Kenia voor Avontuurlijke Families

16 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Voor ouders die hun kinderen graag mee op safari nemen is Kenia een uitstekende keuze. Waarom? Het is niet al te ver weg en nergens in Afrika vind je de drie hoofdingrediënten: cultuur, wildernis en parelwitte stranden op relatief makkelijk bereisbare afstand van elkaar. Deze spectaculaire rondreis geeft je de mogelijkheid om de absolute hoogtepunten van Kenia zelf te ervaren vanuit kleinschalige en persoonlijke accommodaties.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 7.600,-p.p.

  • Inclusief: alle vluchten, transfers, accommodaties en safari’s

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 3

Nairobi National Park

De vlucht van Amsterdam naar Nairobi, waar je halverwege de avond aankomt, duurt iets langer dan een normale werkdag. Onze lokale vertegenwoordiging staat op je te wachten om je te helpen bij het afhalen van de koffers en je daarna snel naar je eerste logeeradres te brengen.De bijzonder fraaie Ololo lodge wordt gerund door de Australische familie Chapman en ligt tegen de zuidgrens van het Nairobi Nationaal Park. Je logeert hier twee nachten opdat je alle nieuwe indrukken rustig op je kan laten inwerken.

Nairobi National Park

Accommodaties

Ololo Lodge

Luxe

Ololo Lodge is een kleine luxe boerderijlodge aan de oever van de Mbangathi rivier, die de zuidgrens vormt van het Nairobi National Park.

Dag 3 - 6

Laikipia

Op circa vier uur rijden van Nairobi in de Lolldaiga heuvels van Laikipia ligt de ongeschonden wildernis op jullie te wachten. Het hele gebied is privé domein wat betekent dat je hier niet gebonden bent aan de vaak strikte regels van de Nationale Parken. Wandel, klim en klauter door weelderige bush en over droge uitgestrekte savanne op zoek naar leeuwen, luipaarden, olifanten en ander gespuis. Als je een geldig rijbewijs hebt mag je zelf in een gerestaureerde Land Rover met je eigen gezin door de bush rijden. Je laten rijden door een professionele gids kan natuurlijk ook. Reizen is ontdekken dus zorg dat je aanschuift bij de ouderlingen van een lokale Masai stam voor een masterclass in moed, leiderschap en leer uit eerste hand over hun diepgewortelde tradities.

Laikipia

Accommodaties

The Safari Series

Luxe

Vanuit alle safari-tenten heb je een prachtig uitzicht over de bush van de Lolldaiga Hills en de waterhole die druk wordt bezocht door olifanten, zebra’s, buffels en meer. Elke safari-tent is voorzien van alle comfort.

Dag 6 - 8

Naivasha meer

De grote slenk of rift vallei, in het Engels the great rift valley, is een gebied dat is ontstaan doordat ooit verschillende aardlagen begonnen te bewegen en langzaam uit elkaar werden gestuwd. Om je een idee te geven, de grote slenk loopt van noord-Syrië tot aan centraal Mozambique en dus ook dwars door Kenia. Dat is bijna 6.000 kilometer hemelsbreed. Op minder dan 5 uur rijden van Laikipia, in het Keniaanse deel van de riftvallei dus, ligt Kiangazi House. Vanuit de kamers of vanaf het gemanicuurde grasveld heb je vrij uitzicht over de rift vallei en het glinsterende water van het Oloidien- en Naivasha meer.Behalve het schitterende landschap zijn de grote zwermen flamingo’s de belangrijkste trekpleister van dit gebied.

Naivasha meer

Accommodaties

Chui Lodge

Luxe

De Lodge heeft acht ruime cottages met een eigen veranda die een spectaculair uitzicht hebben op de drinkplaats voor het wild. Na een safari dag kan je relaxen in het zwembad.

Dag 8 - 11

Masai Mara

Centraal in de Masaï Mara ligt een gebied dat Mara North Conservancy heet en daarin bevindt zich weer een privé domein van 200 hectare, dat Leopard Gorge ofwel de Luipaardenkloof heet. In dát gehele zo tot de verbeelding sprekende Luipaardenkloof gebied, vind je maar één safarikamp. Behalve jeepsafari’s in de Mara North Conservancy en het naastgelegen Masaaï Mara Nationaal Wildpark kan binnen de begrenzing van het eigen privé- domein ook off-road worden gereden en zijn nachtsafari’s en wandelsafari’s toegestaan. Kinderen kunnen kennis maken met de Masaï en leren hoe een traditioneel huis wordt gebouwd, zich als een Masaaï laten beschilderen en kleding decoreren met traditionele versierselen.

Masai Mara

Accommodaties

Kandili Camp

Luxe

Het Kamp bestaat uit 11 ruime canvas safari tenten. Hoewel je op safari in Afrika dikwijls in canvas tenten logeert heeft dit weinig met kamperen te maken.

Dag 11 - 15

Diani Beach

Kinondo Kwetu is een boutique lodge aan de kust van Kenia en is thuis voor de Zweedse Ida, Filip en hun drie kinderen. Filip is een nazaat van Baron Blixen. Mensen die de film Out of Africa hebben gezien weten over wie ik het heb. Dit tropische paradijsje ligt aan een privé strand ten zuiden van Diani Beach, vanuit Nederland gezien dan. Scherpe kliffen houden pottekijkers en straatverkopers op gepaste afstand. Het eten is er geweldig en er is van alles te doen en te beleven. Je komt er door met een lichtgewicht toestel te vliegen vanaf de Masai Mara naar Mombassa.

Diani Beach

Accommodaties

Kinondo Kwetu

Luxe

Het intieme all-inclusive resort is door de rotsen en het uitgestrekte strand ver verwijderd van eventuele buren. In de oase van rust zullen de Zweedse eigenaren er alles aan doen om je je thuis te laten voelen.

DAG 15 - 16

Amsterdam

Vele indrukken en ervaringen rijker en naar wij hopen heerlijk ontspannen en met koffers vol mooie herinneringen reis je vandaag via Nairobi terug naar Amsterdam.

Merk op: wilde dieren laten zich niet programmeren. De grote trek van wildebeesten of het oversteken van de rivier kan nooit worden gegarandeerd, vergt veel geduld en is sterk afhankelijk van het seizoen. Wél zijn de locaties zodanig gekozen dat de kans aanzienlijk wordt vergroot.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

De grote trek door Kenia en Tanzania met strand - African Luxury.jpg 1

Grote Trek met Strand

13 DAGEN

Vanaf

€ 9.500,-p.p.

Header - Migratiereis Keni & Tanzania - African Luxury

De Migratie Reis in Kenia en Tanzania

13 DAGEN

Vanaf

€ 13.995,-p.p.

Header - Angama Mara - Kenia voor gezinnen met jonge kinderen - African Luxury

Kenia voor gezinnen met Jonge Kinderen

16 DAGEN

Vanaf

€ 5.870,-p.p.

Sarara header-Kenya-africanluxur-s

Kenia voor Connaisseurs

11 DAGEN

Vanaf

€ 11.495,-p.p.

familie fun in diani Beach - Kenia - African Luxury

Kenia voor actieve Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.