Luxe Safari
reizen

Luxe safari

Ontdek onze luxe safari reizen in Afrika

African Luxury heeft enkele prachtige bijzondere safarireizen voor je samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen: een dag vol ‘close-ups’ met leeuwen, olifanten en giraffen, om er maar een paar te noemen.
Het genoegen van luxe safari reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien en geen idee hebben welke dag van de week het is. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn. Maar luxe moet ook goed voelen en dat doet het als je weet dat er veel goede dingen gedaan worden met de inkomsten uit toerisme. De natuur herstellen en opnieuw laten verwilderen en kinderen die naar school kunnen gaan omdat hun ouders nu een goede baan hebben is onmogelijk zonder die inkomsten.

Voorbeeld reizen

Onze Luxe Inspiratie Safari reizen

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.
De Oryx staan op de dorre vlaktes van de Kalahari woestijn op zoek naar eten. Voor de foto onderbreken ze even dit ritueel.

Grandioze Safari Rondreis in de Kaap & Kalahari

12 DAGEN

Vanaf

€ 10.750,-p.p.

Header - Migratiereis Keni & Tanzania - African Luxury

De Migratie Reis in Kenia en Tanzania

13 DAGEN

Vanaf

€ 13.995,-p.p.

picnic -Zimbabwe - African Luxury

Zinderend Zimbabwe

12 DAGEN

Vanaf

€ 5.400,-p.p.

Maakt een luxe wandelsafari in Zambia

Wild Beauty Zambia

14 DAGEN

Vanaf

€ 8.490,-,-p.p.

Sarara header-Kenya-africanluxur-s

Kenia voor Connaisseurs

11 DAGEN

Vanaf

€ 11.495,-p.p.

Singita Boulders - African luxury

Luxury Zuidelijk Afrika

13 DAGEN

Vanaf

€ 14.500,-p.p.

De grote trek door Kenia en Tanzania met strand - African Luxury.jpg 1

Grote Trek met Strand

13 DAGEN

Vanaf

€ 9.500,-p.p.

Alice-tanzania-african-luxury

Alice in Wilderland

11 DAGEN

Vanaf

€ 10.250,-p.p.

Slow_safari-Tanzania- African-Luxury

Slow safari en strand

13 DAGEN

Vanaf

€ 10.100,-p.p.

Little Sable canvas safari tent onder mooie wolkenlucht

Botswana Conservation Safari

9 DAGEN

Vanaf

€ 7.285,-p.p.

Luxe safari in beeld

Video afspelen over Dunia-Game-drive-vehicle - Luxury safaris - African Luxury

Veelgestelde vragen

Wat je over je luxe safari
wilt weten

Safari lodges volgen in grote lijnen vaak een vergelijkbaar programma. Twee keer per dag ga je onder deskundige begeleiding van een ranger op pad. Bij sommige lodges heb je naast de ranger ook een tracker of spotter. Je kunt de spotter makkelijk herkennen. Hij zit vaak op een klapstoeltje linksvoor op de motorkap, zoekend naar sporen of een onregelmatigheid in het patroon.

Ochtendstond heeft goud in de mond
Een aloud gezegde maar zeker van toepassing op safari’s. Voor zonsopgang en zonsondergang zijn de dieren het meest actief. Als de ene helft van het dierenrijk op zoek is naar een veilige slaapplek en de andere helft naar iets te eten. Een safari dag begint dus vroeg. Fotografen noemen het uurtje waarin de zon vanachter de horizon verschijnt het Golden Hour, wat een verwijzing is naar het heldere zachte licht. Om ongeveer 10:30 uur ben je terug in de lodge, uiteraard een beetje afhankelijk van wat je onderweg allemaal tegenkomt. Dan staat een uitgebreid ontbijt al voor je klaar. Dat kan zijn in de lodge, bij het kampvuur of onderweg op een veilige plek in de Bush.

Chillen
Na het ontbijt trek je je terug om te douchen, te lezen, te luieren of gewoonweg te genieten van de omgeving en alle bushgeluiden om je heen. Er is niets rustgevender dan luierend in een hangmat op je veranda te staren over de savanne of de rivier en te luisteren naar het gekwetter van de ontelbare vogels. Rond een uurtje of twee ga je lekker lunchen, daarna misschien even zwemmen en om pakweg 15:30 uur trek je er weer op uit.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!
De rollen in het dierenrijk zijn nu omgedraaid. Zodoende komt alles weer ruimschoots voorbij en aan bod. De ene gids is de andere niet maar ze delen allemaal graag hun kennis van de natuur. Dus schroom niet en vraag ze het hemd van het lijf. Je zult versteld staan van wat die gidsen weten en zien. Zelfs als we er recht voor staan zien wij de nonchalant naar beneden bungelende staart van een luipaard in een boom over het hoofd, terwijl je gids deze allang heeft gespot.

