How Many Elephants
Reach out and Touch

How many Elephants

Keynote speakers en hun inspirerend verhaal zijn vaak een vast programma-onderdeel van beurzen. En meestal zijn ze onderhoudend. Vaak onthoud je het onderwerp, maar zelden onthoud je wie de spreker was, tenzij het een onbetwist bekende wereldburger is. Niet Holly Budge. Die vergeet je niet. Holly vertelt in één adem dat ze op een bepaald moment in haar leven besloot om parachute te springen en na wat oefening bedacht dat het wel leuk was om op de top van Mount Everest te landen. Waar wij dus Texel en Seppe al heel spannend vinden… Een aantal jaar na die sprong besloot ze die top dan ook maar eens vanuit het dal te benaderen. Een power-vrouw dus, en voor de duvel niet bang.
Holly is oprichter van de NGO ‘How Many Elephants’ en de ‘World Female Ranger Week’ en ondersteunt al bijna tien jaar vrouwelijke rangers. Ze heeft het bijzondere voorrecht om aan de frontlinie te patrouilleren met meerdere volledig vrouwelijke en gemengde rangerteams in Afrika. En omdat ze diepe indruk op ons heeft gemaakt en zij ook nog eens voor een heel goed doel strijd steunen wij haar en haar doel van harte.
How_Many_Elephants-The_Black_Mambas_Holly_Budge-Balule
Credits: How Many Elephants-The Black Mambas Holly Budge-Balule
Olifanten hebben een sleutelpositie in het gezond functioneren van het grotere ecosysteem. Hun toekomst is echter in groot gevaar. Een van de grootste bedreigingen voor olifanten is de illegale handel in ivoor. De handel in wilde dieren, en lichaamsdelen daarvan, staat op de vierde plaats als het gaat om transnationale, georganiseerde misdaad, na verdovende middelen, wapens en mensenhandel, met inkomsten van meer dan $ 23 miljard per jaar. Behalve voor het uitsterven van veel bedreigde diersoorten brengt deze handel het behoud van criminele netwerken met zich mee en ondermijnt het de nationale veiligheid in Afrikaanse landen.

Er worden ongeveer 96 Afrikaanse olifanten per dag worden gedood, dat is ongeveer 35.000 olifanten per jaar

How Many Elephant - Akashinga Park - Zimbabwe - African Luxury
Credit; Holly Budge
Holly’s “How Many Elephants” is een non-profit organisatie die wereldwijd zoveel mogelijk mensen informeert over de verwoestende gevolgen van de ivoorhandel en op positieve wijze aanspoort om in actie te komen. Heel bewust is gekozen om daarbij gebruik te maken van kunst en design om de brug te slaan tussen wetenschappelijke gegevens en menselijke maat. Zo is er een afbeelding op posterformaat met 35.000 silhouetten van olifanten en een halsketting “96 Elephants a Day”, van plantaardig ivoor dat niet van echt is te onderscheiden. Eén olifant is gemaakt van koper, dat de kogelhulzen van de stropers symboliseert en één olifant kijkt een andere kant op, hoop symboliserend. Deze aanpak blijkt internationaal aan te slaan en heeft zelfs de steun van Sir David Attenborough.
Previous slide
Next slide
halsketting “96 Elephants a Day”, van plantaardig ivoor dat niet van echt is te onderscheiden.
Credits: Holly Budge

Voorbeeld reizen

Route langs de Zuidkust

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.
Cape Town - experience-africa - African Luxury

De Zuidkust Route

16 DAGEN

Vanaf

€ 4.290,-p.p.

Header -Zuidkust-familie reis-African Luxury

De Zuidkust met Familie

16 DAGEN

Vanaf

€ 3.395,-p.p.

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Alle mooie accessoires uit Afrika die je via African Luxury kan bestellen .
Via onze webshop kan je dit prachtige beddengoed bestellen, net zoals in Afrika heb ervaren tijden je reis

Naam artikel

€ 350,-