On the edge of Wilderness

12 DAGEN

De reis in 'n
notendop

In onze zoektocht naar de meest rauwe, afgelegen en daardoor bijzondere plekken in Botswana, ontdekten we er onlangs zo een. We zijn blij dit met jullie te kunnen delen en hopen dat jullie -net als wij- er zelf ook een beetje ontroerd van worden. Mababe ligt ten zuiden van Chobe National Park en ten oosten van Moremi Game Reserve en kan dus van ‘twee walletjes’ eten. Er is hier altijd water, soms meer en soms minder, maar het wild uit de wijde omtrek zal altijd zijn weg vinden naar dit gebied.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 9.095,-p.p.

  • Inclusief; alle accommodaties, maaltijden, transfers, regionale- en safari- vluchten, helicopter transfer, safari-activiteiten, boekingskosten, lokale heffingen, belastingen en meer.
  • Exclusief; intercontinentale retourvlucht, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Prijzen kunnen afwijken door onder andere; het seizoen, de beschikbaarheid op het tijdstip van boeken,
    je persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers.

  • Getoonde prijs is geldig bij vertrek tussen 1 – 9 december 2024.(indien 2 personen op huwelijksreis)

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Johannesburg

Je vliegt van Amsterdam naar Johannesburg en overnacht op de luchthaven om de volgende dag door te vliegen naar Maun, de hoofdstad van Botswana.

Johannesburg

Accommodaties

African Rock Hotel & Spa

Comfort

Dit kleinschalige boetiekhotel ligt op korte rij-afstand van O.R. Tambo, de internationale luchthaven van Johannesburg, en wordt gerund door de eigenaren Otti en Zelda Meijer. Wifi, een lounge, een bar met gezellige eethoek, een wellness-spa, een buitenterras met open haard en een weelderige tropische tuin met zwembad behoren tot de faciliteiten.

Dag 2 - 5

Okavango Delta

Karangoma ligt in het noordoostelijk deel van de Okavango Delta, vrijwel in het midden van het uitgestrekte KAZA Transfrontier Park dat delen van Botswana, Namibië, Angola, Zambia en Zimbabwe overlapt. Met een oppervlakte van meer dan 500 vierkante kilometer is KAZA groter dan de staat Californië en bijna zo groot als Frankrijk. De ligging van het kamp op een strategische en cruciale overlapping tussen de wateren van de Okavango en de uitgestrekte noordelijke bossen betekent dat het beschikt over een ongewoon breed scala aan habitats en diersoorten.

Okavango Delta

Accommodaties

Karangoma Kamp

Comfort

Karangoma is het resultaat van de unieke samenwerking met de lokale inwoners en is diep geworteld in de Bukakhwe San- en Hambukushu-cultuur.
De naam zelf is een Sembukushu-woord dat ’trommelslaan, voorouderlijke genezing, het brengen van een goede toekomst aan de stam, of, als men ziek is, genezingsdansen’ beschrijft. En dat is precies wat de essentie is van dit kamp; je wordt gelouterd door een hernieuwde verbinding met de natuur en kennismaking met de traditionele culturen. Het kamp ligt op een klein schiereiland in de uiterwaarden die -zoals dat hoort- af en toe- overstromen en zorgen voor dagelijkse bezoekjes van dorstige dieren. Perfect voor een leunstoel safari!

Dag 5 - 8

Mababe Laagte

Stel je een plek voor waar je elke dag getuige kunt zijn van groepen leeuwinnen op zoek naar de dagelijkse maaltijd, misschien zelfs meerdere keren per dag. Of een plek waar je tien minuten lang over dezelfde kudde buffels kunt vliegen. Dit spektakel strekt zich uit over de hele breedte van de horizon. Waar je het zwart en wit je begint te duizelen als je getuige bent van de zebramigratie. Op deze plek verblijf je een paar dagen in een spiksplinternieuw kamp, Mokete, de enige in dit enorme gebied van zo’n 50.000 hectare. Stop nu maar met je van alles voor te stellen: Welkom in Mababe.

Mababe Laagte

Accommodaties

Mokete Camp

Luxe

Mokete betekent ‘feest’ en het is echt een feestje om hier te zijn. Of je nu in het kamp bent of op safari, je zult een heleboel dieren kunnen bekijken, meemaken wat ze aan het doen zijn, en -natuurlijk- fotograferen of filmen. De tenten hebben geen canvas zijmuren zodat je 360 graden uitzicht hebt. En ’s nachts kun je door de speciale dakconstructie kijken naar de miljarden sterren en luisteren naar de nachtelijke dialogen van wilde honden, af en toe leeuwen en hyena’s, Dit is geen kamp voor watjes, weet dat wel, maar zeker een feest voor de zintuigen.

Dag 8 - 11

Jao Floodplains

De ideaal gelegen NG25 Jao privé-concessie waar Jacana Camp zich bevindt, geeft je toegang tot meer dan 22.000 hectare ongerepte water wildernis van de Okavango-delta. Voel het adrenaline-gehalte stijgen als je een leeuwin, bijna onzichtbaar in het getaande wintergras, haar prooi ziet besluipen, en luister naar het onmiskenbare geluid van de Afrikaanse visarend. Dit is Jacana, dit is de Okavango Delta. Dit is Afrika.

Jao Floodplains

Accommodaties

Jacana Camp

Comfort

Wilderness Jacana Camp is een klein en intiem safarikamp waar buitengewone belevenissen op en rond het water een extra betekenis geven aan het begrip “quality time”. Of je nu vanuit je eigen Meru-tent kijkt naar de dagelijkse parade, of tijdens een gamedrive, een bootsafari of een bushwalk, het wild van nabij aanschouwt, zulke momenten worden altijd dierbare herinneringen die je deelt met je reisgenoten.

DAG 11 - 12

Amsterdam

Vandaag ben je bezig om je tas te pakken en met afscheid nemen van dit prachtige land en je alvast voor te bereiden op je terugkomst thuis. En, ja, weggaan doet inderdaad een beetje pijn.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Little Sable canvas safari tent onder mooie wolkenlucht

Botswana Conservation Safari

9 DAGEN

Vanaf

€ 7.285,-p.p.

Hangend in je hangmat, boek lezen of gewoon genieten van de omgeving in een van de bushcamp in Botswana.

Botswana Bushcamp safari

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.124,-p.p.

Jakhals die ons tegemoet komt en recht in de cameralens kijkt

Kaapse Wijn, Water en Wildernis in Botswana

13 DAGEN

Vanaf

€ 6.665,-p.p.

Fly camp in de wildernis, romantisch verlicht met petroleumlampen

Botswana vintage Safari

10 DAGEN

Vanaf

€ 7.995,-p.p.

Schitterend beeld van een safari jeep rijdend door het Moremi Nationaal Pak van bovenaf gezien

Botswana voor avontuurlijke families

12 DAGEN

Vanaf

€ 7.965,-p.p.

Op deze drie landen safari is de kans groot dat je luipaarden ziet in het zuidwestelijk deel van de Okavango Delta

Drie landen slow safari

14 DAGEN

Vanaf

€ 7.670,-p.p.

Spelende olifanten in de Okavango Delta vanuit de lucht gezien.

Private Canvas the real green deal

13 DAGEN

Vanaf

€ 11.995,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.