Luxury Zuidelijk Afrika

13 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Kookkunst, cultuur, natuur, wildlife en strandleven zijn de ingrediënten van deze Luxury reis naar Zuid Afrika en Mozambique. Via Kaapstad waar kunst, cultuur en historie hoogtij vieren naar het elegante Franschhoek, midden in de wijngaarden. Daarna een paar dagen oog-in-oog met alles wat er zoal in het Krugerpark groeit en bloeit, om tenslotte even heerlijk te ontspannen op de hagelwitte stranden van Mozambique.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 14.500,-p.p.

  • Inclusief: alle vluchten, transfers, accommodaties en safari’s

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 5

Kaapstad

Nelson Mandela noemde de Tafelberg ‘de mountain of hope’. Het is hèt icoon van deze levendige en cultureel zeer diverse stad en de plek bij uitstek om Kaapstad van bovenaf te bekijken. Je kunt de top lopend bereiken of met een kabelbaan. Breng de dag door slenterend langs caféetjes en galerieën of doe als een ‘Capetonian’ en neem een ‘peuselhappie’ bij een stalletje op een van de gezellige Kaapse markten.

Kaapstad

Accommodaties

Ellerman House

Premium Luxury

Misschien wil je hier wel helemaal nooit meer weg, en we zouden je het niet kwalijk nemen. Een prachtige suite aan de rand van de oceaan, de ‘het water loopt me in de mond’ wijnkelder, de prachtige kunst, een Spa, en wat al niet. Je hoeft helemaal nergens meer heen, maar we raden je aan om toch ook wat tijd in te ruimen voor Kaapstad en Ellerman House zelf.

Dag 5 - 8

Franschhoek

De adressen die wij voor deze reis selecteerden liggen tussen de wijngaarden verscholen of midden in het dorp. Allen gebouwd in de typische Cape-Dutch-stijl, die voor Nederlanders héél herkenbaar is en doet denken aan de 17e en de 18e eeuw toen de Kaap voornamelijk door Nederlanders werd bevolkt. Bovenal is Franschhoek de culinaire hoofdstad van Zuid Afrika en in het stadscentrum tref je naast boetieks en galerieën dan ook veel gezellige en aanbevelenswaardige restaurants, café’s en terrassen.

Franschhoek

Accommodaties

Leeu Estates

Premium Luxury

Het vlaggeschip van de Leeu Collectie, Leeu Estates, heeft diverse luxe suites verspreid in een -nog werkende- wijngaard. Geniet van de rust, in de Spa en van de verrassende gerechten in La Petite Colombe of Le Chêne.

Dag 8 - 11

Krugerpark

Na het ontbijt vlieg je naar Het Krugerpark, het meest bekende en grootste wildreservaat van Zuid Afrika. Het staat bekend om de grote variëteit aan dieren. Natuurlijk zijn er de “Big Five”, de leeuw, de buffel, het luipaard, de neushoorn en de olifant, maar daarnaast tref je er ook giraffes, nijlpaarden, zebra’s, kudu’s en bavianen in grote getalen aan.

Krugerpark

Accommodaties

Singita Krugerpark

Premium Luxury

Je verblijft in één van de luxe Singita Lodges in het Kruger. Sublieme gastvrijheid en een uitzonderlijke culinaire ervaring. De lodges liggen allemaal op rustige plekken, die slechts door een beperkt aantal gasten bezocht mogen worden. Daardoor kun je er optimaal genieten van het landschap en de dieren.

Dag 11 - 15

Benguerra Island

Na het ontbijt vlieg je naar Mozambique. Na aankomst gaat de reis per helikopter verder naar Benguerra eiland. Een klein stukje paradijs in de Indische oceaan. Er zijn bosachtige gebieden, afgewisseld met savanne en er zijn zelfs zoetwater meren. Daarom is er ook een diversiteit aan flora en fauna. Sinds 1971 is het hele eiland en de omliggende wateren een National Park.

Benguerra Island

Accommodaties

Kisawa Sanctuary

Premium Luxury

Modern design gecombineerd met handwerk en kunst uit Mozambique, dat is wat Kisawa samenvat. Kisawa betekent ‘onverbrekelijk’. Onverbrekelijk verbonden met de natuur, de mensen, het leven en het land. Er zijn 12 kleinere en grote chalets, waarvan een enkele met eigen zwembad. En, natuurlijk, allemaal een overdosis aan privacy en uitzicht.

DAG 15 - 16

Amsterdam

Na het ontbijt vertrek je van deze idyllische stek per transfer of per helikopter via Vilanculos naar de luchthaven van Johannesburg waar je aan boord stapt van je vlucht naar huis.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

De Oryx staan op de dorre vlaktes van de Kalahari woestijn op zoek naar eten. Voor de foto onderbreken ze even dit ritueel.

Grandioze Safari Rondreis in de Kaap & Kalahari

12 DAGEN

Vanaf

€ 10.750,-p.p.

Water, Wijn en Wildernis - African Luxury

Water, Wijn en Wildernis

12 DAGEN

Vanaf

€ 3.140,-p.p.

makweti-Boma-Dinners-welgevonden-african-luxury

Wilde Dieren en Wuivende Palmen

14 DAGEN

Vanaf

€ 5.800,-p.p.

Leeuw met een lach op zijn snuit maar onderschat hem niet het blijft een jachtdier.

Life After Football

11 DAGEN

Vanaf

€ 15.800,- p.p.

Cape Town - experience-africa - African Luxury

De Zuidkust Route

16 DAGEN

Vanaf

€ 4.290,-p.p.

De werelderfgoederen van Kwazula Natal - African Luxury

De Werelderfgoederen Conservation Reis

17 DAGEN

Vanaf

€ 5.590,- p.p.

Header -Zuidkust-familie reis-African Luxury

De Zuidkust met Familie

16 DAGEN

Vanaf

€ 3.395,-p.p.

Luxe familie strandvakantie African Luxury

Familiereis Bush & Beach

12 DAGEN

Vanaf

€ 5.500,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.