Schemerkelkie
Een ‘schemerkelkie’ is de Zuid-Afrikaanse benaming voor een sundowner-drankje en is een vast onderdeel van safari-dagsluiting. Op een mooie plek in de bush gaat de Bush-Bar open en proost je gezamenlijk op een geweldige dag, onderwijl kijkend naar hoe de zon langzaam verdwijnt achter de horizon, terwijl men in de lodge drukdoende is met de voorbereidingen voor het diner. Wat zouden ze nu weer bedacht hebben want ‘believe-you-me’, in safariland is geen dag hetzelfde.

Om deze vraag te beantwoorden eerst een korte opfrisser. Afrika is het op één na grootste continent en bestaat uit 54 verschillende landen. Tezamen zijn die landen pakweg drie keer groter dan de Verenigde Staten van Amerika. Wat ons betreft hebben slechts 10 van deze 54 landen een toeristische infrastructuur van een dermate hoog niveau dat je er een fantastische safari-ervaring zult hebben. Vertel ons wat jij leuk vindt en wat je graag wilt doen en laat ons je adviseren over de verschillende mogelijkheden.

Een Nationaal Park of een Privé concessie?
Een nationaal park kent vaste openingstijden en strenge regels ten aanzien van wat wel en niet mag. In sommige nationale parken mag je zelf rondrijden en in andere juist niet. Je mag vrijwel nooit van de weg af. Ook niet als er een troep leeuwen is die je graag van dichterbij zou willen zien. Ook avond safari’s zijn in een nationaal park dikwijls niet toegestaan. Een privé concessie daarentegen is in beheer bij een lodge eigenaar en staat altijd in open verbinding met het aangrenzende nationale park. Waar de dieren gaan en staan waar ze willen, worden andere bezoekers op een privé concessie niet toegelaten. Je hoeft al het moois dus met weinig anderen te delen. En de gids mag van het gebaande pad en door het veld rijden om dichter bij het wild te komen.

Logeren in een lodge binnen of buiten het park
Buiten het park logeren is een stuk voordeliger maar betekent ook dat je ’s morgens met vele anderen voor de poort moet wachten totdat het park opengaat. En ook dat je voor sluitingstijd, meestal om 18:00 uur, het park weer moet hebben verlaten. Hierdoor kun je maar een beperkt deel van het park bezoeken wat uiteraard ook geldt voor al die anderen die vanochtend tegelijk met jou het park in gingen. Logeren in het park betekent hogere prijzen maar daar staat tegenover dat je een groter deel van het park kunt bezichtigen en in tijd een voorsprong hebt waardoor je de drukte kunt ontlopen.

Zelf rijden of een gids
Een goede gids is zijn gewicht in goud waard. Goed eten, een goed bed en een goede gids. Dat zijn wat ons betreft de drie safari-essentials. Een gids heeft een radioverbinding met collega gidsen. Daarom moet het raar lopen wil jouw gids niet kunnen vinden wat jij graag wilt zien. Bovendien hoef je zelf niet op overige weggebruikers of obstakels te letten waardoor je veel meer kunt genieten van je safari. Merk op: voordat je als gids met toeristen op pad mag, heb je een flink aantal jaren serieuze opleiding en training achter de rug.

Hoeveel gasten per safari-voertuig?
Een belangrijke indicator waar African Luxury stevig op let. In een safari-jeep kunnen maximaal 7 of 10 gasten mee maar zeg nou zelf: Zes is wat ons betreft echt wel het maximum. Zeker als je graag mooie foto’s wilt maken.

Hoeveel kamers?
Wij houden van authentieke bush camps. Bij voorkeur gerund door de eigenaarsfamilie zelf. Deze bush camps of lodges hebben 4, 6 of maximaal 8 kamers. Vooruit dan, een enkele keer 10 kamers maar meer niet. Kleinschalig betekent aandacht en zorg voor onze gasten. Helaas betekent het ook dat deze unieke plekjes vaak ruim van tevoren al zijn volgeboekt. Op tijd informeren naar de mogelijkheden is dan ook ons welgemeend advies.

