Kenia voor Connaisseurs

11 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Exclusief en sprookjesachtig. Dat zijn de belangrijkste trefwoorden van deze unieke Kenia safari voor connaisseurs. Bedoeld voor avontuurlijk ingestelde reizigers voor wie een ‘gewone’ safari ècht niet uitdagend genoeg is. Met exclusief bedoelen we in dit verband privé en niet persé super-de-luxe. Alhoewel. De reis staat bol van de bijzondere en gedenkwaardige culturele ontmoetingen, en van de ‘Big Five’ natuurlijk.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 11.495,-p.p.

  • Inclusief; alle vluchten, privé transfers, accommodaties, safari-activiteiten en meer.
  • Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken door onder andere; het seizoen, de beschikbaarheid op het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Nairobi National Park

Het Nairobi National Park ligt op slechts zeven kilometer van Nairobi en vooral in het droge seizoen is hier veel wild te zien, De omringende gebieden drogen dan volledig op en in het park is nog wel water. Je zou het park kunnen bezoeken, maar aangezien je deze reis nog vaak genoeg op safari gaat, ligt het voor de hand om wat anders te doen. Een bezoek aan het dichtbijgelegen plaatsje Karen, bijvoorbeeld, met leuke boetieks en terrasjes, het Karen Blixen Museum, dat echter maar een half uurtje in beslag neemt, of de David Sheldrick Elephant & Rhino Nursery. Laten we het er voor je vertrek even over hebben wat leuk is om te doen.

Nairobi National Park

Accommodaties

The Emakoko

Luxe Plus

De lodge, met slechts toen kamers, ligt op een klein uurtje rijden van de luchthaven aan de rand van het Nairobi National Park. En of je nu geniet van een ‘dawa’ (Swahili voor medicijn) op de uitkijkplaats of van een verse kop koffie bij het zwembad, relaxen is hier gegarandeerd.

Dag 2 - 6

Lewa Wildlife Conservancy

De Lewa Wildlife Conservancy (ook bekend als Lewa Downs) ligt in het noorden van Kenia en beslaat, inclusief het Ngare Ndare Forest, meer dan 62.000 hectare (250 km2). Het huist een breed scala aan dieren, waaronder de zeldzame en bedreigde zwarte neushoorns, Grevy’s zebra’s en sitatungas. Het omvat ook de big-5. In Lewa tref je meer dan 12% van Kenia’s oostelijke zwarte neushoorn populatie en de grootste enkele populatie van Grevy’s zebra’s in de wereld (ongeveer 350 individuen) aan. De Conservancy is ook de thuisbasis van de Northern Rangelands Trust, een innovatief partnerschap met een aantal lokale gemeenschappen die land ter beschikking hebben gesteld voor het behoud van dieren in het wild.

Lewa Wildlife Conservancy

Accommodaties

Sirikoi Lodge

Luxe Plus

Een kleine en zeer luxe lodge met vier tenten, een cottage en een iets groter huis. En als de avond valt… bekijk je het wild vanuit je luie stoel op je eigen terras of bij het zwembad. Twee keer per dag trek je erop uit met je eigen gids.

Dag 6 - 10

Samburu National Reserve

Het noordoosten van Kenia is het land van de Samburu, die -waarschijnlijk- dezelfde stamouders hebben als de meer bekende Masai. De Samburu zijn ook voornamelijk nomadische herders. Je gaat bij ze op bezoek. En tijdens de ochtendwandeling onderweg naar het Samburu dorp heb je in de bush ontbeten en ben je misschien al olifanten tegengekomen, of de roedel Afrikaanse wilde honden die net als de Samburu tot de vaste bewoners van dit gebied behoren. Uiteraard is er ook tijd voor game-drives, met een jeep of misschien dit keer met een kameel. En doe eens iets anders, ga fly-campen en breng de nacht door onder een muskietennet bij het kampvuur. Op je rug liggen en eindeloos kijken naar de sterren. Zeker doen.

Samburu National Reserve

Accommodaties

Sarara Lodge

Luxe Plus

De zes luxe safari tenten zijn ruim, open en zo geplaatst dat je vanaf je eigen veranda altijd van het uitzicht op de bergen kunt genieten, of op de favoriete drinkplaats van olifanten en andere wilde dieren die pal voor de deur ligt. Je kunt hier niet anders komen dan met een speciaal gecharterd sportvliegtuigje.

DAG 10 -11

Amsterdam

Vandaag keer je terug naar huis. Op de dag van vertrek kun je beschikken over een kamer in het Hemmingways hotel in Nairobi. Je kunt gebruik maken van alle hotelfaciliteiten zoals het zwembad, een gym of spa- en wellness centrum. Voordat we je naar de luchthaven brengen heb je nog ruimschoots de tijd voor een goed verzorgde avondmaaltijd. We wensen je vanaf deze plek alvast een prettige vlucht.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

De grote trek door Kenia en Tanzania met strand - African Luxury.jpg 1

Grote Trek met Strand

13 DAGEN

Vanaf

€ 9.500,-p.p.

Header - Kenia voor avontuurlijke families - African Luxury

Kenia voor Avontuurlijke Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

Header - Migratiereis Keni & Tanzania - African Luxury

De Migratie Reis in Kenia en Tanzania

13 DAGEN

Vanaf

€ 13.995,-p.p.

Header - Angama Mara - Kenia voor gezinnen met jonge kinderen - African Luxury

Kenia voor gezinnen met Jonge Kinderen

16 DAGEN

Vanaf

€ 5.870,-p.p.

familie fun in diani Beach - Kenia - African Luxury

Kenia voor actieve Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.