Ongerept
Tanzania

Luxe safarireizen Tanzania

Ontdek het ongerepte van Tanzania

Tanzania is safariland van het eerste uur en dat is volstrekt logisch. Een optelsom van Mount Kilimanjaro, de hagelwitte stranden van specerijen-eiland Zanzibar, de ongerepte wildparken in het zuiden, Lake Tanganyika in het westen en natuurlijk de Serengeti; het podium van de spectaculaire “great migration”.
Tanzania is safariland van het eerste uur en dat is volstrekt logisch. Een optelsom van Mount Kilimanjaro, de hagelwitte stranden van specerijen-eiland Zanzibar, de ongerepte wildparken in het zuiden, Lake Tanganyika in het westen en natuurlijk de Serengeti; het podium van de spectaculaire “great migration”. Wildebeesten en zebra’s op zoek naar graziger weiden, opgewacht door krokodillen en op de voet gevolgd door leeuwen, jachtluipaarden en hyena’s.

Voorbeeldreizen

Inspiratiereizen Tanzania

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de Afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Header - Migratiereis Keni & Tanzania - African Luxury

De Migratie Reis in Kenia en Tanzania

13 DAGEN

Vanaf

€ 13.995,-p.p.

De grote trek door Kenia en Tanzania met strand - African Luxury.jpg 1

Grote Trek met Strand

13 DAGEN

Vanaf

€ 9.500,-p.p.

Alice-tanzania-african-luxury

Alice in Wilderland

11 DAGEN

Vanaf

€ 10.250,-p.p.

Slow_safari-Tanzania- African-Luxury

Slow safari en strand

13 DAGEN

Vanaf

€ 10.100,-p.p.

"True luxury is being able to see the world with a fresh pair of eyes. Again and Again."
"True luxury is being able to see the world with a fresh pair of eyes. Again and Again."
"True luxury is being able to see the world with a fresh pair of eyes. Again and Again."
"True luxury is being able to see the world with a fresh pair of eyes. Again and Again."
"True luxury is being able to see the world with a fresh pair of eyes. Again and Again."
Previous slide
Next slide

Tanzania in beeld

Video afspelen

Verhalen

Tanzania Inspiratie
Stories

Veelgestelde vragen

Wat je over Tanzania wilt weten

Tanzania ligt ten zuiden van de evenaar. Omdat het land zo groot en uitgetrekt is kan het klimaat per landstreek enorm verschillen. Echter het lange regenseizoen duurt van maart tot en met half mei en is voor vrijwel het hele land hetzelfde. Tijdens het regenseizoen komen tropische stortbuien in de middag regelmatig voor. Naarmate je dichter bij de kust komt zijn de buien heviger en meer voorspelbaar. Tijdens het lange regenseizoen zijn veel de wegen soms moeilijk begaanbaar en worden veel lodges en safari-kampen tijdelijk gesloten. Het droge- en tevens hoogseizoen duurt van juni tot en met oktober. Regenval is tijdens deze periode zelfs op de eilanden voor de kust een zeldzaamheid. Temperaturen verschillen enorm al naar gelang de locatie en de hoogte waarop je verblijft, maar zijn doorgaans aangenaam. In de regel is het in het hele land prettig, droog en zonnig weer. Tanzania kent van november tot december ook een kort regenseizoen. Tijdens deze periode kunnen lichte buien voorkomen die niet lang duren en vooral plaatselijk zijn. Januari en februari vallen in het korte droge seizoen. Kenmerkend voor deze periode is de geboortegolf in het zuiden van de Serengeti.

Afhankelijk van het gebied dat je gaat bezoeken vlieg je met KLM rechtstreeks met een dagvlucht naar Kilimanjaro in het noordoosten en door naar Dar Es Salaam in het zuiden. KLM vliegt twee keer per week rechtstreeks naar Zanzibar en vliegt door naar Dar es Salaam. Wanneer je kiest voor een nachtvlucht zijn er vele ander luchtvaartmaatschappijen die wij kunnen aanbieden.

Ja, voor Tanzania heb je een visum nodig. Bij het aanvragen van een toeristenvisum moet je paspoort tot minstens zes maanden na aankomst in Tanzania geldig zijn.Dit kan ter plaatse worden aangeschaft voor 50 US Dollar. Zit het vliegtuig vol en zit je in het midden van het vliegtuig? Hou dan rekening met anderhalf uur in de rij staan om je visum te regelen. Het kan ook voorafgaand aan je reis, geen onnodige wachtrijen ter plaatse.

Momenteel kunnen gevaccineerde reizigers zonder PCR test Tanzania bezoeken. 

African Luxury heeft niet de kwalificaties in huis om alle adviezen betreffende gezondheid in
Tanzania te leveren. Wij raden je dan ook aan om contact op te nemen met de GGD/ Tropisch
Instituut of huisarts. 
Vaccinaties zijn niet verplicht, maar verschillende inentingen worden sterk aanbevolen. 

Laat je persoonlijk adviseren. Voor meer informatie over gezondheid en adviezen, kan je kijken op: 
‘heb-ik-een-vaccinatie-nodig’.

Een tijdelijk lidmaatschap van AMREF Flying Doctors medische evacuatie service is standaard bij onze reizen naar Tanzania inbegrepen. Let op! Onder geen beding mag dit worden beschouwd als een vervanging van een goede reisverzekering. 

Helaas is zo’n unieke en onvergetelijke reis niet heel goedkoop.  

De kosten van een Tanzania safari of rondreis bestaan uit vier onderdelen:

  • Entreegeld voor de nationale parken
  • Huur van de jeep en privé-gids
  • Luxe lodge (de accommodaties)
  • Alle maaltijden, safari’s, activiteiten en huis selecteerde dranken zijn (vaak) inbegrepen

Deze vier onderdelen en de intercontinentale vlucht maken je onvergetelijke Tanzania reis  prijziger dan een reis naar bijvoorbeeld Zuid-Afrika.

 

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Tanzania samen met ons

John Pieterse

John Pieterse

"Tanzania kenner"

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Alle mooie accessoires uit Afrika die je via African Luxury kan bestellen .
Via onze webshop kan je dit prachtige beddengoed bestellen, net zoals in Afrika heb ervaren tijden je reis

Naam artikel

€ 350,-