Op Safari…..wát een ervaring!

Author picture
Op Safari....wat een ervaring!
Clients'Impressives
“Een giraf! En kijk daar, twee olifanten die ruzie lijken te hebben!” Opgewonden wezen we elkaar op de dieren, tot we beiden plots stilvielen. Want we waren nog maar net door de poort van park Welgevonden gereden, of we zagen pal naast de auto twee cheeta’s met hun bekken rood van het bloed van de waterbok die ze hadden gevangen en gegeten. Onze eerste ‘wauw’ van de vele die nog zouden volgen.

Het zwembad als drinkbak

Twee parken ten (noord-)westen van Johannesburg waren het doel van onze eerste safari-vakantie: niet te ver rijden vanaf het vliegveld en malariavrij. De eerste dagen hebben we doorgebracht in de lodge Mhondoro in Welgevonden Game Reserve, waar we ons na een bijzonder hartelijke verwelkoming en een zeer verrassend avondmaal in de ‘boma’ meteen thuis voelden. Alhoewel … onze kamer lag slechts een minuut lopen van het hoofdgebouw en toch verzekerde de ranger ons dat we die luttele meters niet alleen in het donker gingen afleggen. Huh? Mhondoro is een open kamp en onervaren als we waren, realiseerden we ons totaal niet wat er allemaal kan rondlopen of -kruipen daar. Toch even wennen dus. De volgende middag struinde inderdaad een olifant – die liever uit het zwembad dan uit de waterhole dronk – dwars tussen de afzonderlijk gelegen huisjes door. Iets wat in het donker dus ook kan gebeuren, alleen zie je hem dan niet.

Luxe lodge Mhondoro - olifanten drinken uit het zwembad

Als natuurfotograag kon ik mijn hart ophalen

De volgende morgen in alle vroegte hebben we onze eerste echte game drive beleefd; de eerste van de vele die nog zouden volgen en waarvan we geen genoeg bleken te kunnen krijgen. Als hobby natuurfotograaf kon ik mijn hart ophalen; de zebra’s leken zichzelf erg mooi te vinden en poseerden gewillig. Gnoes, koedoes, impala’s, neushoorns, olifanten, leeuwen en giraffen, fantastisch zoveel dieren als we al meteen hebben gezien en ik kon fotograferen. Hoewel de ‘big five’ niet als een must op ons lijstje stond, hadden we na een paar drives in dit bijzondere park op de buffel na alle dieren al afgevinkt. Ja, ook een luipaard dus, al was het een kortstondige ontmoeting.
Tijdens het Golden hours zijn de lichtomstandigheden vaak perfect. Er is geen indirect zonlicht, waardoor er een warme rode gloed ontstaat.

Jamala Madikwe is een top lodge

In het tweede park, Madikwe Game Reserve, is de omgeving weer heel anders. En voelden we ons in Mhondoro lodge al als koning en koningin, in Jamala Madikwe lodge probeerden ze ons zo mogelijk nog meer te verwennen. Heel mooi is de waterhole die voor het hoofdgebouw ligt. Je zou bijna niet meer op game drive hoeven te gaan, zo vaak komen daar dieren drinken. In ons geval was het hoogtepunt na het riante ontbijt een grote kudde olifanten die er hun dorst kwamen lessen. Ranger JP (een afkorting van zijn naam en iedereen noemde hem gemakshalve zo) heeft ons meegenomen op zoveel mooie trips dat alleen daarover al een boek volgeschreven zou kunnen worden. Prachtig gekleurde vogels die zich opwarmden in de vroege ochtendzon, volgevreten leeuwinnen die lagen ‘uit te buiken’ in de schaduw, een indrukwekkende ‘daggaboy’ (uit de kudde verstoten mannetjes buffel) verscholen in de struiken, olifanten die zich verdrongen rond een waterhole voor het lekkerste slokje water; elke rit zowel vroeg in de morgen als eind van de middag was weer anders. Soms spectaculair off road, soms onder een nog nooit gezien zo mooie sterrenhemel, soms gewoon genietend van de omgeving. Want niet alleen de dieren die we hebben gezien, ook het landschap was vaak adembenemend. Met een uitgestrektheid die wij in Nederland niet kennen, rode zandwegen die de steeds weer wisselende omgeving doorkruisten, het oranje licht van de avondzon dat over het grasland streek…Wauw, wat kan de natuur toch mooi zijn! Toen we JP zeiden dat hij volgens ons de mooiste baan van de wereld heeft, reageerde hij, naar de natuur om ons heen wijzend: “Yes, because this is my office!” Weer in die open auto te kunnen klimmen, om je heen te kunnen kijken of je iets ziet bewegen, het gevoel te hebben één te zijn met de natuur en nog mooiere foto’s te maken … Afrika, we can’t wait to come back!
Veel wild in Madikwe Game reserve, zeker de leeuw.
Slide Heading
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Klik Hier
Previous slide
Next slide

Voorbeeld reizen

Ga ook op Reis

Bekijk onze voorbeeldreizen naar Botswana

De Oryx staan op de dorre vlaktes van de Kalahari woestijn op zoek naar eten. Voor de foto onderbreken ze even dit ritueel.

Grandioze Safari Rondreis in de Kaap & Kalahari

12 DAGEN

Vanaf

€ 10.750,-p.p.

makweti-Boma-Dinners-welgevonden-african-luxury

Wilde Dieren en Wuivende Palmen

14 DAGEN

Vanaf

€ 5.800,-p.p.

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Alle mooie accessoires uit Afrika die je via African Luxury kan bestellen .
Via onze webshop kan je dit prachtige beddengoed bestellen, net zoals in Afrika heb ervaren tijden je reis

Naam artikel

€ 350,-