Faciliteiten
Safari lodges zijn er in alle soorten en maten. Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen en dat is een gelikte website met professioneel gemaakte foto’s. Is er een (verwarmd) zwembad? Zijn er familiekamers?  Is de lodge kindvriendelijk en vanaf welke leeftijd mogen kinderen mee op safari? Is de lodge toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn? Hoe is de sfeer, de inrichting en de staat van het onderhoud? Kortom, allemaal dingen waarop wij letten als wij voor een lodge kiezen. Daarom bezoeken wij en onze partners ter plaatse met regelmaat de plekken die we aanbieden. Need I say more?

Conservation
Een deel van de reissom wordt gebruikt voor het behoud van de omgeving waarin je je bevindt. Verreweg de meeste lodge eigenaren die wij kennen zorgen voor behoud van de wildstand en de natuur door te voorzien in de basisbehoeften van omwonende lokale leefgemeenschappen. Werkgelegenheid, scholing, gezondheidszorg en toekomstperspectief. We hebben talloze voorbeelden van hoe particuliere initiatieven van bevlogen lodge eigenaren en safari-operators het algemene welzijn in afgelegen gebieden vergroten en op peil houden. Ubuntu, wat vrij vertaald betekent “Ik-ben-opdat-wij-zijn”. Zo werkt het conservation model in veel Afrikaanse landen. Als bezoeker lever jij hieraan een belangrijke bijdrage.

Zo lang als je je kunt herinneren droom je al van een echt Afrikaans safari avontuur. Nu heb je dan eindelijk geboekt. Je hebt je goed voorbereid en nu is het tijd om de koffers te pakken. Maar wat neem je mee, wat moet je aan en vooral wat laat je thuis.

Ten eerste, de grootte doet er wel degelijk toe!
De juiste maatvoering van je bagage is cruciaal. Op binnenlandse safarivluchten is maar een beperkte hoeveelheid ruimbagage toegestaan. Zorg dat je bekend bent met de van toepassing zijnde bagage restricties en pas het formaat reistas hierop aan. We zeggen met opzet reistas want koffers of reistassen moeten een volledig plooibare of zachte buitenkant hebben. De gouden regel is de juiste bagage te kiezen, zowel qua vorm als hoeveelheid. Heb je een hele mooie, designreistas? Dan is het handig om aan een beschermhoes te denken.

Safari-basics
Als je niet goed weet wat je moet dragen tijdens je safari, dan volgen hier twee belangrijke aanwijzingen. Draag neutrale kleuren, want felle kleuren schrikken dieren af en trek verschillende laagjes aan. De ochtenden starten immers veelal fris, maar als snel wordt het dan steeds warmer. Het is niet nodig om een hele garderobe in Khaki kleur aan te schaffen, maar houdt in gedachten dat je heel veel tijd buiten bent,, al dan niet in een open of half open safari voertuig. Dus richt je op de eerste plaats op prettig zittende en ademende kleding. En in sommige seizoenen is het ook handig om een waterdicht jack mee te nemen.

Kleur bekennen
Kleding in neutrale kleuren zoals: groen, bruin, grijs, beige en khaki is altijd goed. Kleding die opvalt door felle kleuren is niet geschikt voor safari en kun je dus beter thuislaten (of dragen in de privacy van je eigen safari-tent met eigen dompelbad). Wit is ook geen aanrader voor een safari. Het valt enorm op en het is onmogelijk om witte kleding op een safari schoon te houden.

Ga je bijvoorbeeld naar Tanzania, Kenia of Zambia op safari dan is navy- of donkerblauwe kleding ook niet aan te bevelen. Dit omdat de kleur blauw die vermaledijde Tsetse vliegen aantrekt. Tot slot, wees terughoudend met het dragen van kleding met camouflage prints. In sommige Afrikaanse landen wordt hier anders tegenaan gekeken dan hier bij ons.

Hou het lekker luchtig
Een algemene stelregel is: neem drie of vier verschillende outfits mee die je onderling goed kunt combineren. Denk aan afwisselend lange en korte mouwen/broekspijpen. Denk verder aan luchtige, prettig zittende en goed ademende kleding die bovendien snel droogt. Merk op: de meeste safari-lodges bieden gratis of tegen marginale kosten een kleding was-service aan. Zelf een handwasje doen is trouwens ook in een handomdraai gedaan. 

