Drie landen slow safari

14 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Wat een geluk dat de mooiste plekjes van vier landen zo handig bij elkaar liggen. Vier? Ja, maar het blijft bij drie landen want met deze drie landen slow safari combineer je eigenlijk alle hoogtepunten in één prachtige reis. Je begint bij de bulderende Victoria Watervallen, waar de Zambezi rivier zich in de diepte stort. Daarna trek je de grens over voor een meerdaags verblijf langs de oevers van de Zambezi en de ongerepte delen van de Okavango Delta in Botswana zul je nooit meer vergeten. Dat klinkt als veel reizen maar dat valt reuze mee. Meestal vertrek je ergens laat in de ochtend en ben je diezelfde middag op je volgende bestemming. Je hebt dus volop gelegenheid om te ontspannen en om uitgebreid de omgeving te verkennen.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 7.670,-p.p.

  • Inclusief; alle accommodaties, maaltijden, transfers, regionale- en safari- vluchten, helicopter transfer, safari-activiteiten, boekingskosten, lokale heffingen en belastingen en meer.
  • Exclusief; intercontinentale retourvlucht, fooien en uitgaven van persoonlijke aard.
  • Prijzen kunnen afwijken door onder andere; het seizoen, de beschikbaarheid op het tijdstip van boeken,
    je persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers.

  • Getoonde prijs is geldig bij vertrek tussen 1 – 7 december 2024.(indien 2 personen een kamer delen)

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Johannesburg

Er zijn geen directe vluchten naar Zimbabwe of Botswana. De beste en snelste manier om er te komen is via Zuid-Afrika. Met KLM vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg en overnacht op de luchthaven om de volgende dag door te vliegen naar Victoria Falls. Eenmaal aangekomen in Johannesburg word je van harte welkom geheten door onze vertegenwoordiging ter plaatse. Het hotel ligt op de luchthaven. Da’s wel zo praktisch aangezien je op doorreis bent.

Johannesburg

Accommodaties

City Lodge OR Tambo

Comfort

Dit comfortable hotel ligt op loopafstand van de aankomst- en vertrekhal, wat erg prettig is als je laat aankomt en de volgende dag vroeg in de ochtend weer vertrekt.

Dag 2 - 4

Victoria Falls, Zimbabwe

Na een overnachting in een prima hotel op de luchthaven van Johannesburg reis je verder naar Victoria Falls Town. Vic Falls ligt op pakweg een half uurtje rijden van het gelijknamige vliegveld en is één van de leukste stadjes in zuidelijk Afrika. Ondanks dat het er altijd gezellig druk is hangt er een aangename en ontspannen sfeer. Er zijn een aantal terrasjes maar die van het Look-Out café en Dusty Roads mag je beslist niet overslaan.

Victoria Falls, Zimbabwe

Accommodaties

Batonka Guest Lodge

Comfort

Als je voor komt rijden dan weet je het meteen. Dit is een goeie stek. Het fonteintje voor de deur, de weelderige tropische tuin, de ligbedjes rond het zwembad en alles staat altijd open. Zo word je hier trouwens ook ontvangen. Met open armen en er is een gratis shuttle service die gasten van en naar het centrum brengt.

Dag 4 - 7

Livingstone, Zambia

Een van de grootste natuurwonderen van Afrika bevindt zich op de grens van Zimbabwe en Zambia. Vlakbij buurland Botswana waar de rivieren Zambezi en Chobe samenstromen om 80 kilometer verderop als de bekende Victoria Watervallen meer dan 100 meter naar beneden te storten. De Victoria waterval is nog steeds een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld en zal dat voorlopig ook blijven. De Lodge ligt direct aan de Zambezi rivier op slechts een half uur rijden van de majestueuze Victoria watervallen. Behalve een bezoek aan de Victoria watervallen, kun je hier talloze andere activiteiten ondernemen.

Livingstone, Zambia

Accommodaties

Waterberry Lodge

Comfort

Een voormalige boerderij, Old Constantia Farm, die is omgetoverd tot een een prachtige lodge. Waterberry Zambezi Lodge ligt direct aan de oever van de Zambezi rivier op slechts een half uurtje rijden van de majestueuze Victoria watervallen maar toch ver weg van alle drukte en het gedoe rondom de watervallen. Behalve een bezoek aan de Victoria watervallen, kun je hier talloze andere activiteiten ondernemen. En dan die medewerkers. Geweldig!

