Image courtesy: La Mamounia

Marokko

Direct naar:       |    Voorbeeldreizen    |    Frequently asked questions     

Mondaine stranden, machtige bergen en middeleeuwse forten. Nergens vind je zóveel uiteenlopends als in Marokko. Laat je kiezen trekken op het plein tussen door de wol geverfde goochelaars en slangenbezweerders of geniet de hele avond van de smaken, geuren en kleuren van een traditioneel diner. En overal een hammam mèt en zonder scrub. Dit land is mooi, modern, sensationeel, gastvrij en vooral veelzijdig.

VOORBEELDREIZEN MAROKKO

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

BEACH

Blue. Je voeten laten masseren door het zand van de terugtrekkende zee. Strand, zon en een warme zilte bries. Branding en breakfast. The beach as it should be. Waar ooit de pioniers aan land peddelden pootjebaadt jij de zee in. Natuurlijk ga jij niet alleen aan het strand liggen. Nee zeg. We hebben een mooie melange voor je samengesteld. Ontdek hieronder.

Islands icon African Luxury

CULTURE

Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Dat hadden wij ook. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

Cultuur icon African Luxury

WILDLIFE

Ze zijn er nog. Neushoorns. Leeuwen, Olifanten, Luipaarden en Buffels. Ze worden de Big Five genoemd. En natuurlijk ga jij ze zien. Maar wildlife is zoveel meer. Wist jij bijvoorbeeld van de Tree of Life? Die typische Afrikaanse Apenbroodboom. Die kan zomaar 100.000 liter water vasthouden en worden met gemak 1.000 jaar. Wij nemen je graag mee naar het kloppende wilde hart van Afrika.

Wildlife icon African Luxury
null

ATLAS OP NIVEAU

Betoverend Marrakesh | Wandelen in de Atlas | Luxe Kasbah
7 dagen vanaf € 1.125,- p.p.

null

EXPERIENCE MAROKKO

Art Déco Casablanca | stadstours onder deskundige begeleiding | Slapen onder de sterren | Verblijf in de oase | auto met chauffeur
9 dagen vanaf € 2.530,- p.p.

null

RONDREIS DOOR HET NOORDEN VAN MAROKKO

Kleinschalige Riad’s | auto met chauffeur | Stadswandeling onder deskundige begeleiding
9 dagen vanaf € 2.350,- p.p.

null

MAROKKO LEKKER LUI

Trendy hotel Marrakesh | Strandverblijf | Beste Spa’s van Marokko | Kookworkshops
6 dagen vanaf € 1.260,- p.p.

null

PUUR MAROKKO

Romantische Riad’s | Tours Marrakesh onder deskundige begeleiding | Luxe Berbertent in de woestijn | Heerlijk Marokkaans eten
7 dagen vanaf € 1.610,- p.p.

null

OP ZOEK NAAR DE KONINGSSCHATTEN

Stadsbezichtigingen | Auto met chauffeur | Prachtige Riad’s
7 dagen vanaf € 2.060,- p.p.

Voorbeeldreizen
null

ATLAS OP NIVEAU

Betoverend Marrakesh | Wandelen in de Atlas | Luxe Kasbah
7 dagen vanaf € 1.125,- p.p.

null

EXPERIENCE MAROKKO

Art Déco Casablanca | stadstours onder deskundige begeleiding | Slapen onder de sterren | Verblijf in de oase | auto met chauffeur
9 dagen vanaf € 2.530,- p.p.

null

RONDREIS DOOR HET NOORDEN VAN MAROKKO

Kleinschalige Riad’s | auto met chauffeur | Stadswandeling onder deskundige begeleiding
9 dagen vanaf € 2.350,- p.p.

null

MAROKKO LEKKER LUI

Trendy hotel Marrakesh | Strandverblijf | Beste Spa’s van Marokko | Kookworkshops
6 dagen vanaf € 1.260,- p.p.

null

PUUR MAROKKO

Romantische Riad’s | Tours Marrakesh onder deskundige begeleiding | Luxe Berbertent in de woestijn | Heerlijk Marokkaans eten
7 dagen vanaf € 1.610,- p.p.

null

OP ZOEK NAAR DE KONINGSSCHATTEN

Stadsbezichtigingen | Auto met chauffeur | Prachtige Riad’s
7 dagen vanaf € 2.060,- p.p.

LUXE ACCOMMODATIES

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

FAQ

Gele lijn 4
Wat is de beste reistijd voor Marokko?

Marokko is het hele jaar door een mooie bestemming om te bezoeken. Het is wel verstandig om bij het plannen van je reis met de weersomstandigheden rekening te houden. Deze verschillen per gebied en per seizoen. Onze lente- en herfstmaanden zijn eigenlijk altijd goed met doorgaans heerlijk weer. In de zomermaanden bereikt de temperatuur gemakkelijk 40° graden. Veel Marokkanen gaan dan op zoek naar verkoeling aan de kust of zoeken hogerop in de bergen naar koelte. In de wintermaanden worden soms de grote bergpassen in de Atlas afgesloten in verband met hevige sneeuwval. Er zijn zelfs plekken in de Atlas waar kan worden geskied.

Kun je met een gehuurde auto gemakkelijk zelf rondreizen door Marokko?

