Luxe reizen
naar Kaapstad

Luxe reizen Kaapstad

Ontdek luxe in Kaapstad

Zuid-Afrika, geflankeerd door twee machtige oceanen, is het product van een rijke en turbulente geschiedenis. Land van Bush, Braai, Bobotie en Big Five of Big Seven als je de walvissen en witte haaien meetelt. Zuid-Afrika is ook het land van hartverwarmende gastvrijheid.

Kaapstad is één van de mooiste steden van Zuid-Afrika. Ontdek de leuke cafeetjes en galerieën of doe als een ‘Capetonian’ en neem een ‘peuselhappie’ bij een stalletje op een van de gezellige Kaapse markten tijdens een van onze luxe reizen naar Kaapstad. Ook zijn er diverse interessante musea en historische locaties die het bezoeken waard zijn of ontspan je simpelweg aan de stranden van Clifton. Start jouw avontuur in het bruisende Kaapstad waar kunst, cultuur en ‘savoir vivre’ een nieuwe betekenis hebben gekregen. 

Tijdens je luxe reis naar Kaapstad mag een bezoek aan de Tafelberg zeker niet ontbreken. Dit iconische natuurwonder biedt adembenemende uitzichten over de stad en de oceaan. Voor een exclusieve ervaring kun je kiezen voor een privéhelikoptertour. Voor meer informatie over luxe attracties in Kaapstad.

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Zuid-Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.
Water, wijn en Wildernis in Franschhoek

Water, Wijn en Wildernis

12 DAGEN

Vanaf

€ 3.629,-p.p.

De Oryx staan op de dorre vlaktes van de Kalahari woestijn op zoek naar eten. Voor de foto onderbreken ze even dit ritueel.

Grandioze Safari Rondreis in de Kaap & Kalahari

12 DAGEN

Vanaf

€ 10.750,-p.p.

Leeuw met een lach op zijn snuit maar onderschat hem niet het blijft een jachtdier.

Life After Football

11 DAGEN

Vanaf

€ 15.800,- p.p.

Header -Zuidkust-familie reis-African Luxury

De Zuidkust met Familie

16 DAGEN

Vanaf

€ 4.395,-p.p.

De werelderfgoederen van Kwazula Natal - African Luxury

De Werelderfgoederen Conservation Reis

17 DAGEN

Vanaf

€ 5.590,- p.p.

Luxe familie strandvakantie African Luxury

Familiereis Bush & Beach

12 DAGEN

Vanaf

€ 5.500,-p.p.

Cape Town - experience-africa - African Luxury

De Zuidkust Route

16 DAGEN

Vanaf

€ 3.750,-p.p.

Singita Boulders - African luxury

Luxury Zuidelijk Afrika

13 DAGEN

Vanaf

€ 14.500,-p.p.

makweti-Boma-Dinners-welgevonden-african-luxury

Wilde Dieren en Wuivende Palmen

14 DAGEN

Vanaf

€ 5.800,-p.p.

Zuid-Afrika in de hoofdrol

Video afspelen over Reisvoorwaarden - African Luxury

Veelgestelde vragen

Wat je over Zuid-Afrika wilt weten

Dat hangt ervan af. Bijvoorbeeld of je aan de schoolvakanties bent gebonden en wat je precies wilt gaan doen. Zuid-Afrika is een groot land. Het is bijvoorbeeld 2 x zo groot als Frankrijk. Alleen het Kruger Park is al bijna net zo groot als Nederland. In zo’n groot land heb je lang niet overal hetzelfde weerbeeld. Toch is het vrijwel altijd en overal aangenaam weer. Wat je ook moet weten is dat wij ten noorden van de evenaar liggen en Zuid-Afrika op het zuidelijk halfrond. De seizoenen zijn dus tegengesteld aan die van ons. Als het hier winter is, is het daar zomer en andersom. Kom je naar Zuid-Afrika voor de wilde dieren? Dan kun je het hele jaar goed terecht maar september of oktober zijn de beste maanden voor het spotten van wilde dieren. Wil je genieten van de zon en het buitenleven, dan is de Westkaap provincie in november of de eerste helft van december en van januari tot en met april the-place-to-be. Neem contact met ons op. We voorzien je gratis van advies.

