Kenia voor actieve Families

16 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Ben je begaan met de natuur en wil jij van dichtbij ervaren wat er allemaal komt kijken bij het bestieren van een natuur- en wildreservaat? En wil je dan ook nog de opwinding meemaken van kamperen in de wildernis zoals de safari pioniers dat vroeger deden? Dan hebben wij de perfecte reis voor jou en je gezin. Deze wandel- en voetsafari’s brengen je heel dicht bij de natuur en je wordt er ook nog wijzer van. Op de savanne en in de bergen ga je dit allemaal samen meemaken. En dat allemaal onder het toeziend oog van Mount.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 7.600,-p.p.

  • Inclusief: alle vluchten, privé transfers, accommodaties en safari’s

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Nairobi National Park

Reizen is beleven en ontdekken. Gistermorgen stond je nog bepakt en bezakt op Schiphol en vandaag sta je met een dampende kop koffie midden in de natuur. Doe maar rustig aan. De privéchauffeur die je straks naar Laikipia brengt gaat pas rijden nadat je uitgebreid hebt ontbeten.

Nairobi National Park

Accommodaties

Tamarind Tree Hotel

Luxe

Dit moderne luxe hotel is centraal gelegen op 5 kilometer van Nairobi en is dus snel en gemakkelijk. De kamers zijn ruim en voorzien van alle comfort. Er zijn hier ook familie suites beschikbaar.

Dag 2 - 6

Laikipia

“Zorgen voor luxe zonder in te boeten aan avontuur”. Dat is het motto van Karisia eigenaren Kerry Glen en James Christian. De door hen georganiseerde wandel- en voetsafari’s brengen je heel dicht bij de natuur en bieden een uitstekende gelegenheid om uitgebreid kennis te maken met al wat hier groeit en bloeit. Je start meestal vanuit het vaste Tumaren basiskamp en je kunt ervoor kiezen om hier elke dag terug te keren, of voor de variant met mobiele kampen. In dat laatste geval betekent dat dat je rondtrekt van kamp naar kamp. Je spullen worden verhuisd door kamelen die al jullie spullen naar het volgende kamp brengen. Beide wandelsafari’s worden begeleid door een Laikipia Masai ranger die tevens spoorzoeker is.

Laikipia

Accommodaties

Tumaren Camp

Comfort

Tumaren Camp is een uitstekende keus voor gezinnen met zowel jonge als tiener kinderen. Behalve wandelsafari’s en visexpedities, worden hier ook andere activiteiten geboden, zoals bezoekjes aan de lokale markt, de school en wildlife onderzoek centra.

Dag 6 - 8

Mount Kenya

Het natuurreservaat Ragati is een uniek stuk oerbos van 5.000 hectare dat halverwege de zuidelijke helling ligt van de 5.199 meter hoge Mount Kenya, maar net buiten het deel dat op de Unesco Werelderfgoederenlijst staat. Het beschermen van zo’n oerbos is niet eenvoudig, maar er wordt alles aan gedaan om illegaal kappen te voorkomen. In dit stuk oerbos leven onder andere de Bongo’s, uiterst zeldzame en flink uit de kluiten gewassen inheemse antilopen die behoren tot de familie van de hol-hoornigen.

Mount Kenya

Accommodaties

Ragati Ndongoro Log Cabin

Comfort

Je verblijf is eenvoudig maar je komt hier vooral naar toe voor bos- en bergwandelingen, fly-fishen, voetsafari’s en omdat natuur en omgeving hier zo totaal anders is. Frederick zorgt ervoor dat het je indoors aan niets ontbreekt en Jimmy en zijn collega’s zijn verantwoordelijk voor al de begeleiding outdoors.

Dag 8 - 11

Masai Mara

Je bent te gast bij de familie Cottar. Je gaat op safari in het eigen Olderkesi en het naburige Masai Mara National Park. En je leert van de Masai de medicinale werking kennen van bepaalde planten. En je helpt mee bij het inzaaien van inheemse plantensoorten. Je komt ‘back stage’ op het hoofdkwartier van de rangers. In de middag zijn er volleybalwedstrijden en op je gympen kun je samen met de Masai gaan joggen. Je hebt steviger schoeisel nodig voor de wandeling naar een plateau waar waar een lunch geserveerd wordt en je een prachtig uitzicht hebt over Kenia en Tanzania. Tegen een geringe meerprijs kun je ook op safari per e-bike.

Masai Mara

Accommodaties

Cottar's Conservancy Camp

Comfort

Het kamp is ontworpen voor diegenen die weer één willen worden met de natuur. Het is een traditioneel mobiel kamp, een beetje zoals in de 20’er jaren van de vorige eeuw. Ideaal voor diegenen die houden van overnachten in de bush en bereid zijn om in kleine tenten te slapen in ‘eenvoudige luxe’. Wel vol romantiek, avontuur, opwinding en modern comfort.

Dag 11 - 15

Diani Beach

Deze guestlodge in Diani Beach aan de Keniaanse kust biedt geen luxe maar comfort. Daar tegenover staan: brandschone kamers, goed eten, een persoonlijke benadering en supervriendelijk personeel. De kamers zijn vernoemd naar vliegers want Kite surfen is hier the-name-of-the-game maar er zijn ook genoeg andere actieve dingen te doen op het strand of in de directe omgeving. De strandhanddoeken liggen voor je klaar. Het ontbijt in het Salty Squid strandrestaurant is standaard inbegrepen. Als je het leuk vindt om af en toe op restaurant te gaan dan zijn er in het vlakbij gelegen Diani Beach keuze mogelijkheden te over. Voor elke smaak en elke portemonnee.

Diani Beach

Accommodaties

The Kenyaways

Luxe

Je kleinschalige en sportieve guesthouse is gelegen op een unieke locatie direct aan het strand. Met veel watersportactiviteiten zal je je geen moment vervelen.

DAG 15 - 16

Amsterdam

Na deze reis heb je het te pakken. Je bent net als wij totaal verrast en overdonderd door de geweldige mensen en al het moois dat je hebt gezien. Wij weten het zeker: Je komt vast nog wel een keertje terug.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

De grote trek door Kenia en Tanzania met strand - African Luxury.jpg 1

Grote Trek met Strand

13 DAGEN

Vanaf

€ 9.500,-p.p.

Header - Kenia voor avontuurlijke families - African Luxury

Kenia voor Avontuurlijke Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

Header - Migratiereis Keni & Tanzania - African Luxury

De Migratie Reis in Kenia en Tanzania

13 DAGEN

Vanaf

€ 13.995,-p.p.

Header - Angama Mara - Kenia voor gezinnen met jonge kinderen - African Luxury

Kenia voor gezinnen met Jonge Kinderen

16 DAGEN

Vanaf

€ 5.870,-p.p.

Sarara header-Kenya-africanluxur-s

Kenia voor Connaisseurs

11 DAGEN

Vanaf

€ 11.495,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.