Botswana Bushcamp safari

12 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Het is niet eenvoudig om de magie en de diversiteit van Botswana in slechts een paar woorden te vangen. Bijna de helft van het landoppervlak bestaat uit natuurreservaten die stuk voor stuk prachtig zijn en hun eigen unieke karakter hebben. Onze Bushcamp Safari is een onvergetelijk avontuur waarbij je enkele van de meest bekende en wildrijke regio’s van Botswana verkent: Linyanti, Khwai en de Okavango Delta. Je logeert in kleinschalige en comfortabele bushcamps en kunt de laatste dagen ontspannen in een luxe eco camp. Deze reis brengt je heel dicht bij de natuur. Onvermijdelijk waan je jezelf een echte bush ranger, net als……

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 9.210,-p.p.

  • Inclusief; alle accommodaties, maaltijden, transfers, regionale- en safari- vluchten, safari-activiteiten en meer.
  • Exclusief; intercontinentale retourvlucht.
  • Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken door onder andere; het seizoen, de beschikbaarheid op het tijdstip van boeken,
    uw persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen.

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Johannesburg

Er zijn geen directe vluchten van Nederland naar Botswana. De beste en snelste manier om er te komen is via Zuid-Afrika. Met KLM vlieg je rechtstreeks van Amsterdam naar Johannesburg en overnacht op de luchthaven om de volgende dag door te vliegen naar Maun. Eenmaal aangekomen word je van harte welkom geheten door onze vertegenwoordiging ter plaatse. Het hotel ligt op korte afstand van de luchthaven. Da’s wel zo praktisch aangezien je op doorreis bent naar buurland Botswana.

Johannesburg

Accommodaties

African Rock Hotel & Spa

Comfort

Dit kleinschalige boetiekhotel ligt op korte rij-afstand van O.R. Tambo, de internationale luchthaven van Johannesburg, en wordt gerund door de eigenaren Otti en Zelda Meijer. Wifi, een lounge, een bar met gezellige eethoek, een wellness-spa, een buitenterras met open haard en een weelderige tropische tuin met zwembad behoren tot de faciliteiten.

Dag dag 2 - 5

Linyanthi

Na een overnachting in een prima hotel op de de luchthaven van Johannesburg vertrek je via Maun naar Linyanti, dat grenst aan buurland Namibië en het Chobe National Park en bekend staat om zijn overvloed aan olifanten. Maar je treft er ook veel ander wild, zoals luipaarden, leeuwen en een overvloed aan vogelsoorten. En zoals dat hoort geniet je aan het einde van de dag nog even van de inzettende schemering en een heerlijke G&T…

Linyanthi

Accommodaties

Linyanti Bush Camp

Comfort

Zo’n echt ouderwets bushcamp met veel canvas, veel hout en flikkerende olielampen. Hier kun je na de indrukken van de dag heerlijk tot rust komen. Er is zeker comfort, alhoewel wij het op zo’n afgelegen plek bepaald wel luxe zouden willen noemen. Heerlijk nakaarten met de andere gasten, G&T in je linkerhand en wijzend op de sterren met je rechterhand. Met de nachtelijke bushgeluiden als het meest milieuvriendelijke slaapmiddel dat er is gaan slapen. En wakker worden als de ochtend begint te gloren en de vogels zich laten horen. Dàt is… héérlijk.

Dag 5 - 8

Khwai

Je vertrekt naar het stroomgebied van de Khwai rivier aan de rand van het Moremi Nationaal Park. Het landschap bestaat hier uit een lappendeken van lagunes, ondiepe ondergelopen zandpannen, open grasvlaktes en bosgebied en dus uitermate geschikt voor safaris. Je gaat hier lekker op wandel- of jeep- safari of kanoën in een Mokoro om de omgeving te verkennen. Uiteraard word je begeleid door een ervaren gids, die je niet alleen veel vertelt over de flora en fauna, maar die er ook voor zorgt dat je geen ongewilde, iets te nabije ontmoeting hebt met een van de vele nijlpaarden die hier leven. Laat ze maar mopperen…

Khwai

Accommodaties

Khwai Leadwood Camp

Luxe

Khwai Leadwood Camp ligt midden in een prachtige bosrijke omgeving aan de oevers van de Khwai rivier. Het is hier zéér prettig vertoeven. Het diner wordt als het enigszins kan buiten in de Boma geserveerd. De kamers hebben alles wat je nodig hebt en zelfs vanuit je warme bed kun je genieten van het uitzicht. Er is in Afrika immers altijd wel wat te zien. En na een warme dag neem je gewoon een verfrissende duik in het zwembad.

Dag 8 - 11

Okavango Delta

Deze dagen zijn -denken wij- wel het hoogtepunt van de reis. Je bevind je in het zuidelijk deel van de Okavango Delta, een van de meest spectaculaire natuurwonderen van Afrika. Dit deel is slechts te bereiken met een klein vliegtuigje, dat laag over de savanne vliegt. Daar begint het al mee. Je safaris zijn gegarandeerd van ontmoetingen met nijlpaarden, krokodillen, luipaarden en heel veel vogels. Maar -maak je geen zorgen- je gids zorgt er voor dat je ‘s avonds heelhuids kunt genieten van een gastronomisch diner onder de Afrikaanse sterren hemel.

Okavango Delta

Accommodaties

Gomoti Plains Camp

Luxe

Welkom bij het Gomoti Plains Camp waar luxe en gastvijheid zorgen voor een unieke beleving. Gomoti Plains-kamp is vernoemd naar de aangrenzende rivier Gomoti, en ligt naast een van de kleinere uiterwaarden van het watersysteem in het zuidelijk deel van de Okavango Delta. Omringd door torenhoge palmbomen, bieden de iconische canvas tenten eco-luxueus comfort in een gebied dat bruist van de mogelijkheden voor het spotten van wild. Zowel vanaf het land alsook vanaf het water. Van vogels kijken tot een verheffende wandelsafari onder de hoede van een goed opgeleide gids, er is altijd iets te zien en te beleven.

DAG 11 - 12

Amsterdam

Vandaag ben je bezig om je tas te pakken en met afscheid nemen van dit prachtige land en je alvast voor te bereiden op je terugkomst thuis. En, ja, weggaan doet inderdaad een beetje pijn.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Little Sable canvas safari tent onder mooie wolkenlucht

Botswana Conservation Safari

9 DAGEN

Vanaf

€ 7.350,-p.p.

Jakhals die ons tegemoet komt en recht in de cameralens kijkt

Kaapse Wijn, Water en Wildernis in Botswana

13 DAGEN

Vanaf

€ 6.665,-p.p.

Jong stel kijkend naar de ondergaande zon met een drankje in de hand en een schaakbord tussen hen in.

On the edge of Okavango Wilderness

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.345,-p.p.

Fly camp in de wildernis, romantisch verlicht met petroleumlampen

Botswana vintage Safari

10 DAGEN

Vanaf

€ 7.995,-p.p.

Schitterend beeld van een safari jeep rijdend door het Moremi Nationaal Pak van bovenaf gezien

Botswana voor avontuurlijke families

12 DAGEN

Vanaf

€ 7.965,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.