De Werelderfgoederen Conservation Reis

17 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Deze 17-daagse reis brengt je naar Kwazulu-natal, dat ‘plaats in de hemel’ betekent in het Zulu. In deze provincie bevinden zich twee gebieden die op de Unesco werelderfgoederen-lijst staan; het Drakensberg-gebied en het iSimangaliso-gebied. In deze reis hebben we in deze gebieden lodges uitgezocht die niet alleen luxe en comfortabel zijn, maar ook expliciet de lokale bevolking laat meedelen in de opbrengsten van het toerisme. Iets wat wij ook hoog in het vaandel hebben staan.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 5.590,- p.p.

  • Inclusief: Alle vluchten, huurauto, accommodaties en safari’s

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1-3

Johannesburg

Meestal kom je ergens in de avond aan in Johannesburg waar een chauffeur al op je wacht en je veilig en snel naar je hotel brengt. Misschien nog even een slaapmutsje, een snelle douche en dan lekker slapen. De volgende dag ga je de stad verkennen. Er zijn meer dan voldoende mooie en interessante dingen te doen, mee te maken en te bekijken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Constitution Hill en The Old Fort Prison, waar om de hoek, in Juta Street, de Neighbourgood Food Market is. En, nee, dat is geen typefout. Een fietstocht in Soweto met een bezoek aan een illegale bar, een Shebeen, is ook een belevenis. Maar laten we er voordat je vertrekt even over hebben waar je zin in hebt.

Johannesburg

Accommodaties

The Peech Boutique Hotel

Luxe

In een rustige buitenwijk van Johannesburg op slechts een kort wandelingetje van het centrum, ligt dit eco-vriendelijke, luxe boutique hotel.

Dag 3 - 6

Drakensbergen

In circa 3,5 uur rijd je naar The Three Tree Hills Lodge. Simon en Cheryl Blackburn hebben van deze voormalige boerderij een paradijsje gemaakt dat zij graag met gasten delen. Vanuit de kamers kijk je uit op de Spionkop, een heuvel die een hoofdrol speelde tijdens de Tweede Boerenoorlog. Overal in de omgeving en in de lodge zijn overblijfselen te vinden uit deze roerige tijden. Nu kun je er hiken, mountainbiken, paardrijden, genieten van de natuur of langs de kronkelende Midlands Meander route rijden.

Drakensbergen

Accommodaties

Three Tree Hill Lodge

Luxe

De lodge biedt een prachtig uitzicht op de omgeving, waar zo veel en hard om is gestreden. De kamers zijn comfortabel en van alle gemakken voorzien. En ’s avonds wordt een heerlijk 3-gangen “farmstyle” diner geserveerd, met een glas port of cognac bij het haardvuur tot slot.

Dag 6 - 9

Manyoni Private Game Reserve

Manyoni Private Game Reserve biedt je één van de beste wildlife ervaringen aan de Elephant Coast. In het reservaat tref je de Big-5, waaronder de zeer zeldzame zwarte neushoorn, maar ook de immer schuwe cheetah en de zeldzame African Wild Dog. Het terugbrengen van deze zeldzame dieren is het resultaat van jarenlange inspanningen van 17 gepassioneerde landeigenaren. Ook het landschap in dit weinig bekende park is bijzonder. Glooiende graslanden, zanderige rivierbeddingen en honderden jaren oude sycamore vijgenbomen. Naast gamedrives kun je onder deskundige begeleiding ook nog wandelsafari’s maken. Het is hier bijna onmogelijk om geen neushoorns te spotten. Een onvergetelijke ervaring.

Manyoni Private Game Reserve

Accommodaties

Leopard Mountain Lodge

Luxe

Vanuit deze lodge met negen luxe suites, heb je het allermooiste uitzicht van Zululand. Over de Msunduze rivier kijk je naar de Lebombo bergen waar Afrika’s Great Rift Valley begint.

Dag 9 - 12

iSimangaliso Wetland Park

Het iSmangaliso Wetland gebied staat op Unesco’s Werelderfgoederen lijst en kent een mozaïek aan eco-systemen, moerassen, meren, stranden, koraalriffen, wetlands, bos, kustbos en graslanden. Zo’n diversiteit aan ecosystemen staat ook garant voor een grote diversiteit aan planten en dieren. In het park, dat zich uitstrekt over de grenzen van Zuid-Afrika, Mozambique en Eswatini, leven meer dan 1.200 krokodillen en 800 nijlpaarden en sinds 2013, na een afwezigheid van 44 jaar, zijn er ook weer Afrikaanse leeuwen. Op en in de diverse meren, kreken vind je een grote variëteit aan vissen en andere waterdieren, en in de oceaan de gigantische walvishaai. Wie durft?

iSimangaliso Wetland Park

Accommodaties

Makakatana Bay Lodge

Luxe

Dit is de enige lodge in het iSimangaliso Wetland Park dat privé eigendom is en door de eigenaar zelf wordt gerund. Ervaar deze prachtige plek vanuit de comfortabele en ruime kamers, die je het beste uitzicht bieden op het omringende drasland.

Dag 12 - 16

Elephant Coast

Elephant Coast is een immense kuststrook die van KwaZulu-natal helemaal doorloopt tot in Mozambique. Er zijn prachtig witte stranden en een subtropisch klimaat. En in combinatie met de azuurblauwe oceaan, wil je meteen je schoenen uitschoppen om je blote voeten in het aangenaam warme zand te steken. Barefoot luxury, noemen wij dat. Ergens in november komen de schildpadden aan land om hun eieren te begraven, die ongeveer in januari als minischildpadjes snel het water proberen te bereiken.

Elephant Coast

Accommodaties

Thonga Beach Lodge

Luxe

Thonga’s 12 eco-vriendelijke kamers zijn zo gesitueerd dat ze de natuurlijke omgeving zo min mogelijk verstoren en zo veel mogelijk privacy bieden. Zelf zegt men dat een verblijf hier de gast “Vitamine Sea” geeft.

DAG 16 - 17

Amsterdam

In de ochtend rijd je van de Elephant Coast naar het vliegveld van Durban. Vanaf hier vlieg je met een overstap in Johannesburg terug naar Amsterdam.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

De Oryx staan op de dorre vlaktes van de Kalahari woestijn op zoek naar eten. Voor de foto onderbreken ze even dit ritueel.

Grandioze Safari Rondreis in de Kaap & Kalahari

12 DAGEN

Vanaf

€ 10.750,-p.p.

Water, Wijn en Wildernis - African Luxury

Water, Wijn en Wildernis

12 DAGEN

Vanaf

€ 3.140,-p.p.

makweti-Boma-Dinners-welgevonden-african-luxury

Wilde Dieren en Wuivende Palmen

14 DAGEN

Vanaf

€ 5.800,-p.p.

Leeuw met een lach op zijn snuit maar onderschat hem niet het blijft een jachtdier.

Life After Football

11 DAGEN

Vanaf

€ 15.800,- p.p.

Cape Town - experience-africa - African Luxury

De Zuidkust Route

16 DAGEN

Vanaf

€ 4.290,-p.p.

Header -Zuidkust-familie reis-African Luxury

De Zuidkust met Familie

16 DAGEN

Vanaf

€ 3.395,-p.p.

Luxe familie strandvakantie African Luxury

Familiereis Bush & Beach

12 DAGEN

Vanaf

€ 5.500,-p.p.

Singita Boulders - African luxury

Luxury Zuidelijk Afrika

13 DAGEN

Vanaf

€ 14.500,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.