Twee Landen Safari

14 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Deze reis is in crescendo opgebouwd; een muziekterm die aangeeft dat de toon geleidelijk versterkt moet worden. Je begint in Kaapstad, een urban jungle met een Afrikaanse twist. Vervolgens reis je via de bekende Kaapse wijnlanden het avontuur tegemoet. Je steekt de grens over van Zuid-Afrika met Zimbabwe voor safari’s waarbij je verrassend veel dieren gaat zien, intussen genietend van de werkelijk spectaculaire omgeving. De reis eindigt in Johannesburg, waar je weer herboren aan boord stapt van de rechtstreekse KLM vlucht terug naar huis. Wat je meeneemt is een ‘koffer’ vol met onuitwisbare herinneringen en een gelukzalig gevoel.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 5.900,-p.p.

  • Inclusief; alle vluchten, privé transfers, accommodaties, huurauto, safari-activiteiten en meer.
  • Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken door onder andere; het seizoen, de beschikbaarheid op het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 5

Kaapstad

Nelson Mandela noemde de Tafelberg ‘de mountain of hope’. Het is hèt icoon van deze levendige en cultureel zeer diverse stad en de plek bij uitstek om Kaapstad van bovenaf te bekijken. Je kunt de top lopend bereiken of met een kabelbaan. Breng de dag door slenterend langs caféetjes en galerieën of doe als een ‘Capetonian’ en neem een ‘peuselhappie’ bij een stalletje op een van de gezellige Kaapse markten.

Kaapstad

Accommodaties

2 INN 1 Kensington

Comfort

2 Inn 1 Kensington is een kleinschalig boutique hotel, aan de voet van de Tafelberg. Het hotel ligt in een prachtig aangelegde tuin waar je helemaal tot rust kunt komen.

Camissa House

Luxe Plus

Camissa House is vernoemd naar het water dat hier al sinds mensenheugenis vanaf de Tafelberg naar beneden stroomt. Het is meer dan een hotel; het is een plek die de berg met de oceaan verbindt, het verleden met de toekomst en zijn gasten met innerlijke rust.

Dag 5 - 8

Franschhoek

In Franschhoek is van alles te beleven, vooral op culinair gebied, maar een kort bezoek aan het Hugenoten-monument en museum, dat iets buiten het centrum ligt, is een leuke informele eerste kennismaking. Zo kom je meer te weten over hoe de Fransen, via Nederland en de VOC, naar Zuid Afrika kwamen. Maar bovenal is Franschhoek de culinaire hoofdstad van Zuid Afrika. In het stadscentrum tref je naast boetieks en galerieën dan ook een ruime keus aan gezellige en aanbevelenswaardige restaurants, café’s en terrassen.

Franschhoek

Accommodaties

Macaron Guesthouse

Comfort

De naam van dit charmante B&B hotel verraadt al hoe men hier denkt over gastvrijheid; het maken van macarons is veel werk en het vereist aandacht voor detail, maar het resultaat is een weldaad voor de zintuigen.

Babylonstoren

Luxe Plus

Babylonstoren is een gerenoveerde boerderij in Cape Dutch stijl dat in het hart ligt van wat ooit VOC-tuinen waren en uiteraard is er ook een wijngaard. Het ligt vlak bij Franschhoek en Paarl. Houdt je camera maar gereed, want je kunt hier de mooiste foto’s maken.

Dag 8 - 9

Johannesburg

Daarna vlieg je naar Johannesburg, waar onze chauffeur al op je staat te wachten. Veel mensen hebben nog altijd niet veel op met Johannesburg omdat het haar onveilige reputatie uit het verleden achter zich aan blijft slepen. Maar Johannesburg is hip and happening. Honestly. Wat te denken bijvoorbeeld van een wandeltocht door het fotogenieke Fashion district of een bezoek aan Maboneng dat onlangs door Forbes Magazine is uitgeroepen tot een van de twaalf coolste buurten in de wereld.

Johannesburg

Accommodaties

The Peech Boutique Hotel

Luxe

In een rustige buitenwijk van Johannesburg op slechts een kort wandelingetje van het centrum, ligt dit eco-vriendelijke, luxe boutique hotel.

The Residence

Luxe Plus

The Residence ligt in de rustige buitenwijk van Johannesburg, Houghton. De suites zijn zeer luxe ingericht en het hotel heeft, onder andere, een bar en een restaurant, een aantal zwembaden en een luxe Spa.

Dag 9 - 13

Gonarezhou

Meteen bij aankomst dringen zich beelden op van de legendarische film over Afrika, Out of Africa, als je die tenminste gezien hebt. In Gonarezhou, de ‘plaats waar olifanten zijn’ in het Shona en het zijn er zo’n 8.000, is ook veel ander wild. En recentelijk zijn er ook de zeldzame African wilde honden waargenomen. Malilangwe Park is het meest bekend vanwege het rotsachtige landschap met prehistorische rotstekeningen, Mopane bomen en Baobabs, maar ook hier zie je veel wild. Twee keer per dag ga je op safari.

Gonarezhou

Accommodaties

Chilo Gorge Lodge

Comfort

De luxe safari lodge ligt aan de rand van de prachtige wildernis van Gonarezhou National Park. Je verblijft hier in rustieke chalets. Om te ontspannen na een ochtend op safari te zijn geweest neem je een drankje in de bar, een duik in het zwembad, of doe je een dutje in je chalet.

Singita Pamushana Lodge

Luxe Plus

Acht elegant ingerichte suites liggen hoog op een zandstenen heuvelrug met uitzicht op de glinsterende uitgestrektheid van de Malilangwe Dam. Alle suites hebben een privézwembad en de inrichting is geïnspireerd op de geschiedenis van het oude Zimbabwe.

DAG 13 - 14

Amsterdam

Op de voorlaatste dag van jouw reis vlieg je in ongeveer twee uur terug naar Johannesburg en aansluitend vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

picnic -Zimbabwe - African Luxury

Zinderend Zimbabwe

12 DAGEN

Vanaf

€ 5.400,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.