Dag 7 - 10

Okavango Delta, noordoost

Karangoma ligt in het noordoostelijk deel van de Okavango Delta, vrijwel in het midden van het uitgestrekte KAZA Transfrontier Park dat delen van Botswana, Namibië, Angola, Zambia en Zimbabwe overlapt. Met een oppervlakte van meer dan 500 vierkante kilometer is KAZA groter dan de staat Californië en bijna zo groot als Frankrijk. De ligging van het kamp op een strategische en cruciale overlapping tussen de wateren van de Okavango en de uitgestrekte noordelijke bossen betekent dat het beschikt over een ongewoon breed scala aan habitats en diersoorten.

Okavango Delta, noordoost

Accommodaties

Karangoma Kamp

Comfort

Karangoma is het resultaat van de unieke samenwerking met de lokale inwoners en is diep geworteld in de Bukakhwe San- en Hambukushu-cultuur.
De naam zelf is een Sembukushu-woord dat ’trommelslaan, voorouderlijke genezing, het brengen van een goede toekomst aan de stam, of, als men ziek is, genezingsdansen’ beschrijft. En dat is precies wat de essentie is van dit kamp; je wordt gelouterd door een hernieuwde verbinding met de natuur en kennismaking met de traditionele culturen. Het kamp ligt op een klein schiereiland in de uiterwaarden die -zoals dat hoort- af en toe- overstromen en zorgen voor dagelijkse bezoekjes van dorstige dieren. Perfect voor een leunstoel safari!

Dag 10 - 13

Okavango Delta, zuidwest

Mokolwana Camp ligt in de Xudum concessie oftewel NG29 voor de kenners. Dit is met een omvang van 200.000 hectare een van de grootste en vrijwel meest ongerepte delen in de zuidwestelijke hoek van de Okavango-delta. Het wemelt hier van de kuddes olifanten en ander gespuis. Met zoveel ruimte en zoveel actie, is het nauwelijks een verrassing te noemen dat National Geographic- en Netflix-filmmaker Brad Bestelink zich hier heeft gevestigd. Dit is luipaardland. Deze territoriale katachtigen vinden het hier zo leuk, dat het gebied de op twee na hoogste luipaard dichtheid heeft van heel Afrika. Van heel Afrika ja!

Okavango Delta, zuidwest

Accommodaties

Mokolwane Camp

Comfort

Mokolwane is wat je noemt een kleinschalig safari-kamp maar het is groots in avontuur. Er is geen airstrip dus de enige manier om er te komen is met een helicopter, die laag en met open deuren over de savanne vliegt. Daar begint het al mee. Het is het enige safarikamp in de wijde omtrek en van het type waarvan wij bij African Luxury zoveel houden. Een echt, authentiek safari wildernis kamp midden in de natuur. Je onderkomen is gebouwd op palen tussen de schaduwrijke vijgenbomen, jakhalsbessies en Ilala palmbomen. Olifanten zijn gek op de vruchten van deze bomen. Wat? Leuk toch als de locals even langs komen om gedag te zeggen.

DAG 13 - 14

Amsterdam

Vandaag ben je bezig om je tas in te pakken en met afscheid nemen van dit prachtige land en je alvast voor te bereiden op je terugkomst thuis. En, ja, weggaan doet inderdaad een beetje pijn.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Little Sable canvas safari tent onder mooie wolkenlucht

Botswana Conservation Safari

9 DAGEN

Vanaf

€ 7.285,-p.p.

Hangend in je hangmat, boek lezen of gewoon genieten van de omgeving in een van de bushcamp in Botswana.

Botswana Bushcamp safari

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.124,-p.p.

Jakhals die ons tegemoet komt en recht in de cameralens kijkt

Kaapse Wijn, Water en Wildernis in Botswana

13 DAGEN

Vanaf

€ 6.665,-p.p.

Jong stel kijkend naar de ondergaande zon met een drankje in de hand en een schaakbord tussen hen in.

On the edge of Wilderness

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.095,-p.p.

Fly camp in de wildernis, romantisch verlicht met petroleumlampen

Botswana vintage Safari

10 DAGEN

Vanaf

€ 7.995,-p.p.

Schitterend beeld van een safari jeep rijdend door het Moremi Nationaal Pak van bovenaf gezien

Botswana voor avontuurlijke families

12 DAGEN

Vanaf

€ 7.965,-p.p.

Spelende olifanten in de Okavango Delta vanuit de lucht gezien.

Private Canvas the real green deal

13 DAGEN

Vanaf

€ 11.995,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.