Marokko heeft een prima infrastructuur. Vooral de verbindingswegen tussen de belangrijkste steden – vaak tolwegen – zijn goed tot zeer goed onderhouden. Provinciale en vooral lokale wegen deel je met uiteenlopende weggebruikers zoals: vrachtverkeer, fietsers en bromfietsers maar ook met door ezeltjes voortgetrokken karretjes en loslopend vee. Je moet dus wel goed uitkijken. In verband met onverlichte wegen en weggebruikers zonder licht vinden wij in het donker rijden niet aan te raden. Evenals rijden in de medina (oude ommuurde binnenstad) van Marrakesh of andere grote steden.

Wat kost een eigen chauffeur in Marokko?

Een eigen chauffeur brengt je naar waar je maar wilt en van deur tot deur zodat jij achterover kunt leunen en volop kan genieten van je vakantie en van alles wat Marokko zo aantrekkelijk maakt. De auto’s zijn comfortabel, verkeren in nieuwstaat en zijn uitgerust met airconditioning en goedwerkende wifi. Voor een luxe reiswagen met chauffeur moet je rekenen op ongeveer MAD 2.500 per dag. Dat is omgerekend € 227,- Merk op: De chauffeurs spreken redelijk goed Engels en staan iedere dag tot je beschikking. Binnen de richting van de vooraf geplande reisroute natuurlijk. Belangrijk om te weten is dat alle kosten zoals: brandstof, tol- en parkeergelden, wifi en mineraalwater zijn inbegrepen. Natuurlijk moet de chauffeur onderweg ook eten en ergens overnachten. Ook deze kosten zijn inbegrepen. Verder is het belangrijk om te weten dat de chauffeur in het openbaar niet als gids mag optreden. Een ‘officiële gids’ heeft een beschermd beroep in Marokko maar in de beslotenheid van de luxe reiswagen zal de chauffeur zijn kennis graag met je delen.

Heb ik een visum nodig voor mijn bezoek aan Marokko?

Voor een toeristisch verblijf van maximaal 90 dagen heb je als ingezetene van Nederland of België geen visum nodig. Bij aankomst moet je een ingevuld immigratiekaartje met vragen over je reisplannen invullen. Verreweg de meeste luchtvaartmaatschappijen verstrekken deze immigratie formulieren onderweg aan boord van het vliegtuig.

Kloppen de verhalen over Marokko dat je als toerist tot vervelens toe wordt aangesproken of aangespoord om iets te kopen?

Laten we beginnen met te zeggen dat betaalde banen in Marokko niet bepaald voor het oprapen liggen en wie werk heeft moet daar vaak zichzelf en meerdere familieleden van onderhouden. Marokkanen zijn doorgaans ongelofelijk gastvrij, voorkomend en zeer beleefd. Maar ook opportunistisch als het gaat over mogelijkheden om iets extra’s te verdienen. Een schijnbaar willekeurige Marokkaanse voorbijganger ontvangt commissie als hij je aflevert bij de winkel van een familielid of een bekende. In gebieden waar veel toeristen komen zoals de Souk in Marrakesh of op het Djemaa El Fna plein word je inderdaad met regelmaat aangesproken. Ook de arme sloeber die je vriendelijk maar ongevraagd de weg wijst door de wirwar van steegjes in de medina verwacht te worden gecompenseerd voor de moeite. Buiten de bekende toeristische trekpleisters komt dit echter nauwelijks voor. Stel je hier van tevoren een beetje op in en bedank beleefd als je ongevraagd iets wordt aangeboden. Maak echter nooit gebruik van gidsen of chauffeurs die hun diensten op straat aanbieden.

Kan ik met Engels goed terecht in Marokko?

In Marokko worden naast het Marokkaans-Arabisch dat Darizja wordt genoemd ook verschillende Berber dialecten en Frans gesproken. Op plaatsen waar veel toeristen komen kun je ook met Engels terecht. Gidsen, chauffeurs en hotelpersoneel spreekt over het algemeen een aardig woordje Engels.

Is Marokko een veilige reisbestemming om naar toe te gaan?

Naar ons oordeel en dat van onze gasten die jou reeds voorgingen wel. We hebben nooit iets gehoord of gevoeld, we zijn zelf bij elkaar al een keer of twintig in Marokko geweest, van criminaliteit of een gespannen sfeer. Integendeel zelfs. Marokkanen zijn doorgaans erg vriendelijk en gastvrij. ’s Lands wijs is ’s lands eer is een bekend Nederlands gezegde. Hoewel de Marokkaanse inwoners rondom de bekende toeristische trekpleisters inmiddels wel wat gewend zijn is het goed om je te beseffen dat hier andere normen gelden op het gebied van kledingvoorschriften en gedrag in de openbare ruimte.

Wat is het verschil tussen een Riad en een hotel?

Hotels heb je in Marokko in alle soorten en maten. Variërend van eenvoudig tot ultra luxe. Ook bekende internationale ketens zoals Hyatt en Four Seasons zien volop kansen in Marokko. Een Riad of een Dar is van oorsprong een woonhuis. Kenmerkend voor een Riad is de binnenplaats. Een riad heeft altijd een binnenplaats met rondom vier tegenover elkaar liggende vertrekken, een waterbron en een fruitboom.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden