Namibië
”Onvergetelijk”

Luxe rondreizen Namibië

Ontdek het onvergetelijke van Namibië

Namibië is rood. Door de Himba’s die zich met rode klei bedekken tegen zonnebrand en de rode zandduinen die zich van de kust tot vèr in het binnenland uitstrekken.

Namibië is rood. Door de Himba’s die zich met rode klei bedekken tegen zonnebrand en de rode zandduinen die zich van de kust tot vèr in het binnenland uitstrekken. In de ochtend rolt een zeemist loom over het land, leven brengend aan alles wat groeit en bloeit. De planten en dieren hebben zich hier perfect aangepast aan de droge en soms barre leefomstandigheden. Terwijl men aan de kust in Swakopmund nog altijd Kaffee mit Kuchen bestelt…opmerkelijk genoeg. Ontdek dit en meer tijdens een luxe rondreis.

Voorbeeld reizen

Luxe Inspiratiereizen Namibië

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de Afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.
Header-4-x-4-wheel-self-drive-Namibie-African-Luxury-S

Self-drive Spektakel Namibië

15 DAGEN

Vanaf

€ 5.500,-p.p.

Reis - Sundowner stop Ongave Game Reserve - African Luxury

Familierondreis met Gids & Chauffeur

17 DAGEN

Vanaf

€ 7.250,-p.p.

Wandel op de rand van de rode duinen in de Sossusvlei in Namibië.

Natuurrondreis met gids

14 DAGEN

Vanaf

€ 5.995,-p.p.

Slaap onder sterren van Namibië, een geweldige ervaring.

Under canvas in klein gezelschap

14 DAGEN

Vanaf

€ 5.675,-p.p.

Namibië in beeld

Video afspelen over Sossusvlei - African Luxury

Verhalen

Zuid-Afrika Inspiratie
Stories

Veelgestelde vragen

Wat je over Namibië
wilt weten

Namibië ligt op het zuidelijk halfrond waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in Nederland.  In het grootste deel van Namibië heerst een woestijnklimaat, het noorden en oosten van Namibië hebben een warm steppeklimaat en op het Centrale Plateau is het weer vaak aangenaam en gematigd.

Dankzij het woestijnklimaat kent Namibië grote verschillen tussen de temperaturen overdag en ’s nachts. Overdag is een temperatuur van 30 graden heel normaal, terwijl het in de nacht tot het vriespunt daalt.

De Namibische zomer van november tot april zijn de heetste maanden in Namibië. Gemiddeld wordt het dan 30 graden in het land, en soms tot wel 45 graden in de Kalahari- en de Namibische woestijn.   

De Namibische winter, van mei tot en met oktober is de beste tijd om Namibië te bezoeken. De temperatuur is dan goed, afhankelijk van waar je precies bent light het tussen de 25°C en 40°C.  De nachten kunnen fris zijn, zeker in de woestijn. Langs de kust kan onder invloed van de koude zeestroom erg snel dichte mist op komen zetten.  Dit is ook het droge seizoen, waarbij er bijna geen neerslag valt.

Er zijn verschillende vluchten naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Op de eerste plaats vliegt onze nationale trots dagelijks de rechtstreekse lijnverbinding van KLM naar Johannesburg. Kies je voor deze optie dan kun je de volgende dag pas doorreizen naar Windhoek. Een andere optie is een directe verbinding tussen Frankfurt en Windhoek met Lufthansa.

Voor reizigers die met een eigen huurauto willen rondreizen is Namibië heel goed te combineren met bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Je kunt in Kaapstad beginnen en de huurauto inleveren in Windhoek of andersom. Heb je genoeg tijd en vind je dit interessant, neem contact op voor vrijblijvend advies.

Nederlandse of Belgische ingezetenen hebben voor een toeristisch verblijf van maximaal 90 dagen geen visum nodig. Bij aankomst moet wel een immigratiekaartje worden ingevuld en ingeleverd. Je paspoort moet geldig zijn tot minstens 3 maanden na de geplande terugreisdatum en minimaal twee lege tegenover elkaar liggende visumpagina’s bevatten. 

Sommige ervaren reisprofessionals zeggen: “Namibië is niet geschikt voor reizigers die Afrika voor een eerste keer bezoeken”. Wij denken dat je dit genuanceerder moet bekijken. Als je echt naar Afrika gaat omdat je de ‘Big Five’ wilt zien dan zijn er inderdaad betere opties. Niet omdat er in Namibië geen wildlife of Big Five is. Integendeel, maar je moet wel meer geluk hebben en beter je best doen om het wild te vinden. Daarom bieden wij rondreizen aan, compleet met een super goede gids/chauffeur. In kleine groepjes of privé. Onze gidsen zijn naturalisten, zeer kundig en worden regelmatig bijgeschoold. Zij weten waarop je moet letten, brengen je in contact met de lokale leefgemeenschappen en hebben toegang tot plaatsen waar je anders nooit komt of achteloos voorbij gaat.

