”Amazing”
Zimbabwe

Luxe reizen Zimbabwe

Ontdek amazing Zimbabwe

Veel reizen naar Zimbabwe beginnen of eindigen bij Victoria Falls, een belangrijk knooppunt in zuidelijk Afrika. Bijna alles wat hier samenkomt en andere tot de verbeelding sprekende zaken beginnen met een letter Z.
Veel reizen naar Zimbabwe beginnen of eindigen bij Victoria Falls, een belangrijk knooppunt in zuidelijk Afrika. Bijna alles wat hier samenkomt en andere tot de verbeelding sprekende zaken beginnen met een letter Z. De Zambezi rivier waar Zebra’s drinken en waar je van Zambia naar de overburen in Zimbabwe kunt zwaaien en andersom. Op slechts een paar uur rijden van de Victoria Watervallen ligt Hwange Nationaal Park waar het wemelt van de olifanten en andere wilde dieren. Dit deel van het vroegere Rhodesië is een land met een zeer rijke historie en een overvloed aan natuurschoon. Starend naar alweer een zonsondergang en diep onder de indruk van het machtsvertoon van Moeder Natuur vraag ik mijzelf af: wat voor dag is het eigenlijk vandaag?

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Zimbabwe

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de Afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Twee landen safari - African Luxury

Twee Landen Safari

14 DAGEN

Vanaf

€ 5.900,-p.p.

picnic -Zimbabwe - African Luxury

Zinderend Zimbabwe

12 DAGEN

Vanaf

€ 5.400,-p.p.

Zimbabwe in beeld

Video afspelen

Verhalen

Zuid-Afrika Inspiratie
Stories

Veelgestelde vragen

Wat je over Zimbabwe wilt weten

Dit is sterk afhankelijk wat je wil zien maar onthoudt dat als het bij ons zomer is dan is het daar winter en andersom. De winter in Zimbabwe geldt als de droge periode. Voor de Victoria Watervallen en wild spotten is dit de beste periode en dus hoogseizoen. De zomer in Zimbabwe staat bekend als de natte periode. Echter het komt vrijwel nooit voor dat het een hele dag regent. Buien duren meestal maar kort waarna de zon weer tevoorschijn komt. Wildlife is nog steeds erg goed. Veel trekvogels zijn teruggekeerd en na de eerste regens worden veel jonge dieren geboren. Typerend voor deze periode zijn de spectaculaire wolkenluchten, jonge dieren, weinig bezoekers en hogere temperaturen. Wie warm loopt voor aanbiedingen zit in deze periode gebakken.

Ja, er zijn verschillende opties die je bij aankomst kan worden aangeschaft.

  • Kaza Uni-Visa  multiple entry visa voor Zimbabwe en  Zambia. Kosten USD 50.- pp
  • Single entry Visa. Kosten USD 30.- pp

Belangrijk is dat je alleen cash kan afrekenen. Prijzen kunnen tussentijds en zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen.

Zimbabwe, officieel de Republiek Zimbabwe heeft een oppervlakte van 390.757 KM². Dat is bijna 10X zo groot als Nederland.

Momenteel kunnen gevaccineerde reizigers zonder PCR test Zimbabwe bezoeken.

African Luxury heeft niet de kwalificaties in huis om alle adviezen betreffende gezondheid in
Zimbabwe te leveren. Wij raden je dan ook aan om contact op te nemen met de GGD/ Tropisch
Instituut of huisarts.
Vaccinaties zijn niet verplicht, maar verschillende inentingen worden sterk aanbevolen.

Laat je persoonlijk adviseren. Voor meer informatie over gezondheid en adviezen, kan je kijken op: http://www.ggdreisvaccinaties.nl/

Afhankelijk van de lodge maar er zijn lodges waar kinderen van alle leeftijden worden toegelaten.

Ja, ook in Zimbabwe vind je accommodaties die het hele luxe spectrum bestrijken. Van relatief kleinschalige bush camps tot top-notch-luxury lodges. Safari gidsen in Zimbabwe behoren overigens tot de allerbeste van de wereld.

Zeer de moeite waard en makkelijk te bereiken is Hwange Nationaal Park. Ook interessant is het Matusadona Wild Park dat grenst aan de oevers van Lake Kariba en waarvan het beheer voor de duur van 20 jaar in handen is gegeven van African Parks, een organisatie die het behoud van Afrika’s wildparken als hoger doel heeft. Verder oostwaarts langs de oevers van de Zambezi rivier ligt Mana Pools Nationaal Park. Dit park is vooral bekend om de olifanten die op hun achterste benen staan om bij de zaadknoppen van de Anaboom te komen. Wie absoluut de Big Five en dus ook neushoorns wil zien moet Matobo Nationaal Park aandoen. In het zuiden, langs de grens met Zuid-Afrika vind je het minder bekende maar oh zo mooie Gonarezhou Nationaal Park en het Malilangwe Privé reservaat.

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Zimbabwe samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Alle mooie accessoires uit Afrika die je via African Luxury kan bestellen .
Via onze webshop kan je dit prachtige beddengoed bestellen, net zoals in Afrika heb ervaren tijden je reis

Naam artikel

€ 350,-