Private Canvas the real green deal

13 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Vaak is goed eten, een goed bed en een deskundige gids alles wat je nodig hebt om je safari memorabel te laten zijn. En wat dat betreft valt er in Botswana genoeg te kiezen. Maar bedenk eens hoe fantastisch het zou zijn als je, net als de wilde dieren, je vrijelijk zou kunnen bewegen in je eigen privé stuk Afrikaanse wildernis, en je bed en je gids gewoon met je meereizen. Ons privékamp met mobiele tenten stelt ons in staat om enkele van de mooiste en meest afgelegen wildernisgebieden in Botswana te bezoeken, ongehinderd door enig schema of drukte van andere mensen. En dàt is nu precies de essentie van een mobiele safari. De mannen van Barclay en Stenner hebben mobiele safari’s tot een kunst verheven. Vraag het maar aan Taylor Swift!

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 11.995,-p.p.

  • Inclusief; alle accommodaties, maaltijden en consumpties, transfers, regionale- en safari- vluchten, helicopter transfers, safari-activiteiten, boekingskosten, lokale heffingen en belastingen.
  • Exclusief; intercontinentale retourvlucht, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Getoonde prijs is het hele jaar (2024) geldig met uitzondering van Kerstdagen en Oud & Nieuw.
  • Prijzen kunnen afwijken door o.a: jouw persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers.

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Johannesburg

Er zijn geen directe vluchten naar Botswana. De beste en snelste manier om er te komen is via Zuid-Afrika. Met KLM vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg en overnacht op de luchthaven om de volgende dag door te vliegen naar Botswana. Eenmaal aangekomen in Johannesburg word je van harte welkom geheten door onze vertegenwoordiging ter plaatse. Het hotel ligt op de luchthaven. Da’s wel zo praktisch aangezien je op doorreis bent.

Johannesburg

Accommodaties

InterContinental OR Tambo

Luxe

Het bekroonde InterContinental Johannesburg O.R. Tambo Airport is het enige luxe luchthavenhotel van Zuid-Afrika. Het biedt reizigers een luxe en aangenaam verblijf bij aankomst of voorafgaand aan vertrek.

Dag 2 - 5

Moremi

Het Moremi Game Reserve, dat het grootste deel van het noordoostelijke deel van de Okavango-delta beslaat, is een heel bijzonder stuk beschermde wildernis. Het is het meest gevarieerd van alle parken in termen van habitat, oeverbossen, uiterwaarden, rietvelden, permanent wetlanden, mopanebos en droog savannebos. Je treft hier olifanten, buffels, zuidelijke giraffen, Burchell’s zebra’s, grotere koedoe’s, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s. Het reservaat heeft ook een grote populatie wilde honden. Dieren die voornamelijk in de uiterwaarden voorkomen, zijn onder meer rode moerasantilopen, nijlpaarden, tsessebe- en roan-antilopen. In het noorden van het reservaat bieden de permanente moerassen de perfecte habitat voor de sitatunga en de woeste tijgervis.

Moremi

Accommodaties

Privé Mobiel Safari Camp

Comfort

Ons privékamp met mobiele tenten stelt ons in staat om enkele van de mooiste en meest afgelegen wildernisgebieden in Botswana te bezoeken. Het kamp geeft ons de flexibiliteit voor de best mogelijke gameviewing. Ontworpen op basis van tientallen jaren ervaring, biedt dit mobiele kamp de ultieme luxe van exclusiviteit en zorgt het voor een intense natuurervaring. Elk van de canvas tenten heeft een eigen spoeltoilet, een douche en is insectenbestendig. De maaltijden worden geheel vers bereid. Een volledige bemanning van uitzonderlijke safari-medewerkers staat klaar om aan al je wensen te voldoen, of het nu gaat om het bereiden van een verzorgd diner onder de sterren of een gloeiend hete douche bij terugkeer van je bush-avonturen.

Dag 5 - 7

Okavango Delta

De vorm van de delta wordt bepaald door een reeks parallelle breuklijnen. Terwijl het water over de eerste stroomt, splitst het zich en waaiert uit in een aantal waterwegen en kanalen die er vanuit de ruimte uitzien als de vingers van een gigantische hand. Een enorme oase van groen en water omringd door het zand van de Kalahari. Zwervende kuddes olifanten, buffels en allerlei antilopensoorten worden naar dit voedsel- en waterrijke gebied gelokt en -uiteraard- worden zij gevolgd door opportunistische roofdieren zoals leeuwen, hyena’s, luipaarden en wilde honden. Je kunt dit gebied verkennen per boot of een mokoro, de traditionele kano, en als het kan, kun je misschien af en toe heel even je hand door het water laten glijden.

Okavango Delta

Accommodaties

Mobiel Safari Island Camp

Comfort

Een boottocht door de Okavango Delta brengt je naar een eiland in het hart van de delta. Je logeert hier in traditionele Meru-tenten, maar wel met het comfort dat je gewend bent. De komende dagen staan vooral in het teken van de sereniteit, dus geen jeeps hier, maar wandelen en peddelen. Onderweg zie je olifanten, nijlpaarden en moerasantilopen. Roofdieren houden niet zo van natte voeten, dus die zul je hier minder tegenkomen, misschien af en toe een dappere leeuw.

Dag 7 - 10

Moremi

We verlaten het eiland om naar een ander deel van Moremi te gaan. De vertrouwde tenten staan daar geduldig op je te wachten. Het landschap is hier weer anders dan we de afgelopen dagen hebben gezien. Het is hier een meer permanente delta met uiterwaarden en uitgestrekte velden. Omdat zich hier veel olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden en cheetah’s bevinden ga je op safari met een jeep. En misschien kom je een groepje zeldzame wilde honden tegen. Neem er dan je tijd voor. Het is een feest om de interactie tussen de verschillende leden van de groep te aanschouwen en naar het schattige geluid van de pups te luisteren. Dit gebied heeft doorgaans meer water maar geen krokodillen of ander gespuis, waardoor je zelfs een verfrissende duik kunt overwegen…

Moremi

Accommodaties

Privé Mobiel Safari Camp

Comfort

Ons privékamp met mobiele tenten stelt ons in staat om enkele van de mooiste en meest afgelegen wildernisgebieden in Botswana te bezoeken. Het kamp geeft ons de flexibiliteit voor de best mogelijke gameviewing. Ontworpen op basis van tientallen jaren ervaring, biedt dit mobiele kamp de ultieme luxe van exclusiviteit en zorgt het voor een intense natuurervaring. Elk van de canvas tenten heeft een eigen spoeltoilet, een douche en is insectenbestendig. De maaltijden worden geheel vers bereid. Een volledige bemanning van uitzonderlijke safari-medewerkers staat klaar om aan al je wensen te voldoen, of het nu gaat om het bereiden van een verzorgd diner onder de sterren of een gloeiend hete douche bij terugkeer van je bush-avonturen.

Dag 10 - 12

Johannesburg

Van Botswana vlieg je terug naar Johannesburg, waar onze chauffeur al op je staat te wachten. Veel mensen hebben nog altijd niet veel op met Johannesburg omdat het haar onveilige reputatie uit het verleden achter zich aan blijft slepen. Maar Johannesburg is hip and happening. Honestly. Wat te denken bijvoorbeeld van een wandeltocht door het fotogenieke Fashion district of een bezoek aan Maboneng dat onlangs door Forbes Magazine is uitgeroepen tot een van de twaalf coolste buurten in de wereld. Of misschien wil je wel de pan uitswingen! Gooi alle schroom van je af en bezoek een dienst van de Hillsong Church. Of gewoon lekker uitslapen en chillen aan het zwembad. Toch maar een nachtje Johannesburg erbij boeken dan?

Johannesburg

Accommodaties

Athol House and Villa

Luxe Plus

Om de reis in stijl af te sluiten en misschien ook om een beetje uit te rusten van al je avonturen in de wildernis boeken we niet één maar twee nachten in Athol House and Villa. In Athol House kun je gelukkig weer individuele kamers boeken en Athol Villa is nog steeds exclusief te boeken voor een familie of een groep vrienden. Beiden hebben een heerlijke tuin met volop ligbedden en een verwarmd en ruim zwembad. Na een aantal dagen in de bush en stijf verende terreinwagens is dit een heerlijke afsluiter. Weet je wat! We vragen of de chef vanavond een braai voor ons wil organiseren.

DAG 12 - 13

Amsterdam

Vandaag ben je bezig om je tas in te pakken en je alvast voor te bereiden op je terugkomst thuis. Wat je meeneemt is een ‘koffer’ vol met onuitwisbare indrukken en memorabele geluksmomentjes.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Little Sable canvas safari tent onder mooie wolkenlucht

Botswana Conservation Safari

9 DAGEN

Vanaf

€ 7.285,-p.p.

Hangend in je hangmat, boek lezen of gewoon genieten van de omgeving in een van de bushcamp in Botswana.

Botswana Bushcamp safari

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.124,-p.p.

Jakhals die ons tegemoet komt en recht in de cameralens kijkt

Kaapse Wijn, Water en Wildernis in Botswana

13 DAGEN

Vanaf

€ 6.665,-p.p.

Jong stel kijkend naar de ondergaande zon met een drankje in de hand en een schaakbord tussen hen in.

On the edge of Wilderness

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.095,-p.p.

Fly camp in de wildernis, romantisch verlicht met petroleumlampen

Botswana vintage Safari

10 DAGEN

Vanaf

€ 7.995,-p.p.

Schitterend beeld van een safari jeep rijdend door het Moremi Nationaal Pak van bovenaf gezien

Botswana voor avontuurlijke families

12 DAGEN

Vanaf

€ 7.965,-p.p.

Op deze drie landen safari is de kans groot dat je luipaarden ziet in het zuidwestelijk deel van de Okavango Delta

Drie landen slow safari

14 DAGEN

Vanaf

€ 7.670,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.