Vanaf Schiphol vertrekt iedere dag een non-stop directe vlucht van Amsterdam naar Kaapstad of Johannesburg. Kaapstad is iets langer vliegen dan Johannesburg. Je zit ongeveer 11 à 12 uur in het vliegtuig. Daar staat tegenover dat er nauwelijks tijdverschil is en dus zul je ook geen last hebben van een Jetlag.
Als toerist met de Nederlandse nationaliteit mag je zonder visum op vakantie in Zuid-Afrika als deze vakantie korter is dan 90 dagen. Je paspoort moet wel minimaal geldig zijn tot en met 30 dagen na de terugreis datum, en er moeten op zijn minst nog twee lege visumpagina’s inzitten.
African Luxury organiseert individuele vakantiereizen naar Zuid-Afrika sinds de verloren WK finale in 2010. Velen gingen u reeds voor en we hopen dat velen van u nog zullen volgen. De vraag of Zuid-Afrika een veilig land is om te bereizen kunnen we het beste beantwoorden met een citaat van François, een gids met wie wij ooit buurland Namibië doorkruisten. Hij vertelde: ” if you are looking for flowers you will find some, if you are looking for thorns you will probably find them too”.
INENTINGEN
Verplicht: Een gele koorts vaccinatie is verplicht als je tot 3 maanden daarvoor (of langer dan 12 uur in transit) in een gebied bent geweest waar gele koorts voorkomt. Ben je tot 3 maanden voorafgaand aan je bezoek aan Zuid-Afrika niet in een land geweest waar gele koorts voorkomt, dan is inenting ook niet nodig. Aangeraden vaccinaties: Vaccinatie tegen DTP, dat is difterie, tetanus en polio. Vaccinatie tegen BMR dat is bof, mazelen en rode hond, indien geboren tussen 1965 – 1975 en geen mazelen doorgemaakt of niet volgens het Rijksvaccinatieprogramma zijn ingeënt. Vaccinatie tegen hepatitis A oftewel besmettelijke geelzucht. MALARIA Voor (sommige delen van) dit land wordt het gebruik van anti malaria middelen aanbevolen. Bron: Erasmus MC Travel Clinic  
Zelf rijden in Kaapstad is heel goed te doen. Houd er wel rekening mee dat ze in Kaapstad links rijden dit kan mogelijk even wennen zijn.
Kaapstad is superleuk voor gezinnen met kinderen. Veel safari-lodges hebben speciale junior ranger programma’s voor jonge kinderen. Iets grotere kinderen kunnen in het wild snorkelen met zeehonden of suppen tussen de Afrikaanse pinguïns of je kunt je langzaam in de zee laten zakken in een aluminium kooi constructie om persoonlijk kennis te maken met de Grote Witte haaien. Als je portemonnee het toelaat kun je met echte ‘wildlife’ opzichters een hele dag mee het veld in om hen te helpen bij het veterinair onderzoek van olifanten en neushoorns. Kortom, Zuid-Afrika is erg geschikt als vakantieland voor families met jonge en opgroeiende kinderen.
Dat kan zeker. Iedere dag vertrekken er meerdere vluchten vanuit Johannesburg, Nelspruit of Kaapstad. Je kunt bij wijze van spreken nog in Kaapstad van je ontbijt en het uitzicht over de Atlantische Oceaan genieten terwijl je later diezelfde dag je eerste middagsafari maakt of boven aan de Victoria Watervallen staat. Neem contact met ons op. We helpen je graag op weg.
De mei vakantie is een prima tijd om Kaapstad te bezoeken. Vluchten en accommodaties zijn vriendelijk geprijsd. Temperaturen zijn aangenaam en in twee weken kun je heel wat zien en beleven. Er is ook nauwelijks tijdsverschil.
Bij African Luxury kun je aankloppen voor een goed advies, een vlekkeloze uitvoering en uitmuntende service aangevuld met financiële garanties. Ieder jaar opnieuw doen we veel moeite om de verschillende gebieden en accommodaties te bezoeken. Dat zit zo.

African Luxury maakt er een gewoonte van om Zuid-Afrika tenminste 2 x per jaar te bezoeken. Natuurlijk hebben we niet elke accommodatie gezien maar wel heel veel. Daarnaast kunnen we vertrouwen op het advies van onze partner ter plaatse met wie we al vanaf het prille begin samenwerken. Zij hebben vaste medewerkers in onder andere Kaapstad, Durban en Victoria Falls. Dus voor service en goed advies kun je zeker bij ons aankloppen en ook hier geldt, hoe meer je met ons wilt delen des te beter kunnen wij je adviseren. Zelf boeken van een complete rondreis door Zuid-Afrika op het internet is omslachtig, tijdrovend en niet per definitie goedkoper. Een belangrijk verschil is dat bij ons de telefoon wordt opgenomen. Ook buiten kantoortijden en in het weekend. Kom daar maar eens om bij laten we zeggen de boekings dot kom. Behalve service en advies bieden we je ook garanties. African Luxury is onder andere aangesloten bij ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Kaapstad samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Zuid-Afrika kenner"