Het magische
Kenia

Luxe reizen Kenia

Ontdek Kenia

Denk je -net als wij- nog wel eens terug aan die prachtige film “Out of Africa”? Vooral die scene waar Robert Redford Meryl Streep meeneemt in zijn vliegtuig en over de Masai Mara vliegt is prachtig èn romantisch.
Denk je -net als wij- nog wel eens terug aan die prachtige film “Out of Africa”? Vooral die scene waar Robert Redford Meryl Streep meeneemt in zijn vliegtuig en over de Masai Mara vliegt is prachtig èn romantisch. Vliegen kan natuurlijk, maar als je de Big Five liever van dichterbij bekijkt en af en toe wil zwaaien naar een Masai die zijn kudde hoedt… daar is ook niets mis mee, hoor. En als je er in het goede seizoen bent zul je getuige zijn van de Grote Trek. Of ben je misschien meer het type voor trektochten en bergen? Mount Kenya staat geduldig op je te wachten.

Voorbeeld reizen

Luxe Inspiratiereizen Kenia

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de Afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Header - Kenia voor avontuurlijke families - African Luxury

Kenia voor Avontuurlijke Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

Header - Migratiereis Keni & Tanzania - African Luxury

De Migratie Reis in Kenia en Tanzania

13 DAGEN

Vanaf

€ 13.995,-p.p.

Header - Angama Mara - Kenia voor gezinnen met jonge kinderen - African Luxury

Kenia voor gezinnen met Jonge Kinderen

16 DAGEN

Vanaf

€ 5.870,-p.p.

Sarara header-Kenya-africanluxur-s

Kenia voor Connaisseurs

11 DAGEN

Vanaf

€ 11.495,-p.p.

familie fun in diani Beach - Kenia - African Luxury

Kenia voor actieve Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

De grote trek door Kenia en Tanzania met strand - African Luxury.jpg 1

Grote Trek met Strand

13 DAGEN

Vanaf

€ 9.500,-p.p.

Kenia in beeld

Video afspelen

Verhalen

Kenia Inspiratie
Stories

Veelgestelde vragen

Wat je over Kenia wilt weten

Deze vraag is niet éénduidig te beantwoorden. Het hangt er een beetje vanaf waar je naartoe gaat en wat je wilt doen. Om je toch op weg te helpen volgen hieronder een paar algemene richtlijnen. Kenia heeft een tropisch klimaat. Alhoewel het klimaat zich steeds minder iets aan lijkt te trekken van de vaste weerspatronen, wordt de maand november aangemerkt als de korte regenperiode. De maanden april en mei kenmerken de langere regenperiode. Opgemerkt moet worden dat de buien tijdens de regenperiode vaak kort en hevig en bovendien plaatselijk zijn. JAN-MRT: secret season. Het is warm en droog. De gemiddelde temperatuur is in het noorden 28°celcius. In het zuidelijker en hoger gelegen Laikipia, 26°celcius. In Samburu doorgaans een stuk warmer. APR-JUN: green season. April en mei zijn de traditionele regenmaanden. De temperatuur is gematigd maar nog altijd aangenaam. Het licht voor fotografen is fenomenaal. De droge gebieden barsten van het nieuwe leven en er zijn slechts enkele toeristen. Veel lodges zijn dicht. Het wild is wijd verspreid over het hele gebied door de overvloed aan drinkplaatsen. Juni geldt als aanloop naar het hoogseizoen. Alles is open en voor wie goed oplet zijn er interessante dealtjes te vinden. JUL – SEP: hoogseizoen. Met overdag droog, zonnig weer en aangename temperaturen. ‘s Avonds koelt het flink af. De migratie is op gang gekomen en de wildebeesten arriveren in de Masai Mara. Net al vele toeristen. Alle lodges zijn volgeboekt dus wij adviseren om er tijdig bij te zijn. OKT – DEC: secret season. Als je niet (meer) afhankelijk bent van de schoolvakanties is met name oktober een uitstekende periode om Kenia te bezoeken. Het is aangenaam warm en op het staartje van het droge seizoen zijn de dieren heel goed te zien.
Bij African Luxury kun je aankloppen voor een goed advies, rekenen op een vlekkeloze uitvoering en uitmuntende service aangevuld met financiële garanties. Ieder jaar opnieuw doen we veel moeite om de verschillende gebieden en accommodaties te bezoeken. Dat zit zo.

African Luxury maakt er een gewoonte van om Kenia tenminste 2 x per jaar te bezoeken. Natuurlijk hebben we niet elke accommodatie gezien maar wel heel veel. Daarnaast kunnen we vertrouwen op het advies van onze partner ter plaatse met wie we al vanaf het prille begin samenwerken. Dus voor service en goed advies kun je zeker bij ons aankloppen want ook hier geldt, hoe meer je met ons wilt delen des te beter kunnen wij je adviseren. Zelf boeken van een complete rondreis door Kenia is omslachtig, tijdrovend en niet per definitie goedkoper. Een belangrijk verschil is dat bij ons de telefoon wordt opgenomen. Ook buiten kantoortijden en in het weekend. Kom daar maar eens om bij laten we zeggen de boekings dot kom. Behalve service en advies bieden we je ook garanties. African Luxury is onder andere aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Net als een aantal andere Afrikaanse landen volgt het toerisme in Kenia een strategie van ‘high value – low volume’ met als doel het blijvend beschermen van cultureel erfgoed en de talrijke natuurschatten van Kenia. Èn om de levensstandaard van de lokale bevolking te helpen verbeteren want toerisme is een belangrijke werkgever en dus een bron van inkomsten. Het causale verband tussen een inkomen en natuurbescherming legt Sir David Attenborough je uit in zijn filmtestament ‘Life on our Planet’, dat nu te zien is op Netflix. Op detailniveau zien wij dat vrijwel alle logiesverstrekkers die door African Luxury worden contracteert, middelen en tijd inzetten om de direct omwonenden vooruit te helpen. Jouw reisbudget maakt veel mogelijk. In Kenia en elders in Afrika.
Een rondreis door Kenia is voor volwassenen en kinderen van alle leeftijden een ware belevenis en een leerzame ontdekkingstocht. De voorzieningen van de door ons geselecteerde accommodaties zijn van uitstekende kwaliteit en dikwijls kindvriendelijk. Zo zijn er speciale junior ranger programma’s, zwembaden, ‘bush scholen’ of hands-on programma’s waar je aldoende van alles te weten komt over wat er bij natuur- en wildlife bescherming allemaal komt kijken. Wat dacht je van wildkamperen onder de sterren en je eigen kampvuur maken?
Voor een toeristisch verblijf van maximaal één maand heb je een visum nodig. Het visum kan bij aankomst op de luchthaven worden verkregen. Het is echter aan te bevelen om het visum van tevoren online aan te vragen via de Engelstalige website www.ecitizen.go.ke. De kosten voor een single-entry visum bedragen $51,- per person.

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.
Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.
Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.
Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Kenia samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Kenia expert"

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Alle mooie accessoires uit Afrika die je via African Luxury kan bestellen .
Via onze webshop kan je dit prachtige beddengoed bestellen, net zoals in Afrika heb ervaren tijden je reis

Naam artikel

€ 350,-