Botswana
”High Quality - Low Impact”

Luxe reizen Botswana

Ontdek het Bijzondere van Botswana

Het water de woestijn in zien sijpelen en dan kijken wat er gebeurt…een echt wonder! Eens per jaar vult de Okavango Delta zich met kristalhelder water afkomstig van de Angolese hoogvlakten.
Het water de woestijn in zien sijpelen en dan kijken wat er gebeurt…een echt wonder! Eens per jaar vult de Okavango Delta zich met kristalhelder water afkomstig van de Angolese hoogvlakten. Van de Okavango Delta stroomt het water via de natuurlijke kanalen van Selinda en de moerassen van Linyanti tot aan Chobe waar duizenden olifanten hun dorst komen lessen. Ineens snap ik waarom de mens hier zo met de natuur begaan is.

Voorbeeldreizen

Inspiratiereizen Botswana

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.
Fly camp in de wildernis, romantisch verlicht met petroleumlampen

Botswana vintage Safari

10 DAGEN

Vanaf

€ 7.995,-p.p.

Hangend in je hangmat, boek lezen of gewoon genieten van de omgeving in een van de bushcamp in Botswana.

Botswana Bushcamp safari

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.124,-p.p.

Jakhals die ons tegemoet komt en recht in de cameralens kijkt

Kaapse Wijn, Water en Wildernis in Botswana

13 DAGEN

Vanaf

€ 6.665,-p.p.

Little Sable canvas safari tent onder mooie wolkenlucht

Botswana Conservation Safari

9 DAGEN

Vanaf

€ 7.285,-p.p.

Jong stel kijkend naar de ondergaande zon met een drankje in de hand en een schaakbord tussen hen in.

On the edge of Wilderness

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.095,-p.p.

Schitterend beeld van een safari jeep rijdend door het Moremi Nationaal Pak van bovenaf gezien

Botswana voor avontuurlijke families

12 DAGEN

Vanaf

€ 7.965,-p.p.

Op deze drie landen safari is de kans groot dat je luipaarden ziet in het zuidwestelijk deel van de Okavango Delta

Drie landen slow safari

14 DAGEN

Vanaf

€ 7.670,-p.p.

Spelende olifanten in de Okavango Delta vanuit de lucht gezien.

Private Canvas the real green deal

13 DAGEN

Vanaf

€ 11.995,-p.p.

Botswana in beeld

Video afspelen over Little Sable Camp - Khwai - Moruko - African Luxury

Stories

Botswana Inspiratie
Verhalen

Veelgestelde vragen

Wat je over Botswana wilt weten

Botswana heeft een semi-aride (droog) klimaat en ondanks dat het vrijwel altijd droog en warm is, kent Botswana gedurende de zomermaanden ook een regenseizoen.

Tijdens het regenseizoen komen buien slechts sporadisch voor en zijn van korte duur. Waar de buien vallen blijft onvoorspelbaar en is sterk plaatsgebonden. Het kan in het ene gebied stortregenen terwijl het een stuk verderop stralend weer is.

Weerspatronen veranderen voortdurend en de hiernavolgende tekst is bedoeld als algemene richtlijn en geeft onze persoonlijke ervaring weer tijdens de vele malen dat wij in Botswana verbleven.

September – Oktober

In de maanden september tot en met oktober is het lente. De winter is zo goed als voorbij. Het weerbeeld verandert. Met het regenseizoen weldra in aantocht wordt het warm tot zeer warm. Verwacht in de maand oktober temperaturen boven 30˚ graden celcius. De maanden oktober en november zijn doorgaans de warmste maanden van het jaar.

November – Maart

In de periode november tot en met maart is het zomer met hoge temperaturen en een hogere luchtvochtigheidsgraad. Het zomerseizoen is tevens het zogenaamde ‘greenseason’ oftewel regenseizoen. De regenbuien zijn over het algemeen van korte duur. Januari en Februari zijn doorgaans het natst. Spectaculaire onweersbuien komen dan voor en in de lucht zie je de dramatische wolkenformaties.

April – Mei

De herfstperiode. Naar ons oordeel de beste periode om Botswana te bezoeken. Het is droog, de temperatuur overdag is aangenaam en ’s avonds koelt het een beetje af.

Onder normale omstandigheden bereikt nu het kristalheldere water van de Angolese hoogvlakten, Mehembo in het noorden van de delta die nu langzaam volstroomt. Van mei tot juli zijn de waterstanden in de delta doorgaans het hoogst.

Juni – Augustus

Juni, juli en augustus zijn de wintermaanden in dit deel van de wereld. Staalblauwe luchten zijn typisch voor dit jaargetijde en het is gedurende de hele winter kurkdroog. Omdat er geen wolkendek is dat stralingswarmte vasthoudt is het in de avonden en vroege ochtend bitterkoud met temperaturen die schommelen rond de 5˚ graden. De wilde dieren verzamelen zich rondom de plaatsen waar veel water is en zijn daarom makkelijker te spotten.

De meeste Botswana reizen beginnen en eindigen in Johannesburg, Zuid Afrika. Vanaf Johannesburg reis je de volgende dag door naar Kasane of Maun.

Je kunt ook direct vanuit Kaapstad op Maun vliegen

De lokale valuta van Botswana is de ‘Pula’ , wat regen betekent. Heb je bij African Luxury geboekt dan heb je ter plaatse niet veel betalingen meer te doen. De meeste zaken zijn doorgaans inbegrepen. Voor kleine uitgaven zoals fooien, kun je het beste vooraf een hoeveelheid Amerikaanse dollars meenemen. In de meeste lodges kun je ook betalen met een credit card.

Reizen met kinderen! Verschillende lodges en Tented Camps zijn prima ingericht op het ontvangen van kinderen. Zorg echter dat je in het bezit bent van de juiste reis-documenten wanneer je in gezelschap bent van jonge kinderen. Botswana heeft voor minderjarigen dezelfde strenge immigratieregels ingevoerd als buurland Zuid Afrika tot een paar jaar geleden.

Veel lodges en Safari kampen liggen erg afgelegen en zijn alleen door de lucht bereikbaar. In dat geval brengen de ‘Bushpilots’ met hun kleine vliegtuigen je veilig en snel naar de plaats van bestemming. Hou echter rekening met gelimiteerde bagagehoeveelheden en gebruik koffers met een zachte, flexibele buitenkant.

Veel lodges en Safari-kampen liggen in privé-concessies. Dat heeft als voordeel dat je de omgeving en de natuur maar met weinig mensen hoeft te delen. De concessies in de belangrijkste safari-gebieden worden aangeduidt met de afkorting NG, wat staat voor Ngamiland. Een bestuurlijk district in het noordwesten van Botswana.

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.
Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Botswana samen met ons

John Pieterse

John Pieterse

"Botswana kenner"

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Alle mooie accessoires uit Afrika die je via African Luxury kan bestellen .
Via onze webshop kan je dit prachtige beddengoed bestellen, net zoals in Afrika heb ervaren tijden je reis

Naam artikel

€ 350,-