Beleef Marokko

Luxe reizen Marokko

Ontdek Marokko

Mondaine stranden, machtige bergen en middeleeuwse forten. Nergens vind je zóveel uiteenlopends als in Marokko. Laat je kiezen trekken op het plein tussen door de wol geverfde goochelaars en slangenbezweerders of geniet de hele avond van de smaken, geuren en kleuren van een traditioneel diner. En overal een hammam mèt en zonder scrub. Dit land is mooi, modern, sensationeel, gastvrij en vooral veelzijdig

Voorbeeld reizen

Luxe Inspiratiereizen Marokko

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de Marokkaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Header - Marokko -Atlas op niveau - African Luxury

Atlas op Niveau

7 DAGEN

Vanaf

€ 1.100,-p.p.

Header Puur Marokko - African Luxury

Puur Marokko

7 DAGEN

Vanaf

€ 1.610,-p.p.

Header - De Koningsschatten van Marokko - African Luxury

Koningsschatten van Marokko

7 DAGEN

Vanaf

€ 2.060,-p.p.

Header - Experience Marokko - African Luxury

Experience Marokko

9 DAGEN

Vanaf

€ 2.595,-p.p.

Familiereis Duizend en Eén Nacht

7 DAGEN

Vanaf

€ 1.125,-p.p.

Luxe familiereis Marokko

9 DAGEN

Vanaf

€ 2.485,-p.p.

Marokko in de hoofdrol

Video afspelen

Marokko in een notendop

Video afspelen

Verhalen

Zuid-Afrika Inspiratie
Stories

De titel van de tweede blog

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s. Lorem Ipsum is simply dummy...

Lees meer

De titel van de eerste blog

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Wat je over Marokko
wilt weten

