Ontdek
Zanzibar

Bestemming

Zanzibar in 'n
notendop

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 3.140,-p.p.

  • Inclusief; alle vluchten, huurauto, transfers, accommodaties

Veelgestelde vragen

Wat je over Zanzibar wilt weten

Botswana heeft een semi-aride (droog) klimaat en ondanks dat het vrijwel altijd droog en warm is, kent Botswana gedurende de zomermaanden ook een regenseizoen.

Tijdens het regenseizoen komen buien slechts sporadisch voor en zijn van korte duur. Waar de buien vallen blijft onvoorspelbaar en is sterk plaatsgebonden. Het kan in het ene gebied stortregenen terwijl het een stuk verderop stralend weer is.

Weerspatronen veranderen voortdurend en de hiernavolgende tekst is bedoeld als algemene richtlijn en geeft onze persoonlijke ervaring weer tijdens de vele malen dat wij in Botswana verbleven.

September – Oktober

In de maanden september tot en met oktober is het lente. De winter is zo goed als voorbij. Het weerbeeld verandert. Met het regenseizoen weldra in aantocht wordt het warm tot zeer warm. Verwacht in de maand oktober temperaturen boven 30˚ graden celcius. De maanden oktober en november zijn doorgaans de warmste maanden van het jaar.

November – Maart

In de periode november tot en met maart is het zomer met hoge temperaturen en een hogere luchtvochtigheidsgraad. Het zomerseizoen is tevens het zogenaamde ‘greenseason’ oftewel regenseizoen. De regenbuien zijn over het algemeen van korte duur. Januari en Februari zijn doorgaans het natst. Spectaculaire onweersbuien komen dan voor en in de lucht zie je de dramatische wolkenformaties.

April – Mei

De herfstperiode. Naar ons oordeel de beste periode om Botswana te bezoeken. Het is droog, de temperatuur overdag is aangenaam en ’s avonds koelt het een beetje af.

Onder normale omstandigheden bereikt nu het kristalheldere water van de Angolese hoogvlakten, Mehembo in het noorden van de delta die nu langzaam volstroomt. Van mei tot juli zijn de waterstanden in de delta doorgaans het hoogst.

Juni – Augustus

Juni, juli en augustus zijn de wintermaanden in dit deel van de wereld. Staalblauwe luchten zijn typisch voor dit jaargetijde en het is gedurende de hele winter kurkdroog. Omdat er geen wolkendek is dat stralingswarmte vasthoudt is het in de avonden en vroege ochtend bitterkoud met temperaturen die schommelen rond de 5˚ graden. De wilde dieren verzamelen zich rondom de plaatsen waar veel water is en zijn daarom makkelijker te spotten.

Veel lodges en Safari-kampen liggen in privé-concessies. Dat heeft als voordeel dat je de omgeving en de natuur maar met weinig mensen hoeft te delen. De concessies in de belangrijkste safari-gebieden worden aangeduidt met de afkorting NG, wat staat voor Ngamiland. Een bestuurlijk district in het noordwesten van Botswana.

Wildmigraties zijn een natuurspektakel van jewelste en kwamen ooit op veel plaatsen voor. Veel safarigangers zijn bekend met de verplaatsing van enorme kuddes in de Serengeti. Niet veel mensen weten van de migratie in Botswana. Als het begin december begint te regenen trekken enorme aantallen zebra’s naar het Nxai Pan en Makgadikgadi Pans National Park.

Er zijn internationale vluchten vanuit Europa naar Botswana. De beste en snelste reisroute is vanuit Johannesburg. Er zijn directe vluchten naar Maun en Kasane of vanuit Kaapstad wordt er ook gevlogen naar Maun. Vanaf Maun of Kasane vertrekken Fly in safari-vluchten naar de verschillende kampen in Botswana.

In vele lodges en safari kampen zijn kinderen welkom. Niet overal maar dit heeft te maken met de veiligheidrisico’s. Vele kampen zijn niet omheind en lopen de wilde dieren vrij rind.

African Luxury heeft niet de kwalificaties in huis om alle adviezen betreffende gezondheid in
Botswana te leveren. Wij raden je dan ook aan om contact op te nemen met de GGD/ Tropisch
Instituut of huisarts. 
Vaccinaties zijn niet verplicht, maar verschillende inentingen worden sterk  aanbevolen. Voor meer informatie over gezondheid en adviezen, kan je kijken op: 
‘heb-ik-een-vaccinatie-nodig’.

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Header -African Luxury

Luxe familiereis naar Zuid-Afrika

12 DAGEN

Vanaf

€ 9.100,-p.p.

De Oryx staan op de dorre vlaktes van de Kalahari woestijn op zoek naar eten. Voor de foto onderbreken ze even dit ritueel.

Grandioze Safari Rondreis in de Kaap & Kalahari

12 DAGEN

Vanaf

€ 10.750,-p.p.

Water, wijn en Wildernis in Franschhoek

Water, Wijn en Wildernis

12 DAGEN

Vanaf

€ 3.629,-p.p.

makweti-Boma-Dinners-welgevonden-african-luxury

Wilde Dieren en Wuivende Palmen

14 DAGEN

Vanaf

€ 5.800,-p.p.

Leeuw met een lach op zijn snuit maar onderschat hem niet het blijft een jachtdier.

Life After Football

11 DAGEN

Vanaf

€ 15.800,- p.p.

Cape Town - experience-africa - African Luxury

De Zuidkust Route

16 DAGEN

Vanaf

€ 3.750,-p.p.