Wild beauty
Zambia

Luxe reizen Zambia

Ontdek de wild beauty van Zambia

Zambia staat voor het rauwe Afrika. Unplugged. Meer dan 30 procent van Zambiaans grondgebied is aangewezen als Nationaal Park. Een aantal is zelfs zó groot dat je hier geen andere mensen hoeft tegen te komen, slechts impala’s, puku’s, nijlpaarden, olifanten, luipaarden en af en toe wat ander gespuis tijdens een safari.

Zambia staat voor het rauwe Afrika. Unplugged. Meer dan 30 procent van Zambiaans grondgebied is aangewezen als Nationaal Park. Een aantal is zelfs zó groot dat je hier geen andere mensen hoeft tegen te komen, slechts impala’s, puku’s, nijlpaarden, olifanten, luipaarden en af en toe wat ander gespuis tijdens een safari. Zambia is ook een paradijs voor vogelliefhebbers. Kamperen, alhoewel je deze luxe nauwelijks kamperen kunt noemen, doe je in één van de kleine en intieme kampen waar het nachtleven bestaat uit staren naar het kampvuur en luisteren naar elkaars verhalen.

Voorbeeld reizen

Luxe Inspiratiereizen Zambia

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de Afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Maakt een luxe wandelsafari in Zambia

Wild Beauty Zambia

14 DAGEN

Vanaf

€ 8.490,-,-p.p.

Zambia in beeld

Video afspelen

Verhalen

Zuid-Afrika Inspiratie
Stories

Veelgestelde vragen

Wat je over Zambia wilt weten

Onze klanten die er zijn geweest zeggen over Zambia dat het een van de laatst overgebleven landen in Afrika is waar je nog de echte oorspronkelijke natuur en wildernis kunt vinden. Zoals het vroeger ooit was, zeg maar. Het aantal toeristen dat Zambia bezoekt is gering maar als je kiest voor Zambia ben je een bevoorrecht mens en heb je een grote kans om heel veel ‘wildlife’ te zien, zonder dat je deze speciale momenten hoeft te delen met drommen andere bezoekers.
Nee, helaas vliegt KLM niet meer rechtstreeks naar Lusaka maar met een overstap in Nairobi. Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen die met een overstap naar de hoofdstad Lusaka vliegen.
Zambia ligt ten zuiden van de evenaar en in het zuidelijke deel van Afrika. Omdat het land zo groot is kan het klimaat per landstreek enorm verschillen. Een ideale reistijd hangt dus sterk af van wat je wilt zien of beleven en is daarom moeilijk aan te geven. Een vuistregel is dat het jaarlijkse regenseizoen normaliter eind november begint en in april is afgelopen. In het noorden begint het regenseizoen eerder en houdt ook later op. De oostelijke en hoger gelegen gebiedsdelen ontvangen meer regen dan de westelijke en de lager gelegen gebieden. Tijdens het regenseizoen komen tropische stortbuien in de middag regelmatig voor maar deze duren niet lang en gaan gepaard met een flinke klap onweer. Veel van de toch al niet zo goede wegen worden erg moeilijk begaanbaar. De meeste lodges en safari-kampen sluiten tijdelijk hun deuren. Vanaf half april en begin mei is de meeste regen verdwenen. Het landschap is groen en de temperaturen zijn gematigder maar nog steeds aangenaam. Hoewel de natuur begint op te drogen is wild moeilijker te vinden vanwege het hoge gras, de dichte begroeiing en de hoeveelheid water. Het droge- en tevens hoogseizoen duurt van juni tot en met oktober. Regenval is tijdens deze periode een zeldzaamheid. Temperaturen verschillen enorm al naar gelang de locatie en de hoogte waarop je verblijft maar zijn doorgaans aangenaam. Overdags is het in het hele land prettig, droog en zonnig weer. ’s Avonds kan het echter flink afkoelen. Voor walking safari’s en wild spotten is dit de beste tijd van het jaar. In september en oktober begint de temperatuur weer op te lopen. Het wild houdt zich op in de buurt van de inmiddels schaars geworden watervoorziening.
Ja, deze kan je bij aankomst op de luchthaven aanschaffen en alleen cash betalen. De kosten bedragen momenteel $ 50.- per visum. Belangrijk: Voor reizen naar Zambia dien je te beschikken over een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden na aankomst in Zambia geldig is. Zorg ook voor twee lege pagina’s in je paspoort voor ieder visum dat je nodig hebt.

African Luxury heeft niet de kwalificaties in huis om alle adviezen betreffende gezondheid in
Zambia te leveren. Wij raden je dan ook aan om contact op te nemen met de GGD/ Tropisch
Instituut of huisarts.
Vaccinaties zijn niet verplicht, maar verschillende inentingen worden sterk aanbevolen. Laat je persoonlijk adviseren. Voor meer informatie over gezondheid en adviezen: 
https://www.ggdreisvaccinaties.nl/

Nee, het rijden over de voornamelijk  zandwegen in Zambia raden wij af. De luxe reizen die wij aanbieden zijn volledig verzorgd met privé chauffeur of worden uitgevoerd met kleine vliegtuigjes. 
Jazeker. De Victoria Watervallen, overigens één van de overige wereldwonderen, liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. Je kunt ze van beide zijden bewonderen. Aan de Zambiaanse kant, stroomopwaarts van de Zambezi rivier en langs de route richting de grens met Botswana liggen de diverse lodges en hotels met daartussen een aantal dorpen. De meeste accommodaties bieden een vergelijkbaar programma met de rivier en de Victoria watervallen in de hoofdrol. Waaghalzen gaan, als de waterstand het toelaat, een middagje zwemmen in Devil’s Pool waarbij je liggend in het water over de rand van de waterval naar beneden kunt kijken.
Dat kan zeker. Iedere dag vertrekken er meerdere vluchten vanuit Johannesburg, Nelspruit of Kaapstad. Je kunt bij wijze van spreken nog in Kaapstad van je ontbijt en het uitzicht over de Atlantische Oceaan genieten terwijl je later diezelfde dag je eerste middagsafari maakt of boven aan de Victoria Watervallen staat. Neem contact met ons op. We helpen je graag op weg.

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Zambia samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Alle mooie accessoires uit Afrika die je via African Luxury kan bestellen .
Via onze webshop kan je dit prachtige beddengoed bestellen, net zoals in Afrika heb ervaren tijden je reis

Naam artikel

€ 350,-