Marokko is het hele jaar door een mooie bestemming om te bezoeken. Het is wel verstandig om bij het plannen van je reis met de weersomstandigheden rekening te houden. Deze verschillen per gebied en per seizoen. Onze lente- en herfstmaanden zijn eigenlijk altijd goed met doorgaans heerlijk weer. In de zomermaanden bereikt de temperatuur gemakkelijk 40° graden. Veel Marokkanen gaan dan op zoek naar verkoeling aan de kust of zoeken hogerop in de bergen naar koelte. In de wintermaanden worden soms de grote bergpassen in de Atlas afgesloten in verband met hevige sneeuwval. Er zijn zelfs plekken in de Atlas waar kan worden geskied.
Marokko heeft een prima infrastructuur. Vooral de verbindingswegen tussen de belangrijkste steden – vaak tolwegen – zijn goed tot zeer goed onderhouden. Provinciale en vooral lokale wegen deel je met uiteenlopende weggebruikers zoals: vrachtverkeer, fietsers en bromfietsers maar ook met door ezeltjes voortgetrokken karretjes en loslopend vee. Je moet dus wel goed uitkijken. In verband met onverlichte wegen en weggebruikers zonder licht vinden wij in het donker rijden niet aan te raden. Evenals rijden in de medina (oude ommuurde binnenstad) van Marrakesh of andere grote steden.
Een eigen chauffeur brengt je naar waar je maar wilt en van deur tot deur zodat jij achterover kunt leunen en volop kan genieten van je vakantie en van alles wat Marokko zo aantrekkelijk maakt. De auto’s zijn comfortabel, verkeren in nieuwstaat en zijn uitgerust met airconditioning en goedwerkende wifi. Voor een luxe reiswagen met chauffeur moet je rekenen op ongeveer MAD 2.500 per dag. Dat is omgerekend € 227,- Merk op: De chauffeurs spreken redelijk goed Engels en staan iedere dag tot je beschikking. Binnen de richting van de vooraf geplande reisroute natuurlijk. Belangrijk om te weten is dat alle kosten zoals: brandstof, tol- en parkeergelden, wifi en mineraalwater zijn inbegrepen. Natuurlijk moet de chauffeur onderweg ook eten en ergens overnachten. Ook deze kosten zijn inbegrepen. Verder is het belangrijk om te weten dat de chauffeur in het openbaar niet als gids mag optreden. Een ‘officiële gids’ heeft een beschermd beroep in Marokko maar in de beslotenheid van de luxe reiswagen zal de chauffeur zijn kennis graag met je delen.
Voor een toeristisch verblijf van maximaal 90 dagen heb je als ingezetene van Nederland of België geen visum nodig. Bij aankomst moet je een ingevuld immigratiekaartje met vragen over je reisplannen invullen. Verreweg de meeste luchtvaartmaatschappijen verstrekken deze immigratie formulieren onderweg aan boord van het vliegtuig.
Laten we beginnen met te zeggen dat betaalde banen in Marokko niet bepaald voor het oprapen liggen en wie werk heeft moet daar vaak zichzelf en meerdere familieleden van onderhouden. Marokkanen zijn doorgaans ongelofelijk gastvrij, voorkomend en zeer beleefd. Maar ook opportunistisch als het gaat over mogelijkheden om iets extra’s te verdienen. Een schijnbaar willekeurige Marokkaanse voorbijganger ontvangt commissie als hij je aflevert bij de winkel van een familielid of een bekende. In gebieden waar veel toeristen komen zoals de Souk in Marrakesh of op het Djemaa El Fna plein word je inderdaad met regelmaat aangesproken. Ook de arme sloeber die je vriendelijk maar ongevraagd de weg wijst door de wirwar van steegjes in de medina verwacht te worden gecompenseerd voor de moeite. Buiten de bekende toeristische trekpleisters komt dit echter nauwelijks voor. Stel je hier van tevoren een beetje op in en bedank beleefd als je ongevraagd iets wordt aangeboden. Maak echter nooit gebruik van gidsen of chauffeurs die hun diensten op straat aanbieden.
In Marokko worden naast het Marokkaans-Arabisch dat Darizja wordt genoemd ook verschillende Berber dialecten en Frans gesproken. Op plaatsen waar veel toeristen komen kun je ook met Engels terecht. Gidsen, chauffeurs en hotelpersoneel spreekt over het algemeen een aardig woordje Engels.
Naar ons oordeel en dat van onze gasten die jou reeds voorgingen wel. We hebben nooit iets gehoord of gevoeld, we zijn zelf bij elkaar al een keer of twintig in Marokko geweest, van criminaliteit of een gespannen sfeer. Integendeel zelfs. Marokkanen zijn doorgaans erg vriendelijk en gastvrij. ’s Lands wijs is ’s lands eer is een bekend Nederlands gezegde. Hoewel de Marokkaanse inwoners rondom de bekende toeristische trekpleisters inmiddels wel wat gewend zijn is het goed om je te beseffen dat hier andere normen gelden op het gebied van kledingvoorschriften en gedrag in de openbare ruimte.
Hotels heb je in Marokko in alle soorten en maten. Variërend van eenvoudig tot ultra luxe. Ook bekende internationale ketens zoals Hyatt en Four Seasons zien volop kansen in Marokko. Een Riad of een Dar is van oorsprong een woonhuis. Kenmerkend voor een Riad is de binnenplaats. Een riad heeft altijd een binnenplaats met rondom vier tegenover elkaar liggende vertrekken, een waterbron en een fruitboom.

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Marokko samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Marokko liefhebber"

AFRICAN LUXURY @ HOME

Haal Afrika in huis

Al járen dromen we ervan maar nooit iets mee gedaan. Iedere keer als we thuis komen van een nieuwe rondreis stuiteren we van inspiratie over wat we onderweg allemaal hebben gezien. Tuurlijk, de natuur, het wildleven en die prachtige mensen doen een flinke duit in het spreekwoordelijke inspi-zakje. Maar wij kunnen van Afrika geen genoeg krijgen en willen meer. We willen Afrika ook thuis. Daarom beginnen we African Luxury @ home. Een webshop boordevol Afrika voor in en rondom jouw huis. En om onze gidsen, lokale huisvlijt en conservation work minder afhankelijk te maken van toerisme. Dat vooral ook.

Naam artikel

€ 350,-