Sao Tome ‘De Galapagos van Afrika’

11 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Grote kans dat je nog nooit van dit piepkleine Afrikaanse paradijsje hebt gehoord. Sir Arthur Stanley Eddington, die Britse geleerde dus, koos voor Principe omdat het eiland pal op de evenaar ligt. Samen met hoofdeiland Sao Tomé is het een van de kleinste landen van Afrika. Misschien wel het kleinste. De rotsformaties met tropische weelderige begroeiing herbergen een overvloed aan vogel- en plantensoorten om maar niet te spreken van de vele amfibieën. Je vindt er idyllische zandstranden en er komen verschillende soorten zeeschildpadden voor. Kom je in de juiste periode van het jaar, dan spelen de walvissen en dolfijnen ‘hide and seek’ met een handvol overwegend Europese bezoekers. Geen wonder dat Principe ook wel de Afrikaanse Galapagos wordt genoemd.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 5.050,-p.p.

  • Inclusief, alle vluchten, transfers, accommodaties, maaltijden en dranken en activiteiten

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Sao Tome

De vlucht naar Sao Tomé vertrekt twee keer per week ’s morgens via Lissabon naar Sao Tome. Op de andere dagen in de week dien je op z’n minst één dag van tevoren in Lissabon te zijn. In de late middag kom je aan op de luchthaven van het hoofdeiland Sao Tomé waar je logeert in Omali Lodge. Als je wilt dan kun je op eigen gelegenheid de directe omgeving een beetje verkennen of voor het diner nog even relaxen aan het zwembad.

Sao Tome

Accommodaties

Hyatt Regency hotel

Luxe

Het beroemde en luxe Hyatt Regency Dar es Salaam ‘The Kilimanjaro’ ligt op een uitstekende locatie aan het water met spectaculaire uitzicht op de haven en de Indische Oceaan, en het vliegveld dichtbij.

Dag 2 - 5

Principe Island

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven voor je 30 min durende vlucht naar Principe eiland. Hier overnacht je in de karaktervolle plantage huis van Roca Sundy. Dit is de komende 4 dagen dé perfecte basis voor het verkennen van de omringende Sundy plantage met al haar oude gebouwen en bewoners. Volg een kook workshop, maak een tour met gids, ga wandelen en ontdek de schitterende omgeving of doe niets en neem een ontspannende massage.

Principe Island

Accommodaties

Siwandu

Luxe

Siwandu ligt in de schaduw van het palmenbos aan de oevers van het Nzerakera meer en een uitloper van de Rufiji rivier, in het noorden van het Selous Wild Reservaat. Dit geweldige en luxe tentenkamp is met natuurlijke materialen gebouwd en ademt dan ook een echte Afrikaanse sfeer uit. Siwandu is ruim opgezet langs de oever van het meer en zorgt voor maximale privacy. Vanaf een van de houten veranda’s kun je, genietend van een kopje thee bij zonsopgang, de bush tot leven zien komen of ontspannen met een gin-tonic terwijl de bomen oranje kleuren bij zonsondergang. Er zijn vele safari activiteiten, game-drives, wandelingen in de bush of een rivier-safari.

Dag 5 - 9

Principe Island

Zodra je hebt ontbeten brengt je chauffeur je naar de volgende reisbestemming op dit prachtige eiland.  Diep verscholen in tropisch woud van amandel- en bananenbomen ligt Sundy Praia Lodge. Relax en rust vooral maar er is eigenlijk zoveel te zien en te beleven, uiteraard onder deskundige begeleiding; Cacao wandeltour inclusief een tasting, Oquê Pipi Watervalen en vergeet je bikini niet, wandeling naar de verloren stad Ribeira Izé, bezoek de regenwouden, ontdek cultureel Principe of maak een boottrip in het UNESCO Biosphere Reserve.

Principe Island

Accommodaties

Jongomero Camp

Luxe

Dit kleinschalige tentenkamp ligt verscholen in de bush of aan de zandoevers van de rivier in het zuiden van Ruaha Nationaal Park aan de Jongomero rivier. Jongomero Camp gaat helemaal op in haar omgeving aan de oevers van de Jongomero zandrivier, een natuurlijke route voor dieren op zoek naar water. De game-drives, bush-wandeling, Fly campen of relaxen met een boekje aan de rand van het zwembad, alles kan hier.

Dag 9 - 10

Sao Tome

Na een enerverende week op Principe Island vertrek je na het ontbijt naar de luchthaven voor je vlucht terug naar Sao Tomé. Bij aankomst op Sao Tomé wordt je voor de transfer naar Omali Lodge. Nog even op adem komen voordat je terugvliegt naar Nederland.

Sao Tome

Accommodaties

Fanjove private Island

Luxe

De tien bandas van Fanjove Private Island zijn met natuurlijke materialen gebouwd en hebben elektriciteit door middel van zonne-energie. De eco bandas hebben een open badkamer, heerlijk ‘onder de sterren douchen’. De bandas liggen ver van elkaar af voor optimale privacy. Je loopt zo vanuit je bandas het stand op en de warme blauwe zee in. De uitgestrekte koraalriffen rond Fanjove Island zijn nog volledig ongerept en vol kleurrijke tropische vissen. Schildpadden, rifhaaien en vele andere soorten wilde dieren kom je vrijwel altijd tegen als je gaat snorkelen of duiken in het kristalheldere water. Ga zeilen in een traditionele down, maak een marine safari en picknick op een zandbank of sup over de Indische oceaan.

DAG 10 - 11

Amsterdam

Laat alleen je voetstappen achter en neem enkel je herinneringen aan de geweldige tijd die je hier hebt gehad mee naar huis. Zoals je zelf hebt kunnen ervaren is verantwoord toerisme is een groot thema op deze eilanden.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.