African Parks
Reach out and Touch

African Parks

African Parks is een van oorsprong Nederlandse ‘non-profit’ organisatie die strijdt voor behoud en het in stand houden van omvangrijke stukken natuurgebied en wild-parken in verschillende Afrikaanse landen. African Parks is opgericht in 2000 als antwoord op de dramatische teloorgang van beschermd gebied als gevolg van pover beheer en een structureel gebrek aan middelen. Kenmerkend voor African Parks is een zakelijk gerichte aanpak. Behalve het voor de toekomst veilig stellen van grote oppervlakten natuurgebied en zorgen voor de uitvoering van alle taken en activiteiten die nodig zijn om deze gebieden en de hierin voorkomende flora en fauna te beschermen, blijft het vizier gericht op het stimuleren van economische ontwikkeling. Mede door het verlichten van de schrijnende armoede in de omwonende leefgemeenschappen kan het uiteindelijke doel worden bereikt, namelijk: het voor de lange termijn waarborgen van ecologische, sociale en financieel onafhankelijke levensvatbaarheid van ieder park.

This is Africa

Momenteel heeft African Parks tien parken in beheer met een gezamenlijke omvang van 6 miljoen hectare, die verspreid liggen over zeven verschillende Afrikaanse landen, te weten: Tsjaad, Centraal Afrikaanse Republiek, Congo (DRC), Malawi, Rwanda en Zambia. African Parks streeft ernaar om in 2020, in totaal 22 parken te beheren met een gezamenlijke oppervlakte van 10 miljoen hectare. Gelet op de geografische spreiding en de verschillende eco-systemen, zal dit het meest onderscheidende portfolio van natuurgebied in Afrika zijn, onder beheer van één organisatie.

African Parks: A Business Approach to Conservation from African Parks on Vimeo.
het monitoren van de neushoorns - African Parks
Previous slide
Next slide

Voorbeeld reizen

conservation reizen

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.
De werelderfgoederen van Kwazula Natal - African Luxury

De Werelderfgoederen Conservation Reis

17 DAGEN

Vanaf

€ 5.590,- p.p.

Little Sable canvas safari tent onder mooie wolkenlucht

Botswana Conservation Safari

9 DAGEN

Vanaf

€ 7.350,-p.p.

picnic -Zimbabwe - African Luxury

Zinderend Zimbabwe

12 DAGEN

Vanaf

€ 5.400,-p.p.

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Alle mooie accessoires uit Afrika die je via African Luxury kan bestellen .
Via onze webshop kan je dit prachtige beddengoed bestellen, net zoals in Afrika heb ervaren tijden je reis

Naam artikel

€ 350,-