Botswana vintage Safari

10 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Het is heel eenvoudig. Als je de Afrikaanse bush echt wilt zien, proeven en beleven dan duik je er middenin. Hoe verder je weg bent van de ‘bewoonde’ wereld, hoe dieper de ervaring en de beleving. In deze Botswana vintage safari doen we er alles aan om je zo dicht mogelijk bij de Afrikaanse wildernis te brengen. Onze gidsen zijn hier geboren en getogen. Zij weten wat veilig en comfortabel is. De eerste dagen logeer je in een romantisch tentenkamp aan de Mbudi, een zijtak van de machtige Khwai rivier, en je sluit de reis af met een verblijf in de weldadige luxe van Feline Fields Lodge. Een combinatie van avontuur en weldaad die samen zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 7.995,-p.p.

  • Inclusief; alle accommodaties, maaltijden, transfers, regionale- en safari- vluchten, safari-activiteiten en meer.
  • Exclusief; intercontinentale retourvlucht, fooien en andere persoonlijke uitgaven.
  • Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken door; het seizoen, de beschikbaarheid op het tijdstip van boeken,
    je persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen.

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Johannesburg

Meteen maar ter zake. Er zijn geen directe vluchten van Nederland naar Botswana. De beste en snelste manier om er te komen is via Johannesburg. Met KLM vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg alwaar je eenmaal aangekomen wordt welkom geheten door onze vertegenwoordiging ter plaatse. Het hotel ligt op loopafstand van de luchthaven. Da’s wel zo praktisch aangezien je op doorreis bent naar buurland Botswana. Onze lokale begeleider loopt met je mee en wijst je de weg.

Johannesburg

Accommodaties

African Rock Hotel & Spa

Comfort

Dit kleinschalige boetiekhotel ligt op korte rij-afstand van O.R. Tambo, de internationale luchthaven van Johannesburg, en wordt gerund door de eigenaren Otti en Zelda Meijer. Wifi, een lounge, een bar met gezellige eethoek, een wellness-spa, een buitenterras met open haard en een weelderige tropische tuin met zwembad behoren tot de faciliteiten.

Dag 2 - 5

Khwai

Je tent staat opgeslagen aan de Mbudi, een zijtak van de Khwai rivier. In dit gebied is een overvloed aan verschillend wild te zien, zoals grote kuddes olifanten en buffels, roofdieren zoals leeuwen en luipaarden, verschillende antilopen en honderden soorten vogels. Je gids is een San en zij behoren tot de beste van de regio. Zij delen graag hun ervaringen en kennis, het resultaat van duizenden jaren overlevering, en maken je safari, of dat nu te voet of in een jeep is, extra bijzonder. ’s Avonds bij het kampvuur en onder miljarden sterren en planeten worden de ervaringen gedeeld en de herinneringen voor altijd opgeslagen in je ziel.

Khwai

Accommodaties

Feline Fields vintage camp

Comfort

Stel je voor: een weelderig tentenkamp omringd door de geluiden van de Afrikaanse wildernis. Dit is geen gewoon verblijf, maar een reis terug in de tijd, naar een tijd waarin avontuur en verbinding met de natuur voorop stonden. Dit is hoe de Victoriaanse ontdekkingsreizigers van weleer reisden… romantisch en in stijl! Dit is de perfecte plek om alle mooie en lieve gebeurtenissen van jullie mooiste dag weer even te herbeleven…

Dag dag 5 - 9

Kalahari

De Kalahari is een woestijn als geen ander, een oud land van halfdroge savanne dat zich eindeloos lijkt uit te strekken, maar met een rijke diversiteit aan leven. Dit is het voorouderlijke thuisland van Afrika’s eerste volk, de San ofwel Bosjesmannen, wiens fascinerende cultuur in alles doorklinkt. Dit deel van de Kalahari staat niet bekend om overvloedig wild, maar tijdens je gamedrive loop je zeker de kans om olifanten te zien en dieren die zich volledig hebben aangepast aan het woestijnleven, zoals gemsbokken, struisvogels, de bijzondere Secretarisvogel en tientallen andere vogelsoorten.

Kalahari

Accommodaties

The Lodge at Feline Fields

Luxe

The Lodge at Feline Fields ligt in het noordelijke deel van de Kalahari, ten westen van de Okavango Delta, en niet ver van de grens met buurland Namibië. Volledig off-the-grid is het een toevluchtsoord in elke zin van het woord. De suites liggen ver uit elkaar langs de rand van het bos met een panoramisch uitzicht over de savanne. Er is een zwembad en zelfs een welness-ruimte om eventueel vermoeide spieren weer te ontspannen.
De lodge biedt een scala aan activiteiten, van woestijnfietsen, gamedrives en paardrijden tot begeleide wandelingen, tennis en zelfs golfoefeningen! En ook hier maakt de interactie met de San je ervaring extra bijzonder en waardevol.

DAG 9 - 10

Amsterdam

Op alweer bijna de laatste dag van je vakantie wordt je terug naar Maun gevlogen waar je aan boord gaat van de vlucht naar Johannesburg. Gelet op de late aansluiting van de KLM vlucht naar Amsterdam brengen we je eerst naar een heerlijk hotel in de stad. Tot aan het vertrek heb je de beschikking over een kamer en kun je even op verhaal komen aan het zwembad.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Little Sable canvas safari tent onder mooie wolkenlucht

Botswana Conservation Safari

9 DAGEN

Vanaf

€ 7.350,-p.p.

Hangend in je hangmat, boek lezen of gewoon genieten van de omgeving in een van de bushcamp in Botswana.

Botswana Bushcamp safari

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.210,-p.p.

Jakhals die ons tegemoet komt en recht in de cameralens kijkt

Kaapse Wijn, Water en Wildernis in Botswana

13 DAGEN

Vanaf

€ 6.665,-p.p.

Jong stel kijkend naar de ondergaande zon met een drankje in de hand en een schaakbord tussen hen in.

On the edge of Okavango Wilderness

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.345,-p.p.

Schitterend beeld van een safari jeep rijdend door het Moremi Nationaal Pak van bovenaf gezien

Botswana voor avontuurlijke families

12 DAGEN

Vanaf

€ 7.965,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.