Botswana bushcamp safari

12 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Het is niet makkelijk om de magie en de diversiteit van Botswana in woorden te vangen. Bijna de helft van het totale landoppervlak bestaat uit natuurreservaten die stuk voor stuk prachtig zijn en hun eigen, unieke karakter hebben. Alle safarikampen in dit reisschema liggen in privé-concessies en je zult dan ook maar weinig andere toeristen tegenkomen. Je logeert in kleinschalige en comfortabele tented camps in Botswana’s meest spectaculair gebieden, Nxai Pan en de Okavango delta. Ontspan de laatste dagen aan de Zambezi rivier waar een bezoek aan de Victoria watervallen één van de vele activiteiten is. Deze reis biedt een ongekende variatie in activiteiten en brengt je heel dicht bij de natuur. Onvermijdelijk waan je jezelf een echte ontdekkingsreiziger, net als Livingstone.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 7.975,-p.p.

  • Inclusief: alle vluchten, transfers, accommodaties en safari’s.

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Johannesburg

Er zijn geen directe vluchten van Nederland naar Botswana. De beste en snelste manier om er te komen is via Johannesburg, Zuid-Afrika. Met KLM vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg. Eenmaal aangekomen word je van harte welkom geheten door onze vertegenwoordiging ter plaatse. Het hotel ligt op korte loopafstand van de luchthaven. Da’s wel zo praktisch aangezien je op doorreis bent naar buurland Botswana.

Johannesburg

Accommodaties

InterContinental OR Tambo

Luxe

Het bekroonde InterContinental Johannesburg O.R. Tambo Airport is het enige luxe luchthavenhotel van Zuid-Afrika. Het biedt reizigers een luxe en aangenaam verblijf bij aankomst of voorafgaand aan vertrek.

Dag dag 2 - 5

Nxai Pan

Wild migraties zijn een natuurspektakel van jewelste. Iedereen kent de beelden van de migratie van wildebeesten in de Serengeti maar lang niet iedereen is bekend met de Zebra migratie in Botswana. Van december tot en met maart vindt deze plaats in de Nxai Pan. Migraties zijn essentieel voor de ecosystemen om overbegrazing te voorkomen. Ook de roofdieren profiteren hiervan omdat ze de zebra’s en andere herbivoren volgen en jagen op de zwakke kuddeleden. Met de nieuwe regen komen niet alleen de zebra’s maar kleuren de overstromende gebieden roze van de flamingo’s met op de achtergrond de Baines Baobabs die al eeuwen bestaan, de schoonheid en authenticiteit van dit Botswana-paradijs.

Nxai Pan

Accommodaties

Migration Expeditions

Comfort

Het exclusieve Migration Expeditions ligt in een van de beste plekken om de langste zebramigratie te ervaren. Het eco mobiele bush camp zorgt dat de ongerepte woestijnomgeving niet wordt aangetast. De vuurcirkel vormt het hart van het bushcamp en is een verlengstuk van de gemeenschappelijke lounge. Ervaar de rust en de schoonheid van de uitgestrekte natuur bij Migration Expeditions.

Dag 5 - 8

Khwai

In je privé helikopter vlieg je van Nxai Pan National Park naar Khwai, hoe luxe is dat! De Khwai rivier vormt de natuurlijke grens tussen het Khwai Community Reserve en het meest noordelijke puntje van het Moremi Nationaal Park. Dit gebied staat vooral bekend om de enorme verscheidenheid aan dieren die je hier tegenkomt. Het komt regelmatig voor dat olifanten plotsklaps uit de bomenrij tevoorschijn komen om af te koelen in de rivier. Vanaf je eigen veranda heb je niet eens een telelens of verrekijker nodig om de dieren van dichtbij te zien.

Khwai

Accommodaties

Khwai Bush Camp

Luxe

De kleinschalige lodge die bestaat uit slechts 6 tenten ligt in de schaduw van de bomen. De grootste troefkaart is ontegenzeggelijk het onovertroffen uitzicht over een zijtak van de Khwai rivier.Om dieren te zien hoef je het kamp eigenlijk helemaal niet uit! Maar dan zou je de geweldige gamedrives missen langs de rivier de Khwai en het Moremi National Park.

Dag 8 - 11

Zambezi River

Water en licht zijn de ingrediënten die nodig zijn om een regenboog te maken en die tref je dan ook aan in Victoria Falls, waar elke minuut meer dan 500 miljoen liter water naar beneden stort. Deze plek in Afrika is een must-see, zeker als je er toch al in de buurt bent. Als je ‘van de duvel niet bang’ bent, en als de omstandigheden juist zijn, kun je een bad nemen in de Devil’s Pool aan de rand van de waterval, en 100 meter beneden je het water in de rivier zien vallen. Maar dan ben je wel héél stoer.Er zijn veel meer activiteiten mogelijk, variërend van een bezoek aan de watervallen, een expeditie te paard, wandelsafari’s en niet te vergeten een sundowner cruise.

Zambezi River

Accommodaties

Thorntree River Lodge

Luxe Plus

Thorntree River Lodge is gelegen in het Mosi-oa-Tunya National Park, een paar kilometer stroomopwaarts van de Victoria watervallen. Elk van de twaalf ruime en luxe suites met dompelbad biedt je een meeslepende bush ervaring met een adembenemend uitzicht over de Zambezi Rivier.

DAG 11 - 12

Amsterdam

Vandaag ben je bezig om je tas te pakken en met afscheid nemen van dit prachtige land en je alvast voor te bereiden op je terugkomst thuis. En, ja, weggaan doet inderdaad een beetje pijn.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Botswana - conservation reis -African Luxury

Botswana Conservation Safari

9 DAGEN

Vanaf

€ 5.900,-p.p.

Maakt een luxe wandelsafari in Zambia

Wild Beauty Zambia

14 DAGEN

Vanaf

€ 8.490,-,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.