De Migratie Reis in Kenia en Tanzania

13 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Een wildlife safari in Afrika staat bij veel mensen hoog op het wensenlijstje. En waar de één dat gewoon een keer wil hebben meegemaakt krijgt de ander, als die de smaak eenmaal te pakken heeft, er geen genoeg meer van. Deze reis is met name bedoeld voor die laatste groep. Safari-afficionados met hoge verwachtingen die een grote mate van vrijheid verlangen. Vanwege de positionering langs de Mara rivier van beide safari-kampen staat de migratie of grote trek van pakweg twee miljoen wildebeesten in deze reis centraal.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 13.995,-p.p.

  • Inclusief: alle vluchten, transfers, accommodaties en safari’s met privé-voertuig

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 3

Karen-Nairobi

Bij aankomst worden je verwelkomt door onze lokale vertegenwoordiger en brengt je direct naar het hotel. Karen is een groene en welvarende buitenwijk ten zuidwesten van Nairobi op circa 30 minuten rijden van de internationale luchthaven en slechts 15 auto-minuten van de binnenlandse luchthaven. Je verblijft in het sfeervolle boutique hotel. Voor wie de tijd heeft is er in en rond Karen genoeg te zien en te doen. Er zijn in de wijk diverse leuke winkeltjes, restaurants, het David Sheldrick Olifanten opvang en het Giraffe Centre.

Karen-Nairobi

Accommodaties

Karen Gables

Luxe

Karen Gables is smaakvol en in koloniale stijl ingericht met heel veel plekjes om even heerlijk te zitten. De eigenaren hebben zoveel mogelijk van de oude kenmerken in tact gehouden, maar wel alle comfort aangebracht die de moderne mens gewend is.

Dag 3 - 7

Masai Mara

Je vliegt in een klein lichtgewicht toestel naar de Mara Musiara airstrip. De Masai Mara of in de volksmond ‘de Mara’ is een van de meest bekende nationale parken van heel Afrika en wereldberoemd om de fenomenale wildstand. De Mara in Kenia is de natuurlijke verlenging van de Serengeti, die aan de andere kant van de grens met buurland Tanzania ligt. De meeste mensen kennen de Masai Mara van de jaarlijkse migratie van tienduizenden wildebeesten, maar het hele jaar door barst het hier van de wilde dieren. Volgens eigenaar Alex van het kamp, in de Mara geboren en getogen, zijn een privé gids, een spoorzoeker en eigen voertuig onontbeerlijk voor een geslaagde migratie safari en daarom standaard in de prijs inbegrepen.

Masai Mara

Accommodaties

Nkorombo Camp

Luxe

In dit décor ligt een klein en karaktervol safarikamp dat bestaat uit een mess tent en vijf canvas safarisuites. De sfeer is gemoedelijk en informeel. Heel erg bijzonder is de ligging van het kamp op een private plek pal aan de oevers van de Mara rivier. Letterlijk vanuit je luie stoel kijk je over de rivier vol mopperende hippo’s en watertandende krokodillen.

Dag 7 - 12

Serengeti

Het gras is altijd groener bij de buren luidt het spreekwoord. Dus, hùp, naar de buren! Je reist met een klein vliegtuigje naar Tanzania. Intussen geniet je van het uitzicht dat langzaam onder je voorbijglijdt. De Mara rivier heeft het hele jaar door water en trekt zich niets aan van landgrenzen. Knorrende nijlpaarden zijn de meest in het oog springende bewoners die met flapperende oortjes op een afstandje de bezoekers bekijken die aan de oevers hun dorst staan te lessen. Maar, twee keer per jaar is het hier chaotisch; dan steken meer dan een miljoen wildebeesten en zebra’s de rivier over… waar het gras groener is. De Grote Trek is begonnen. En de krokodillen en de leeuwen? Die wachten lui af wat er op hen afkomt.

Serengeti

Accommodaties

Serian Lamai Mobile Camp

Luxe

Een kleinschalig safarikamp dat alleen in het migratie seizoen van half juni tot medio november zijn “tenten” heeft opgeslagen. Om aan al jouw persoonlijke safari verwachtingen te kunnen voldoen is ook hier de eigen gids met privé-voertuig de standaard.

DAG 12 - 13

Amsterdam

‘s Morgens laat je de Serengeti achter je en vlieg je vanuit Arusha naar Amsterdam.

Zuidoost Zanzibar (optioneel, strandverlenging)
Na negen dagen bivakkeren in de wildernis kun je egaal bruin worden en als je dat wilt het stof van je afspoelen in de Indische Oceaan die met behulp van zonne-energie op een constante temperatuur van 26 graden Celsius wordt gehouden. De White Sand luxury villas and spa is de perfecte plek om te ontspannen na alle safari-avonturen van de voorbije dagen.

Merk op: wilde dieren laten zich niet programmeren. De grote trek van wildebeesten of het oversteken van de rivier kan nooit worden gegarandeerd, vergt veel geduld en is sterk afhankelijk van het seizoen. Wèl zijn de locaties zodanig gekozen dat de kans aanzienlijk wordt vergroot.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

De grote trek door Kenia en Tanzania met strand - African Luxury.jpg 1

Grote Trek met Strand

13 DAGEN

Vanaf

€ 9.500,-p.p.

Alice-tanzania-african-luxury

Alice in Wilderland

11 DAGEN

Vanaf

€ 10.250,-p.p.

Header - Kenia voor avontuurlijke families - African Luxury

Kenia voor Avontuurlijke Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

Header - Angama Mara - Kenia voor gezinnen met jonge kinderen - African Luxury

Kenia voor gezinnen met Jonge Kinderen

16 DAGEN

Vanaf

€ 5.870,-p.p.

Sarara header-Kenya-africanluxur-s

Kenia voor Connaisseurs

11 DAGEN

Vanaf

€ 11.495,-p.p.

familie fun in diani Beach - Kenia - African Luxury

Kenia voor actieve Families

16 DAGEN

Vanaf

€ 7.600,-p.p.

Slow_safari-Tanzania- African-Luxury

Slow safari en strand

13 DAGEN

Vanaf

€ 10.100,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.