Grote Trek met Strand

13 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Het bijzondere aan deze luxe safari rondreis door safarilanden van het allereerste uur, Kenia en Tanzania, is het verblijf in twee van het meest tot de verbeelding sprekende wildparken ter wereld, Masai Mara en Serengeti. Kom je op het juiste moment dan ben je getuige van de grote trek, een natuurspektakel van jewelste. Echter ook buiten het hoogseizoen is er in de Masai Mara en de Serengeti een overvloed aan wild. Deze reis sluit je af met een vierdaags verblijf in een heerlijke lodge met dito vibe op kruideneiland Zanzibar.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 9.500,-p.p.

  • Inclusief: alle vluchten, transfers, accommodaties en safari’s

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 3

Nairobi National Park

Het Nairobi National Park ligt op slechts zeven kilometer van Nairobi en vooral in het droge seizoen is hier veel wild te zien, De omringende gebieden drogen dan volledig op en in het park is nog wel water. Je zou het park kunnen bezoeken, maar aangezien je deze reis nog vaak genoeg op safari gaat, ligt het voor de hand om wat anders te doen. Een bezoek aan het dichtbijgelegen plaatsje Karen, bijvoorbeeld, met leuke boetieks en terrasjes, het Karen Blixen Museum, dat echter maar een half uurtje in beslag neemt, of de David Sheldrick Elephant & Rhino Nursery. Laten we het er voor je vertrek even over hebben wat leuk is om te doen.

Nairobi National Park

Accommodaties

Ololo Lodge

Luxe

Ololo Lodge is een kleine luxe boerderijlodge aan de oever van de Mbangathi rivier, die de zuidgrens vormt van het Nairobi National Park.

Dag 3 - 6

Masai Mara

De Mara Naboisho Conservancy, opgericht in 2010, is een privé-concessie van 50.000 hectare en een beschermd natuurgebied in de Great Rift Valley, Kenia. De Conservancy valt binnen de Greater Mara-regio. Het grenst in het zuidwesten aan het wereldberoemde Maasai Mara National Reserve. Er wordt slechts een beperkt aantal toeristen toegelaten, waardoor het lijkt of je hier de enige gast bent. En het is goed om te weten dat het reservaat een van de grootste aantallen leeuwen heeft in Afrika. Omdat je in een privé-concessie bent gelden minder beperkende regels dan in een nationaal park. Wandelsafari’s en avond game-drives zijn hier bijvoorbeeld wel toegestaan. De lokale bevolking is expliciet betrokken bij het behoud en de exploitatie van het park, zodat zij ook meedelen in de opbrengsten van het toerisme.

Masai Mara

Accommodaties

Eagle View Basecamp

Luxe

Dit luxe kamp met een prachtig uitzicht over de Koiyaki vlakten en een drinkplaats waar veel wild de dorst komt lessen, is een prima uitvalsbasis om de Naboisho Conservancy te ontdekken.

Dag 6 - 9

Serengeti

Het gras is altijd groener bij de buren luidt het spreekwoord. Dus, hùp, naar de buren! Je reist met een klein vliegtuigje naar Tanzania. Intussen geniet je van het uitzicht dat langzaam onder je voorbijglijdt.
De Mara rivier heeft het hele jaar door water en trekt zich niets aan van landgrenzen. Knorrende nijlpaarden zijn de meest in het oog springende bewoners die met flapperende oortjes op een afstandje de bezoekers bekijken die aan de oevers hun dorst staan te lessen. Maar, twee keer per jaar is het hier chaotisch; dan steken meer dan een miljoen wildebeesten en zebra’s de rivier over… waar het gras groener is. De Grote Trek is begonnen. En de krokodillen en de leeuwen? Die wachten lui af wat er op hen afkomt.

Serengeti

Accommodaties

Serengeti Safari Camp

Luxe

Een klein kamp met slechts zes tenten, down-to-earth safari met bucketshowers en op een locatie die altijd in de buurt is van de Grote Trek of het meeste wild.

Dag 9 - 13

Zanzibar

Zanzibar, of eigenlijk Ungaja zoals het officieel heet, is een eiland voor de kust van Tanzania en vormt samen met Pemba en een hele reeks andere kleine eilandjes de Zanzibar Archipel. En het is de geboortegrond van Freddy Mercury uiteraard. Nog steeds worden hier verschillende specerijen verbouwd, zoals kruidnagel, nootmuskaat en kaneel, maar het toerisme is hier de belangrijkste bron van inkomsten geworden. Het eiland heeft prachtige witte stranden, en in combinatie met het aquamarijn van de oceaan, de zon en een warm zeebriesje vormt dit het ideale decor voor een ontspannen strandvakantie. Er is ook nog wel wat te zien en te doen, hoor. Je hoeft niet alleen maar lui op je strandbedje te liggen. Behalve allerlei activiteiten op en in het water, zijn er tripjes naar de kruidenplantages, spons- en zeewier ‘boerderijen’ of neem een taallesje “Swahili”.

Zanzibar

Accommodaties

Upendo Beach

Luxe

Slechts drie luxe strandvilla’s met alles erop en eraan, een restaurant, een bar, een zwembad en heel veel privé strand. Hier is alles wat je nodig hebt om te ontspannen.

DAG 13 - 14

Amsterdam

Op de dag van vertrek ben je nog een groot deel van de dag op Zanzibar. Met de àller- àllerlaatste vlucht vlieg je in 20 minuten naar Dar-es-Salaam. Vandaar vertrekt je vlucht naar Amsterdam.

Merk op: wilde dieren laten zich niet programmeren. De Grote Trek of het oversteken van de Mara kan nooit worden gegarandeerd, vergt veel geduld en is sterk afhankelijk van het seizoen. Wèl zijn de locaties zodanig gekozen dat de kans aanzienlijk wordt vergroot.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Alice-tanzania-african-luxury

Alice in Wilderland

11 DAGEN

Vanaf

€ 10.250,-p.p.

Header - Kenia voor avontuurlijke families - African Luxury

Kenia voor Avontuurlijke Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

Header - Migratiereis Keni & Tanzania - African Luxury

De Migratie Reis in Kenia en Tanzania

13 DAGEN

Vanaf

€ 13.995,-p.p.

Header - Angama Mara - Kenia voor gezinnen met jonge kinderen - African Luxury

Kenia voor gezinnen met Jonge Kinderen

16 DAGEN

Vanaf

€ 5.870,-p.p.

Sarara header-Kenya-africanluxur-s

Kenia voor Connaisseurs

11 DAGEN

Vanaf

€ 11.495,-p.p.

familie fun in diani Beach - Kenia - African Luxury

Kenia voor actieve Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

Slow_safari-Tanzania- African-Luxury

Slow safari en strand

13 DAGEN

Vanaf

€ 10.100,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.