Botswana voor avontuurlijke families

12 DAGEN

De reis in 'n
notendop

“Je moet het loslaten”, roept ons Renate altijd! Dus geef je maar over. Onze gidsen weten heel precies wat wel, en wat niet kan. Deze familiereis naar Botswana zit boordevol actie en is speciaal samengesteld voor avontuurlijke families. Quad-biken over de eindeloze Makgadikgadi zoutpannen bijvoorbeeld en wild-kamperen onder de sterren. Wild spotten in het Moremi Nationaal Park en bootje varen door de Okavango Delta. Het zit er allemaal in. Dat en nog veel meer.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 7.965,-p.p.

  • Inclusief; alle accommodaties, maaltijden, transfers, regionale- en safari- vluchten, safari-activiteiten, boekingskosten en meer.
  • Exclusief; intercontinentale retourvlucht, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Prijzen kunnen afwijken door onder andere; het seizoen, de beschikbaarheid op het tijdstip van boeken,
    je persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers.

  • Getoonde prijs is geldig bij vertrek tussen 1 – 9 december 2024.(indien 2 volwassenen en 2 kinderen < 17 jaar accommodatie delen)

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Johannesburg

Er zijn geen directe vluchten van Nederland naar Botswana. De beste en snelste manier om er te komen is via Zuid-Afrika. Met KLM vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg en overnacht op de luchthaven om de volgende dag door te vliegen naar Maun. Eenmaal aangekomen word je van harte welkom geheten door onze vertegenwoordiging ter plaatse. Het hotel ligt op korte afstand van de luchthaven. Da’s wel zo praktisch aangezien je op doorreis bent naar buurland Botswana.

Johannesburg

Accommodaties

African Rock Hotel & Spa

Comfort

Dit kleinschalige boetiekhotel ligt op korte rij-afstand van O.R. Tambo, de internationale luchthaven van Johannesburg, en wordt gerund door de eigenaren Otti en Zelda Meijer. Wifi, een lounge, een bar met gezellige eethoek, een wellness-spa, een buitenterras met open haard en een weelderige tropische tuin met zwembad behoren tot de faciliteiten.

Dag 2 - 5

Okavango Delta

Na een overnachting in een prima hotel dichtbij de luchthaven van Johannesburg reis je verder naar het noordelijk deel van de Okavango. De Okavango-delta wordt vaak het ‘juweel’ van de Kalahari genoemd. Gezwollen met overstromingswater van de zomerregens, reist de Okavango-rivier vanuit de Angolese hooglanden de Caprivi in Namibië over en stroomt daarna de waaiervormige Delta in.
De buitengewone timing van de overstroming betekent dat het water een opmerkelijk divers ecosysteem van planten nieuw leven inblaast en grote concentraties dieren aantrekt. De stroming van de rivieren die van de Okavango-rivier afvloeien, wordt bepaald door tektonische platen, diep onder het Kalahari-zand ingebed.

Okavango Delta

Accommodaties

Setari Camp

Comfort

Setari’s visie op de stijl van leven is eenvoudig; namelijk één te zijn met de natuur op een van de meest afgelegen en mooiste plekken op aarde. En daarom word je een eersteklas ervaring geboden, èn uitstekende begeleiding. Om nog maar niet te spreken van heerlijk eten en een comfortabel bed met alles erop en eraan. Setari Kamp ligt in een privéconcessie van 160 vierkante kilometer ongerepte waterige wildernis en biedt veel verschillende activiteiten en is daarom zeer geschikt voor gezinnen met pubers (de minimumleeftijd is 12 jaar). In het natte seizoen zul je per boot of mokoro op safari gaan en veel waterdieren zien, zoals nijlpaarden en heel veel vogels. Als het droger is ga je de omgeving te voet of vanuit een jeep bekijken. En dan zie je ook wild dat in het algemeen niet gek is op natte voeten, zoals leeuwen en -misschien- de zich meestal goed schuilhoudende cheeta.

Dag 5 - 8

Moremi

Het Moremi Game Reserve is een heel bijzonder stuk beschermde wildernis en is het eerste natuurreservaat dat ooit door een Afrikaanse stam, de Batawana, is gesticht. Het is het meest gevarieerd van alle parken in termen van habitat, oeverbossen, uiterwaarden, rietvelden, permanente wetlanden, mopane- en droog savanne- bos. Zowel de zwarte als de witte neushoorn zijn onlangs opnieuw geïntroduceerd, waardoor het reservaat nu een ‘Big Five’-bestemming is geworden. Dieren die voornamelijk in de uiterwaarden voorkomen, zijn onder meer rode moerasantilopen, de sitatunga, nijlpaarden, tsessebe- en roan- antilopen. Ook is het aantal vogels hier divers en overvloedig.

