Botswana Conservation Safari

9 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Of je nu droomt van close-up ontmoetingen met leeuwen en olifanten, of je wilt laten inspireren door de rust en schoonheid van de delta, deze reis naar Botswana is speciaal samengesteld om te laten zien hoe verantwoord reizen een positief effect kan hebben op natuurbehoud en lokale leefgemeenschappen. Je bezoekt een privé concessie in het Khwai reservaat waar je op zoek gaat naar luipaarden en wilde honden. Tot besluit nemen we je mee naar het uitgestrekte waterlandschap van de Okavango Delta, zo groot en weids dat het zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is. Onderweg krijg je meer inzicht in een aantal projecten die ons na aan het hart liggen.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 7.350,-p.p.

  • Inclusief; alle accommodaties, maaltijden, transfers, regionale- en safari- vluchten, safari-activiteiten en meer.
  • Exclusief; intercontinentale retourvlucht, fooien en andere persoonlijke uitgaven.
  • Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken door; het seizoen, de beschikbaarheid op het tijdstip van boeken,
    je persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen.

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Johannesburg

Meteen maar ter zake. Er zijn geen directe vluchten van Nederland naar Botswana. De beste en snelste manier om er te komen is via Johannesburg. Met KLM vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg alwaar je eenmaal aangekomen wordt welkom geheten door onze vertegenwoordiging ter plaatse. Het hotel ligt op loopafstand van de luchthaven. Da’s wel zo praktisch aangezien je op doorreis bent naar buurland Botswana. Onze lokale begeleider loopt met je mee en wijst je de weg.

Johannesburg

Accommodaties

City Lodge OR Tambo

Comfort

Dit comfortable hotel ligt op loopafstand van de aankomst- en vertrekhal, wat erg prettig is als je laat aankomt en de volgende dag vroeg in de ochtend weer vertrekt.

Dag 2 - 5

Khwai

In het Khwai Private Reserve kun je genieten van de serene schoonheid van de Afrikaanse savanne, omringd door weelderige graslanden en een overvloed aan wilde dieren. Het landschap bestaat uit 200.000 hectare Mopane-bossen, waterpoelen en ondergelopen grasweiden. Kristalhelder water baant zich vanaf de Khwai rivier een weg dwars door het Khwai Privé Reservaat. Behalve op ons heeft dit gebied een onweerstaanbare aantrekkingskracht op allerhande groot wild, antilopen, vogels en amfibieën.Tijdens je verblijf logeer je in een intieme lodge, die perfect past bij de natuurlijke omgeving.

Khwai

Accommodaties

Little Sable Camp

Comfort

Little Sable is een van onze favorieten. Dit intieme Khwai-safarikamp met tenten op een verhoogd platform ligt tegen een bomenrij aan de rand van de glinsterende graslanden van het Khwai Private Reserve, een van de best beheerde privéconcessies in de grotere Okavango-delta. Hier is achter elke hoek iets te zien en elke dag een andere activiteit om van te genieten, van klassieke gamedrives tot mokoro-trips en bootsafari’s. En het beste van alles is dat deze iconische safari-ervaring helemaal voor jou is. Dus waar wacht je nog op?

Dag dag 5 - 8

Okavango Delta

Na het ontbijt vliegen we je met een klein lichtgewicht toestel naar het noordelijk deel van de Okavango delta waar de Okavango rivier de delta en Selinda overlaat instroomt. Al meer dan 30 jaar is Jack’s Camp een begrip op het gebied van luxe-onder-het-canvas aan de rand van Botswana’s indrukwekkende Makgadikgadi Pans. Met de opening van Duke’s Camp waagt de avontuurlijke geest van Jack Bousfield zich op een nieuw terrein. Terwijl Jack’s zich laat inspireren door de woestijn, haalt Duke’s Camp zijn inspiratie uit de kristalheldere kanalen van de Okavango Delta. Hier kun je de delta ervaren met traditionele Jeep- en wandel- safari’s, mokoro-trips en ontspannen boottochten door de kronkelende waterwegen.

Okavango Delta

Accommodaties

Duke's Camp

Luxe

Duke’s Camp is een kleinschalig luxe safari kamp in het noordwestelijk deel van de Okavango Delta. De luxe safaritenten staan op een verhoogd platform. Bomen zorgen voor schaduw. Er zijn maar weinig betere manieren om de delta te ontdekken.

DAG 8 - 9

Amsterdam

Op alweer bijna de laatste dag van je vakantie wordt je terug naar Maun gevlogen waar je aan boord gaat van de vlucht naar Johannesburg. Gelet op de late aansluiting van de KLM vlucht naar Amsterdam brengen we je eerst naar een heerlijk hotel in de stad. Tot aan het vertrek heb je de beschikking over een kamer en kun je even op verhaal komen aan het zwembad.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Hangend in je hangmat, boek lezen of gewoon genieten van de omgeving in een van de bushcamp in Botswana.

Botswana Bushcamp safari

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.210,-p.p.

Jakhals die ons tegemoet komt en recht in de cameralens kijkt

Kaapse Wijn, Water en Wildernis in Botswana

13 DAGEN

Vanaf

€ 6.665,-p.p.

Jong stel kijkend naar de ondergaande zon met een drankje in de hand en een schaakbord tussen hen in.

On the edge of Okavango Wilderness

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.345,-p.p.

Fly camp in de wildernis, romantisch verlicht met petroleumlampen

Botswana vintage Safari

10 DAGEN

Vanaf

€ 7.995,-p.p.

Schitterend beeld van een safari jeep rijdend door het Moremi Nationaal Pak van bovenaf gezien

Botswana voor avontuurlijke families

12 DAGEN

Vanaf

€ 7.965,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.