendelijk en gemakkelijk te combineren met een rondreis door Zuid-Afrika.

African Luxury organiseert individuele vakantiereizen naar Zuid-Afrika sinds de verloren WK finale in 2010. Velen gingen u reeds voor en we hopen dat velen van u nog zullen volgen. De vraag of Zuid-Afrika een veilig land is om te bereizen kunnen we het beste beantwoorden met een citaat van François, een gids met wie wij ooit buurland Namibië doorkruisten. Hij vertelde: ” if you are looking for flowers you will find some, if you are looking for thorns you will probably find them too”.

Momenteel kunnen gevaccineerde reizigers zonder PCR test bijna alle landen in Afrika bezoeken. Momenteel vraagt Marokko nog een PCR test, ook voor gevaccineerde reizigers. African Luxury heeft niet de kwalificaties in huis om alle adviezen betreffende gezondheid in Botswana te leveren. Wij raden je dan ook aan om contact op te nemen met de GGD/ Tropisch Instituut of huisarts. Vaccinaties zijn niet verplicht, maar verschillende inentingen worden sterk aanbevolen. Laat je persoonlijk adviseren. Voor meer informatie over gezondheid en adviezen, kan je kijken op: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/

Zelf rijden in Zuid-Afrika is heel goed te doen. Houd er wel rekening mee dat ze in Zuid-Afrika links rijden dit kan mogelijk even wennen zijn.

Zuid-Afrika is superleuk voor gezinnen met kinderen. Veel safari-lodges hebben speciale junior ranger programma’s voor jonge kinderen. Iets grotere kinderen kunnen in het wild snorkelen met zeehonden of suppen tussen de Afrikaanse pinguïns of je kunt je langzaam in de zee laten zakken in een aluminium kooi constructie om persoonlijk kennis te maken met de Grote Witte haaien. Als je portemonnee het toelaat kun je met echte ‘wildlife’ opzichters een hele dag mee het veld in om hen te helpen bij het veterinair onderzoek van olifanten en neushoorns. Kortom, Zuid-Afrika is erg geschikt als vakantieland voor families met jonge en opgroeiende kinderen.

Wij selecteren speciaal voor gezinnen met kinderen op verschillende plaatsen een junior ranger programma. Hierbij leren kinderen om sporen te herkennen en om een kampvuur te maken met stokjes. Loop een dag mee in het veld met echte wildlife rangers en help mee bij het onderzoek naar neushoorns en andere dieren of volg de trek van de zeeschildpadden. Naast het Krugerpark zijn vooral het malaria vrije Welgevonden, Madikwe of Marakele uitermate geschikt voor een safari met kinderen.

De mei vakantie is een prima tijd om Zuid-Afrika te bezoeken. Vluchten en accommodaties zijn vriendelijk geprijsd. Temperaturen zijn aangenaam en in twee weken kun je heel wat zien en beleven. Er is ook nauwelijks tijdsverschil.

Bij African Luxury kun je aankloppen voor een goed advies, een vlekkeloze uitvoering en uitmuntende service aangevuld met financiële garanties. Ieder jaar opnieuw doen we veel moeite om de verschillende gebieden en accommodaties te bezoeken. Dat zit zo.
African Luxury maakt er een gewoonte van om Zuid-Afrika tenminste 2 x per jaar te bezoeken. Natuurlijk hebben we niet elke accommodatie gezien maar wel heel veel. Daarnaast kunnen we vertrouwen op het advies van onze partner ter plaatse met wie we al vanaf het prille begin samenwerken. Zij hebben vaste medewerkers in onder andere Kaapstad, Durban en Victoria Falls. Dus voor service en goed advies kun je zeker bij ons aankloppen en ook hier geldt, hoe meer je met ons wilt delen des te beter kunnen wij je adviseren. Zelf boeken van een complete rondreis door Zuid-Afrika op het internet is omslachtig, tijdrovend en niet per definitie goedkoper. Een belangrijk verschil is dat bij ons de telefoon wordt opgenomen. Ook buiten kantoortijden en in het weekend. Kom daar maar eens om bij laten we zeggen de boekings dot kom. Behalve service en advies bieden we je ook garanties. African Luxury is onder andere aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.
Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.
Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.
Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

Familiespecialist -
moeder van 2 kids

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Alle mooie accessoires uit Afrika die je via African Luxury kan bestellen .
Via onze webshop kan je dit prachtige beddengoed bestellen, net zoals in Afrika heb ervaren tijden je reis

Naam artikel

€ 350,-