Van veraf lijkt het misschien zo maar niets is minder waar. Hoe meer je inzoomt, hoe interessanter het wordt. Ons devies. Neem vooral voldoende de tijd. Kies liever uit één of twee gebieden die je wilt bezoeken dan dat je het hele land doorcrosst én….wij bieden rondreizen aan met een super goede gids/chauffeur. In kleine groepjes of privé. Onze gidsen zijn naturalisten, zeer kundig en worden regelmatig bijgeschoold. Zo! Terug naar de gebieden. Wat ons betreft steken twee regio’s er met rode zandkoppen en himba schouders bovenuit. De Namibrand-Naukluft en Damaraland. En okay drie gebieden dan. De Kunene regio helemaal in het noorden tegen de grens met Angola is ook buitenaards mooi maar ligt nogal uit de route. Namibrand en Damaraland zijn twee oneindig grote en verschillende gebieden waar je je helemaal kunt onderdompelen in de natuur. Hier is geen drukte of massatoerisme en je denkt echt of je op een andere planeet bent aanbelandt. Heb je nog tijd over, reis dan door naar de Victoria Watervallen of de Okavango Delta in buurland Botswana. Desert en Delta. Hoe mooi is dat?

Keep discovering, de wil om te ontdekken. Dat heet leven en het zit in ieder mens.

Dat is een lastig vraag waarop geen eenduidig antwoord kan worden gegeven. Waarom niet? Jij bent uniek en dus is het antwoord op de vraag of en zo ja welke voorzorgsmaatregelen nodig zijn voor een reis naar Namibië dat ook. Ons devies is altijd om bij twijfel advies in te winnen bij een professional. Wij zijn geen specialisten op medisch gebied en kunnen alleen putten uit eigen ervaring en die van onze lokale partners ter plaatse. Dat gezegd hebbende. Je hoeft voor Namibië geen prikken te halen tegen gele koorts. Dat wil zeggen als je tot drie maanden daarvoor niet zelf in een gele koorts land bent geweest of langer dan 12 uur in transit van een gele koorts land bent geweest. Malaria komt in Namibië eigenlijk niet voor met uitzondering van de Caprivi strook – die tegenwoordig Zambezi regio heet – maar ook dat betreft een een gebied met een klein risico. De ‘usual suspects’ zoals DTP, tetanus of hepatitus A hebben de meeste mensen wel maar misschien even laten controleren op geldigheid. Op de website van de Erasmus Travel Clinic vind je goede en aanvullende informatie: Klik op deze link

Naar ons oordeel is Namibië een hele aantrekkelijke bestemming voor gezinnen met actieve kinderen. Het land is 20 keer groter dan Nederland en heeft ongeveer 2.2 miljoen inwoners. Je hebt dus alle ruimte van de wereld. Wist je trouwens dat Namibië een van de weinige landen ter wereld is die natuurbescherming in de grondwet hebben vastgelegd. Als je van plan bent om met de kinderen naar Namibië te gaan dan moet je met een aantal dingen rekening houden zoals: de onderlinge afstanden zijn lang. Rij afstanden van 4 à 5 uur zijn eerder regel dan uitzondering en gaan voor het merendeel over onverharde gravel wegen. Bovendien is er onderweg weinig gelegenheid om onderweg even te stoppen bij een benzinepomp of een leuk restaurantje. Uiteraard krijg je daar een heleboel voor terug.

Wat dacht je van het beklimmen van de rode zandduinen in de Sossusvlei of een driedaagse hiking tocht door de prachtige Namibrand-Naukluft met onderweg diverse leuke verrassingen. Zoeken naar scheepswrakken en walvisbeenderen langs de Skelettenkust of een Safari in Etosha Nationaal Park, een ballonvaart of een nachtje buiten slapen onder de Melkweg. Vind je het leuk om met zo’n stoere 4×4 het land te doorkruisen maar wil je niet de hele vakantie doorbrengen achter het stuur met de kinderen op de achterbank en geen wifi ☹, overweeg dan om een deel van het traject samen te doen met een van onze übercoole gidsen/chauffeurs. Rondreizen aan boord van een klein sportvliegtuig kan natuurlijk ook of denk aan een paar dagen verlenging nabij de Victoria Watervallen. In ons digitale magazine lees je meer over rondreizen door Namibië.

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Namibië samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Alle mooie accessoires uit Afrika die je via African Luxury kan bestellen .
Via onze webshop kan je dit prachtige beddengoed bestellen, net zoals in Afrika heb ervaren tijden je reis

Naam artikel

€ 350,-