Moremi

Accommodaties

Golden Africa Safaris Tented Camp

Comfort

Het echtpaar Rob Barber en Charlotte Bennett-Diver, en hun team biedt een meeslepende en gepersonaliseerde safari-ervaring in zeer afgelegen gebieden van de Afrikaanse bush.
Dit kamp is mobiel en uitsluitend voor jou en je reisgenoten. Dat wil zeggen dat het ’s ochtends nadat je met je gids op safari bent gegaan wordt opgebroken en op een andere plek, waar je ’s middags aankomt, weer is opgebouwd. Het kamp bootst hiermee de sfeer na van de safari’s van weleer. Het kamp bestaat uit een safaritent met eigen toilet en emmerdouche, een ruime salontent met ligbedden, boeken en bordspellen en een aparte eettent. Als het weer goed is worden de maaltijden onder de sterrenhemel geserveerd, omringd door olielampen en bush geluiden onderwijl zonder wifi genietend van elkaar en van het diner. Uiteraard met bijpassend wijnarrangement.

Dag 8 - 11

Makgadikgadi

Aan de rand van de Makgadikgadi-zoutpannen en grenzend aan het Nxai Pan National Park ligt Brown Hyena Island. En dat betekent dat je omringd bent door droge savanne en de halfdroge Kalahari-woestijn. Op de met zout gebakken en door de zon verschroeide vlakten groeit niets, maar eromheen zijn glinsterende graslanden en staan enorme baobabs. Veel dramatischer dan dat wordt het niet. Dit met palmbomen bezaaide eiland dankt zijn naam aan de bruine hyena, uiteraard. Een schichtig dier maar briljant in het foerageren en opeten van wat andere roofdieren laten liggen. Maar er is zo veel meer te zien en te doen in Makgadikgadi, bijvoorbeeld de vleermuisoorvossen, aardwolven of de koddige stokstaartjes, een constante bron van vermaak en vast onderdeel van een safari in Makgadikgadi.

Makgadikgadi

Accommodaties

Camp Kalahari

Comfort

Camp Kalahari ligt tussen de acacia’s en mokolwanepalmen van Brown Hyena Island. Ontspannen en ingetogen, niets is overdreven uitgebreid in Camp Kalahari. In plaats daarvan vind je 12 canvas tenten in Meru-stijl met en-suite badkamers en een douche buiten. Als je met je kroost reist, kies dan één van de onderling verbonden familietenten. De gemeenschappelijke ruimtes zijn versierd met een eclectische mix van origineel Afrikaans meubilair en koloniaal antiek. De maaltijden zijn eenvoudig maar zeer smakelijk en worden in familiestijl geserveerd aan de lange tafel. Er is ook een zwembad, de perfecte plek voor een verfrissende duik op een warme middag.

DAG 11 - 12

Amsterdam

Vandaag ben je bezig om je tas te pakken en met afscheid nemen van dit prachtige land en je alvast voor te bereiden op je terugkomst thuis. En, ja, weggaan doet inderdaad een beetje pijn.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Little Sable canvas safari tent onder mooie wolkenlucht

Botswana Conservation Safari

9 DAGEN

Vanaf

€ 7.285,-p.p.

Hangend in je hangmat, boek lezen of gewoon genieten van de omgeving in een van de bushcamp in Botswana.

Botswana Bushcamp safari

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.124,-p.p.

Jakhals die ons tegemoet komt en recht in de cameralens kijkt

Kaapse Wijn, Water en Wildernis in Botswana

13 DAGEN

Vanaf

€ 6.665,-p.p.

Jong stel kijkend naar de ondergaande zon met een drankje in de hand en een schaakbord tussen hen in.

On the edge of Wilderness

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.095,-p.p.

Fly camp in de wildernis, romantisch verlicht met petroleumlampen

Botswana vintage Safari

10 DAGEN

Vanaf

€ 7.995,-p.p.

Op deze drie landen safari is de kans groot dat je luipaarden ziet in het zuidwestelijk deel van de Okavango Delta

Drie landen slow safari

14 DAGEN

Vanaf

€ 7.670,-p.p.

Spelende olifanten in de Okavango Delta vanuit de lucht gezien.

Private Canvas the real green deal

13 DAGEN

Vanaf

€ 11.995,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.