Beautiful
Mozambique

Luxe reizen Mozambique

Ontdek prachtig Mozambique

Mozambique is een van de laatst ontdekte parels van de Indische Oceaan. Een turquoise zee en 2.500 kilometer kustlijn met verlaten zandstranden. Hier zijn geen golfbanen of winkelcentra maar levendige vismarkten, een weelderige onderwaterwereld, wuivende kokospalmen en warme gastvrijheid.
Mozambique is een van de laatst ontdekte parels van de Indische Oceaan. Een turquoise zee en 2.500 kilometer kustlijn met verlaten zandstranden. Hier zijn geen golfbanen of winkelcentra maar levendige vismarkten, een weelderige onderwaterwereld, wuivende kokospalmen en warme gastvrijheid. En ook een vrolijk clubje dolfijnen die in de golven voor de kust spelen, omdat ze nu eenmaal niets anders te doen hebben. Mozambique is genieten van de zee, fantastisch eten en het “Barefoot African Luxury” strandleven.

Voorbeeld reizen

Luxe Inspiratiereizen Mozambique

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Luxe familie strandvakantie African Luxury

Familiereis Bush & Beach

12 DAGEN

Vanaf

€ 5.500,-p.p.

Singita Boulders - African luxury

Luxury Zuidelijk Afrika

13 DAGEN

Vanaf

€ 14.500,-p.p.

Mozambique in beeld

Video afspelen

Verhalen

Zuid-Afrika Inspiratie
Stories

Veelgestelde vragen

Wat je over Mozambique
wilt weten

Het land kan eigenlijk het hele jaar prima bezocht worden. Alhoewel, er zijn een periodes dat je het land misschien beter niet wilt bezoeken. Dat geldt met name voor de maanden januari en februari. De beste periode om Mozambique te bezoeken is in het droge seizoen. Van juli t/m december. Kom je om te duiken? Dan zijn de maanden mei t/m september ideaal. Minder wind en de stroming is niet te sterk. De periode december t/m april staat eigenlijk bekend als het regenseizoen, maar de temperatuur is erg fijn, want het is er dan zomer. De temperatuur is gemiddeld zo’n 30 graden, maar buien kunnen dus wel voorkomen. Dit blijft overigens wel vaak beperkt tot één of twee tropische buien per dag.
Nee, helaas kan je niet non stop naar Mozambique vliegen. Vanaf Schiphol vertrekt iedere dag een non-stop directe vlucht van Amsterdam  Johannesburg. Na een goede overnachting op de luchthaven van Johannesburg of na je safari zijn directe vluchten naar Mozambique. Qatar vliegt via Doha rechtstreeks naar Maputo.

ja, en je paspoort moet minstens tot zes maanden na aankomst in Mozambique geldig zijn. Het paspoort moet minstens één lege visumpagina bevatten.

Het visum voor internationale bezoekers die aankomen in Mozambique kunnen tegen betaling van US$ 50 een visum kopen, dat geldig is voor 30 dagen.

Een land gelegen aan de Indische Oceaan: Niet verrassend dat er in Mozambique veel vis gegeten wordt. Garnalen (camarão), inktvis (lula) en gegrilde vis (peixe grelhade). De keuken in Mozambique is hoofdzakelijk Portugees, maar heeft ook invloeden uit het Verre Oosten. Het land kent verschillende specialiteiten, zoals peri-peri (kip en schelpdieren met gegrilde Delagoa Bay garnalen en peri-peri saus), wusa (stijve maïspap) en matapa (rijst of wusa met een saus van pinda’s en cassave bladeren).

African Luxury heeft niet de kwalificaties in huis om alle adviezen betreffende gezondheid in
Botswana te leveren. Wij raden je dan ook aan om contact op te nemen met de GGD/ Tropisch
Instituut of huisarts.
Vaccinaties zijn niet verplicht, maar verschillende inentingen worden sterk aanbevolen.

Laat je persoonlijk adviseren. Voor meer informatie over gezondheid en adviezen, kan je kijken op: de website van de GGD

Dat kan zeker. Dagelijks vertrekken er meerdere vluchten vanuit Johannesburg, Kaapstad of Nelspruit naar de verschillende luchthavens in Mozambique. Je kunt bij wijze van spreken nog ’s morgens de leeuwen spotten tijdens je safari en ’s middags aan de cocktail zitten met een prachtig uitzicht op de Indische oceaan. Neem contact met ons op. We helpen je graag op weg.
Bij African Luxury kun je aankloppen voor een goed advies, een vlekkeloze uitvoering en uitmuntende service aangevuld met financiële garanties. Ieder jaar opnieuw doen we veel moeite om de verschillende gebieden en accommodaties te bezoeken. Dat zit zo.

African Luxury maakt er een gewoonte van om Zuidelijke Afrika tenminste 2 x per jaar te bezoeken. Natuurlijk hebben we niet elke accommodatie gezien maar wel heel veel. Daarnaast kunnen we vertrouwen op het advies van onze partner ter plaatse met wie we al vanaf het prille begin samenwerken. Zij hebben vaste medewerkers in onder andere Kaapstad, Durban en Victoria Falls. Dus voor service en goed advies kun je zeker bij ons aankloppen en ook hier geldt, hoe meer je met ons wilt delen des te beter kunnen wij je adviseren. Zelf boeken van een complete rondreis door Zuid-Afrika en Mozambique op het internet is omslachtig, tijdrovend en niet per definitie goedkoper. Een belangrijk verschil is dat bij ons de telefoon wordt opgenomen. Ook buiten kantoortijden en in het weekend. Kom daar maar eens om bij laten we zeggen de boekings dot kom. Behalve service en advies bieden we je ook garanties. African Luxury is onder andere aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Mozambique samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Mozambique kenner"

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Alle mooie accessoires uit Afrika die je via African Luxury kan bestellen .
Via onze webshop kan je dit prachtige beddengoed bestellen, net zoals in Afrika heb ervaren tijden je reis

Naam artikel

€ 350,-