Kenia voor gezinnen met Jonge Kinderen

16 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Deze rondreis door Kenia staat bol van de culturele ontmoetingen, superleuke activiteiten, bezoeken aan uitstekende wildparken en een meerdaags verblijf in een lodge aan een parelwit strand tot besluit. En door de korte onderlinge vluchten op relatief korte reisafstand van elkaar. Kenia is wat ons betreft een uitstekende keus voor ouders die hun kroost willen meenemen op een echte Afrikaanse safari. We hebben een paar prachtige voorstellen voor je klaar liggen.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 5.870,-p.p.

  • Inclusief: alle vluchten, privé transfer, accommodaties en safari’s

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Nairobi

Wat kunnen we vertellen over het moderne, levendige Tamarind Tree Hotel in Nairobi? Behalve de ideale ligging ten opzichte van de luchthaven, dat het gewoon een goed hotel is en de bijna spreekwoordelijke Afrikaanse gastvrije ontvangst niet zo veel. Intercontinentale vluchten uit Europa vertrekken doorgaans in de ochtend om later op de avond aan te komen op de plaats van bestemming. Te laat om nog verder te reizen. Dan heb je behoefte aan een goed bed, een verfrissende douche, in een veilige omgeving op een korte afstand van het vliegveld.

Nairobi

Accommodaties

Tamarind Tree Hotel

Luxe

Dit moderne luxe hotel is centraal gelegen op 5 kilometer van Nairobi en is dus snel en gemakkelijk. De kamers zijn ruim en voorzien van alle comfort. Er zijn hier ook familie suites beschikbaar.

Dag 2 - 6

Laikipia

Zodra je bij het bord El Karama de kiezelzandweg vanaf Nanyuki verlaat besef je dat je hier in de wildernis bent. Wij van African Luxury denken dat El Karama een paradijsje is voor families met jongere kinderen. Behalve een flink zwembad heeft de lodge ook een ‘bush school’ waar allerlei activiteiten worden georganiseerd om jonge kinderen en tieners enthousiast te maken voor de Afrikaanse natuur en cultuur. Ook worden er wandel- en jeepsafaris georganiseerd en amateur fotografen kunnen hun geluk proberen vanuit de schuilhut. De echte avonturiers gaan fly-campen. Fly campen is een avond dineren compleet met overnachting onder de sterren in het wild.

Laikipia

Accommodaties

El Karama Lodge

Luxe

El Karama Lodge wordt gerund door Murray Grant en zijn vrouw Sophie. De acht suites zijn geschikt voor gezinnen en voorzien van alle faciliteiten. De maaltijden, lokale dranken en activiteiten zijn allemaal inbegrepen.

Dag 6 - 10

Masai Mara

De Masai Mara staat bij veel mensen bovenaan het lijstje met droom safari bestemmingen. Bekend van de BBC documentaire ‘Big Cat Diary’ en van Disney’s African Cats. Maar ook het toneel van de ‘Grote Migratie’, een jaarlijks terugkerend natuurspektakel van jewelste. Er is hier zoveel te doen en te beleven dat we adviseren om minimaal drie nachten of meer hier te verblijven. Ook kinderen van alle leeftijden hebben hier de tijd van hun leven. Doe mee en plant inheemse boomsoorten, bezoek het nabijgelegen opvangcentrum voor neushoorns, breng zeker een bezoek aan de omliggende Masai dorpen en jullie eigen ranger staat klaar om je mee te nemen voor een Big Cat safari.

Masai Mara

Accommodaties

House in the Wild

Luxe

House in the Wild, gelegen op een privé concessie bestaat uit 6 vrijstaande cottages en zijn voorzien van alle comfort die je van huis uit gewend bent. Alle maaltijden, huis geselecteerde dranken en activiteiten zijn inbegrepen.

Dag 10 - 15

Diani Beach

Het is onze Belgische vrienden gelukt om een klein paradijsje uit de Keniaanse grond te stampen. Msembweni Beach House and Private Villa’s staat op de kliffen boven een mooi zandstrand. Een ideale locatie voor reizigers die een safari willen afsluiten met een stijlvol verblijf in een kleinschalig maar luxe strandhuis of een privé-villa. Kortom, een nieuwe zwembroek, teenslippertjes en een boekje mee. Lekker eten, echt lekker eten, en verder lange avonden chillen bij het kampvuur op het strand tot je ogen dichtvallen. Het zalige niets doen perfectioneren en beleven tot in je capillaires.

Diani Beach

Accommodaties

Msambweni Beach House & Villas

Luxe

Je kleinschalige intieme villa is gelegen op een unieke locatie aan het 200 meter lange privé strand. De luxe villa’s hebben hun eigen zwembad en een privé chef die je maaltijden bereidt.

DAG 15 - 16

Amsterdam

Een medewerker van Msembweni brengt je naar het kleine Ukanda vliegveld op 30 minuten rijden van de lodge. Hier vandaan is het een korte vlucht naar Wilson Airport. Aansluitend zorgt onze vertegenwoordiging ter plaatse voor de transfer naar Jomo Kenyatta International Airport. De volgende ochtend staan jullie met een lekker kleurtje en een grote glimlach op je gezicht bij de bagageband op Schiphol. Wauw, wat een onvergetelijk avontuur.

Merk op: wilde dieren laten zich niet programmeren. De grote trek van wildebeesten of het oversteken van de rivier kan nooit worden gegarandeerd, vergt veel geduld en is sterk afhankelijk van het seizoen. Wél zijn de locaties zodanig gekozen dat de kans aanzienlijk wordt vergroot.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

De grote trek door Kenia en Tanzania met strand - African Luxury.jpg 1

Grote Trek met Strand

13 DAGEN

Vanaf

€ 9.500,-p.p.

Header - Kenia voor avontuurlijke families - African Luxury

Kenia voor Avontuurlijke Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

Header - Migratiereis Keni & Tanzania - African Luxury

De Migratie Reis in Kenia en Tanzania

13 DAGEN

Vanaf

€ 13.995,-p.p.

Sarara header-Kenya-africanluxur-s

Kenia voor Connaisseurs

11 DAGEN

Vanaf

€ 11.495,-p.p.

familie fun in diani Beach - Kenia - African Luxury

Kenia voor actieve Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.