Botswana Conservation Safari

9 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Wij hebben deze 10 daagse Botswana reis special samengesteld voor degenen die geïnteresseerd zijn om uit de eerste hand te zien hoe verantwoordelijk reizen een positief effect kan hebben op natuurbehoud en de gemeenschap. Van de zinderende en onafzienbare Makgadikgadi zoutvlaktes naar Khwai, bekend om de luipaarden en wilde honden en de uitgestrekte weelderige waterlandschap van de Okavango Delta, zo groot dat het zelfs vanuit de ruimte is te zien. De onderlinge tegenstellingen kunnen haast niet groter. Tijdens de reis krijg je meer inzicht over vijf conservation projecten die je bezoekt en ontdek je drie van Botswana’s meest karakteristieke en uiteenlopende natuurgebieden waarbij je onderweg heel veel wild zult tegenkomen.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 5.900,-p.p.

  • Inclusief vluchten en accommodaties

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Johannesburg

Meteen maar ter zake. Er zijn geen directe vluchten van Nederland naar Botswana. De beste en snelste manier om er te komen is via Johannesburg. Met KLM vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg alwaar je eenmaal aangekomen wordt welkom geheten door onze vertegenwoordiging ter plaatse. Het hotel ligt op loopafstand van de luchthaven. Da’s wel zo praktisch aangezien je op doorreis bent naar buurland Botswana. Onze lokale begeleider loopt met je mee en wijst je de weg.

Johannesburg

Accommodaties

City Lodge OR Tambo

Comfort

Dit comfortable hotel ligt op loopafstand van de aankomst- en vertrekhal, wat erg prettig is als je laat aankomt en de volgende dag vroeg in de ochtend weer vertrekt.

Dag 2 - 4

Makgadikgadi

Je verblijft drie dagen in Meno a Kwena Camp die door zijn hoge ligging boven op een klif een adembenemende uitzichten heeft over de rivier en de uitgestrekte vlakten erachter. Ga de hele dag op pad en bezoek je de glinsterende zoutvlakten en eeuwenoude baobabs van het Makgadikgadi. In de omgeving van Meno a Kwena is het hele jaar door veel wild te zien, maar als je hier op precies het juiste moment bent, hoor je het hoefgetrappel van wel 30.000 zebra’s en wildebeesten steeds dichterbij komen en zie je de vlakten veranderen in een zwartwit-gestreepte lappendeken. Het eerste project van de reis is het Elephants For Africa om meer inzicht krijgen in de bescherming van de olifanten en de gemeenschap.

Makgadikgadi

Accommodaties

Meno a Kwena Tented Camp

Luxe

Het traditionele Meno a Kwena Tented Camp ligt hoog boven de oevers van de Boteti rivier. Het biedt een adembenemend uitzicht over de rivier waar olifanten, zebra’s, gnoes en antilopen hun dorst komen lessen.

Dag dag 4 - 7

Khwai

Vandaag op road trip naar de Delta. Onderweg ga je het onderzoeksprogramma het Wild Dog Research Camp te bezoeken. Little Sable ligt in Khwai Private Reserve in een van de mooiste iconische landschappen in Botswana. Vanaf het observatie dek kun je onder het genot van een afternoon tea zien hoe dieren hun dorst komen Om dieren te zien hoef je het kamp eigenlijk helemaal niet uit! Maar dan zou je de geweldige gamedrives missen langs de rivier de Khwai en de kans om leeuwen, luipaarden en zelfs wilde honden te zien. Tijdens de game drives bezoek je ook de lokale gemeenschap en spreek je met de rangers die zich bezighouden met de antistroperij.

Khwai

Accommodaties

Little Sable Camp

Luxe

Met slechts 8 tenten in traditionele stijl, is Little Sable een intiem kamp met de nadruk op gastvrijheid en comfort, en biedt het een stijlvolle en toch ontspannen safari-ervaring.

Dag 7 - 9

Okavango Delta

Dieper de delta in en naar Mapula Lodge, dat midden in een privé-concessie ligt die zo ontzettend groot is dat je er bijna geen andere safari gangers tegen zult komen. In Mapula zijn er allerlei activiteiten waaronder jeepsafari’s of vanuit een traditionele mokoro. Tussen het wild spotten door maak je kennis met de lokale gemeenschap en de Elephant Express die jonge kinderen naar school brengen en oudere leden naar de kliniek, zodat ze niet over de gevaarlijke ‘olifantensnelwegen’ hoeven te lopen. Breng je laatste nacht door in de ‘chill pit’, een verzonken loungeruimte met uitzicht op de lagune, een unieke safari-ervaringen.

Okavango Delta

Accommodaties

Mapula Lodge

Luxe

Mapula Lodge is een kleinschalige exclusieve safari lodge die ideaal is gelegen is om haar gasten zowel land- als wateractiviteiten te bieden.

DAG 9 - 10

Amsterdam

Op alweer bijna de laatste dag van je vakantie wordt je terug naar Maun gereden waar je aan boord gaat van de vlucht naar Johannesburg. Gelet op de late aansluiting van de KLM vlucht naar Amsterdam brengen we je eerst naar een heerlijk hotel in de stad. Tot aan het vertrek heb je de beschikking over een kamer en kun je even op verhaal komen aan het zwembad.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Botswana bushcamp safari

12 DAGEN

Vanaf

€ 7.975,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.