Niets zo veranderlijk als het weer
Dat het altijd heet en droog is in Afrika is een misvatting. Hoewel het inderdaad vaak mooi en zomers weer is, kan met name de vroege ochtend erg fris zijn. Zeker voor dag en dauw in een open safari-jeep. Ook ‘s avonds of in de hoger liggende gebieden kan het zelfs in de zomer nog behoorlijk afkoelen. Denk daarom in laagjes die je over elkaar kan aantrekken en weer uit kunt doen als het warmer wordt. Een windbreaker (waterdicht), een beanie, een sjaal en hardloophandschoentjes zitten standaard in onze safari-bagage. Fleece-dekens, regen poncho’s en warmwaterkruiken behoren meestal tot de standaard uitrusting van een safari-jeep. Denk ook aan een hoed of cap om jezelf te beschermen tegen de felle zon en een goede zonnebril. Nog een tip voor de dames. Rokjes en jurkjes zijn heerlijk om te dragen in de lodge en in je eigen safari suite maar ongeschikt om enigszins elegant een safari-jeep mee in en uit te stappen.

Schoeisel
(Ingelopen en waterafstotende) wandel- of bergschoenen zijn niet echt nodig tenzij je een Gorilla of Jungle trek gaat maken. Ben je van plan om wandelsafari’s te doen, denk dan aan dichte schoenen met een stevige zool. Sneakers, sandalen en slippers zijn perfect voor rondom de lodge of in de safari-jeep.

Kledingvoorschriften voor een safari-lodge
Veel gasten vragen ons of een safari-lodge kledingvoorschriften hanteert voor het diner. Hoewel sommige gasten er prijs op stellen om ‘pakkie best’ of ‘smart casual’ gekleed aan de diner tafel te verschijnen kiezen anderen voor een spijkerbroek. Het maakt eigenlijk niet uit zolang je er zelf maar prettig voelt. Als er voorschriften zijn zoals in sommige resort-hotels op Mauritius of Zanzibar dan zullen wij dit uitdrukkelijk van tevoren melden.

Persoonlijke verzorgingsproducten en medicijnen
Verzorgingsproducten zoals: shampoo, zeepjes en bodylotion vind je standaard in de badkamer van iedere lodge. Vaak zijn dit top-of-the-line organische verzorgingsproducten van Afrikaanse origine. Ook een insecten werend middel zoals muggenspray is standaard in je suite aanwezig. Andere zaken die niet mogen ontbreken en die je zelf mee moet brengen zijn:  lippenbalsem, conditioner, after-sun en een zonnebrand crème met hoge beschermingsfactor. Gebruik je medicijnen, vraag dan bij je eigen apotheek om een in het Engels opgesteld geneesmiddelenpaspoort en bewaar je medicijnen op een veilige en droge plek omdat deze in de bush niet gemakkelijk vervangbaar zijn. Handgel of desinfectiemiddel is in iedere lodge in ruime mate beschikbaar. Beter mee verlegen dan om verlegen: antihistamine zalf, allergie tabletten, malaria tabletten en pilletjes tegen wagenziekte.

Als er medische voorwaarden gelden in het land waar je naar toe reist, zoals vaccinaties en medische verklaringen, dan zullen wij je dat van tevoren laten weten. 

Niet vergeten
Dit overzicht is niet volledig zonder vermelding van de meest voor de hand liggende zaken zoals: vliegtickets, paspoort (check: verloopdatum en het aantal lege pagina’s), vaccinaties, visa, mondkapjes, vaccinatieboekje, Covid documentatie in print en digitaal, reisdocumenten, creditcards en cash geld. Camera’s, opladers, geheugenkaarten en een verrekijker.

Thuis laten

  • Plastic zakken (deze zijn in een aantal Afrikaanse landen inmiddels verboden)
  • Juwelen
  • Een haardroger (in de meeste lodges standaard of op verzoek verkrijgbaar)
  • Drones (gebruik van drones is niet toegestaan).
  • Stress

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Alle mooie accessoires uit Afrika die je via African Luxury kan bestellen .
Via onze webshop kan je dit prachtige beddengoed bestellen, net zoals in Afrika heb ervaren tijden je reis

Naam artikel

€ 350,-