Zeg maar even niets meer – Unesco iSimangaliso Wetlandpark
Clients'Impressives

Zeg maar even niets meer – Unesco iSimangaliso Wetlandpark

Author picture
30 december, 04:35 uur – De wekker van mijn iPhone verbreekt bruut de totale stilte in onze lodge. Enigszins geïrriteerd maai ik met mijn arm richting het nachtkastje om het onding het zwijgen op te leggen. Maar de herrie blijkt onverbiddelijk. Net als het wakkere enthousiasme van onze 2 jongens. Tijd om op te staan. Tijd voor een beach safari. Tijd voor een nieuwe herinnering in de toch al propvolle archiefkast van onze 4 reizen naar Zuid-Afrika.

We gaan op Beach Safari

Een beach safari door iSimangaliso Wetland Park is niet zomaar een safari. Voor zover je überhaupt over ‘zomaar een safari’ kunt spreken. Maar dat terzijde. Michael – onze ranger – neemt ons mee op een adembenemende tocht door het nog sluimerige park. Dagdieren reageren op het eerste licht, terwijl nachtdieren een slaapplaats zoeken. Het kleurenpallet in de lucht verklapt het weer voor vandaag: een ‘morning shower’ gevolgd door een ‘clear blue sky’.

de familie geniet van hun safari
Credit foto

"OK, guys, go down here. Have fun.’’

Het ochtendregentje komt er en maakt ons langzaamaan echt wakker. Met onze regencapes om bespeur ik nog maar weinig strandenthousiasme in de open jeep. Maar Michael zegt dat het goed komt. En tot nu toe heeft hij altijd gelijk gekregen. Tientallen giraffen, gnoes, zebra’s en nijlpaarden later bereiken we de kust van iSimangaliso. Verscholen achter een rij majestueuze bergen. Wat overigens geen bergen zijn, maar de grootste formatie zandduinen ter wereld. Tot wel 65 meter hoog. Bovenop één van die toppen stoppen we. ‘OK, guys, go down here. Have fun.’’

50 tinten grijs

Daar op die duintop is geen dag of tijd, maar louter natuurpracht. Een lucht waarin 50 tinten grijs vechten met de eerste zonnestralen. Zilt door de Indische Oceaan die daar voor ons ligt: eindeloos, flonkerend en helderblauw. Een strand: hagelwit en puur. Verlaten zo ver ik kan kijken. Hier worden we stil. Gegrepen door zoveel schoonheid. Vastgenageld in het warme, sneeuwwitte zand. Dan zeg je gewoon maar even niets meer.
FIONA VAN DEN BERGH VERBLEEF MET HET HAAR GEZIN, VIER NACHTEN IN DE MAKAKATANA BAY LODGE TEMIDDEN VAN HET UNESCO ISIMANGALISO WETLANDPARK.
Previous slide
Next slide

Voorbeeld reizen

familiereizen naar Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de Afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.
De werelderfgoederen van Kwazula Natal - African Luxury

De Werelderfgoederen Conservation Reis

17 DAGEN

Vanaf

€ 5.590,- p.p.

Header -Zuidkust-familie reis-African Luxury

De Zuidkust met Familie

16 DAGEN

Vanaf

€ 3.395,-p.p.

Luxe familie strandvakantie African Luxury

Familiereis Bush & Beach

12 DAGEN

Vanaf

€ 5.500,-p.p.

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Alle mooie accessoires uit Afrika die je via African Luxury kan bestellen .
Via onze webshop kan je dit prachtige beddengoed bestellen, net zoals in Afrika heb ervaren tijden je reis

Naam artikel

€ 350,-