Slow safari en strand

13 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Een dertien-daagse luxe safari naar Ruaha, een gebied dat nog nauwelijks door toeristen is ontdekt, en naar Nyerere, een van de mooiste wildparken van Tanzania in combinatie met een paar lome en ontspannen dagen aan het strand van een paradijselijk oord aan de Indische oceaan.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 10.100,-p.p.

  • Inclusief, alle vluchten, transfers, accommodaties, maaltijden en dranken en safari’s

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Dar es Salaam

Na aankomst word je door onze lokale vertegenwoordiger ontvangen en naar het hotel gebracht. Dit hotel ligt op korte afstand van de luchthaven en het centrum van de stad.

Dar es Salaam

Accommodaties

Hyatt Regency hotel

Luxe

Het beroemde en luxe Hyatt Regency Dar es Salaam ‘The Kilimanjaro’ ligt op een uitstekende locatie aan het water met spectaculaire uitzicht op de haven en de Indische Oceaan, en het vliegveld dichtbij.

Dag 2 - 5

Nyerere NP

Na een kort vlucht land je op de airstrip in het Nyerere Nationaal Park (onderdeel van Selous Game Reserve) één van de grootste wildreservaten in Afrika. Het landschap is zeer divers met vulkanische warmwaterbronnen, meren, savannen, bossen en grote rotspartijen. In het Nyerere Nationaal Park is volop wild te bewonderen; meer dan 440 verschillende soorten. Een ervaren ranger neemt je mee in de bush of op de rivier voor een safari met een lunch aan dek, zo kan je de natuur en de dieren eens van een heel andere kant bekijken.

Nyerere NP

Accommodaties

Siwandu

Luxe

Siwandu ligt in de schaduw van het palmenbos aan de oevers van het Nzerakera meer en een uitloper van de Rufiji rivier, in het noorden van het Selous Wild Reservaat. Dit geweldige en luxe tentenkamp is met natuurlijke materialen gebouwd en ademt dan ook een echte Afrikaanse sfeer uit. Siwandu is ruim opgezet langs de oever van het meer en zorgt voor maximale privacy. Vanaf een van de houten veranda’s kun je, genietend van een kopje thee bij zonsopgang, de bush tot leven zien komen of ontspannen met een gin-tonic terwijl de bomen oranje kleuren bij zonsondergang. Er zijn vele safari activiteiten, game-drives, wandelingen in de bush of een rivier-safari.

Dag 5 - 8

Ruaha NP

Na aankomst van een korte vlucht arriveer je in Ruaha National Game Reserve. Dit park strekt zich uit over vele kilometers en is bezaaid met de bijzondere baobab-bomen. Er zijn brede zandrivieren waar het wild naar toe trekt om te drinken. Ideaal dus als je op zoek bent naar ongerepte en ruige natuur en wèg wilt van het massatoerisme. Je kunt in Ruaha per auto of te voet prachtige safaris maken. De ultieme bush ervaring is om samen de nacht door te brengen in een Fly-camp.

Ruaha NP

Accommodaties

Jongomero Camp

Luxe

Dit kleinschalige tentenkamp ligt verscholen in de bush of aan de zandoevers van de rivier in het zuiden van Ruaha Nationaal Park aan de Jongomero rivier. Jongomero Camp gaat helemaal op in haar omgeving aan de oevers van de Jongomero zandrivier, een natuurlijke route voor dieren op zoek naar water. De game-drives, bush-wandeling, Fly campen of relaxen met een boekje aan de rand van het zwembad, alles kan hier.

Dag 8 - 12

Fanjove Private Island

Na de ochtend gamedrive vlieg je Songo Songo Island gevolgd door korte boottocht naar Fanjove Private Island, vergezeld van een groep flesneusdolfijnen, als je geluk hebt. En wat als we je vertelden: doe je schoenen uit bij aankomst en trek ze pas aan bij vertrek! Oh, zo comfortabel! De zon, het kristalblauwe water, vissen en vogels en een heel eiland voor jezelf, wat hebben we nog meer nodig in het leven? Niemand woont op Fanjove, behalve jij en de toegewijde medewerkers.

Fanjove Private Island

Accommodaties

Fanjove private Island

Luxe

De tien bandas van Fanjove Private Island zijn met natuurlijke materialen gebouwd en hebben elektriciteit door middel van zonne-energie. De eco bandas hebben een open badkamer, heerlijk ‘onder de sterren douchen’. De bandas liggen ver van elkaar af voor optimale privacy. Je loopt zo vanuit je bandas het stand op en de warme blauwe zee in. De uitgestrekte koraalriffen rond Fanjove Island zijn nog volledig ongerept en vol kleurrijke tropische vissen. Schildpadden, rifhaaien en vele andere soorten wilde dieren kom je vrijwel altijd tegen als je gaat snorkelen of duiken in het kristalheldere water. Ga zeilen in een traditionele down, maak een marine safari en picknick op een zandbank of sup over de Indische oceaan.

DAG 12 - 13

Amsterdam

Vandaag moet je het paradijs helaas verlaten. Per boot en vliegtuig reis je naar Dar es Salaam en stap je in het vliegtuig terug naar huis.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

De grote trek door Kenia en Tanzania met strand - African Luxury.jpg 1

Grote Trek met Strand

13 DAGEN

Vanaf

€ 9.500,-p.p.

Alice-tanzania-african-luxury

Alice in Wilderland

11 DAGEN

Vanaf

€ 10.250,-p.p.

Header - Migratiereis Keni & Tanzania - African Luxury

De Migratie Reis in Kenia en Tanzania

13 DAGEN

Vanaf

€ 13.995,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.