Koningsschatten van Marokko

7 DAGEN

De reis in 'n
notendop

De koninklijke steden zijn een erfenis van de verschillende koninklijke dynastieën waarbij aanzien, raffinement en luxe hun macht tot uitdrukking brachten. Treedt in de voetsporen van deze machtige families en bezoek Casablanca, Rabat, Meknès, Rabat, en ook Marrakesh.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 2.060,-p.p.

  • Inclusief accommodaties, experiences en transfers
  • Luxe Plus edite reissom op aanvraag
  • Exclusief internationale vlucht

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 2

Casablanca

Aangekomen in Casablanca word je door de chauffeur, die de komende 3 dagen jouw privéchauffeur en gids is, naar Le Doge gebracht, waar je een nacht logeert. Wij kunnen je met gerust hart het restaurant van het hotel aanbevelen, maar je kunt natuurlijk ook even de GaultMillau checken voor andere mogelijkheden. Een bezoek aan de Hassan II Moskee mag niet tijdens je verblijf ontbreken. Het is een van de weinige moskeeën in Marokko die zijn opengesteld voor niet-moslims.

Casablanca

Accommodaties

Relais & Chateau Le Doge

Luxe

Dit intieme Relais & Chateau hotel is geheel ingericht in Art Déco stijl en heeft kamers met namen van beroemde personages uit de Art Déco-periode.

Dag 2 - 3

Rabat

Rabat en haar belangrijkste historische plaatsen, zoals het Mausoleum van Mohammed V, het paleis van Chellah, de Hassan toren en de dodenstad van Meriniden zal je zeer bevallen. Je kunt met je chauffeur bespreken wat de moeite waard is om te bezoeken. Maar vergeet ook niet om even naar het strand te gaan, dat is al een bezienswaardigheid op zich.

Rabat

Accommodaties

Dar Shâan

Luxe

Deze dar (huis) is moderne ingericht met veel hedendaagse kunstwerken. De eersteklas service maakt dat dit huis momenteel dé hotspot van Rabat.

Villa Mandarin

Luxe Plus

Het historisch gebouw straalt de sfeer uit van lang vervlogen tijden, maar in een zeer comfortabele setting. Villa Mandarin ligt in een prachtig tuin met meer dan 700 sinaasappelbomen.

Dag 3 - 5

Fès

Vandaag richting Fez. Niet voordat je de tweede Koningsstad en de nabij gelegen ruïnes van Volubilis hebt bezocht. Meknes was in het begin van de zeventiende eeuw nog ’n klein provinciestadje maar werd omgetoverd tot een ommuurde stad met twintig poorten (Bab’s) en meer dan vijftig paleizen. In de gebieden rondom Fez en Meknès bevinden zich ook de belangrijkste wijngebieden van Marokko. Een lunch in Scorpion House in Moulay Idriss Zerhoun mag eigenlijk niet ontbreken. In Fez zijn ga je onder begeleiding van een gids de bezienswaardigheden ontdekken.

Fès

Accommodaties

Le Jardin des Biehn

Luxe

Le Jardin ligt aan het hart van de oude medina van Fez. In de Andalusische tuin is een Spa met hamam. Alle kamers en suites hebben hun eigen karakter.

Palais Amani

Luxe Plus

Deze authentieke Riad, die geheel gemoderniseerd is, ligt middenin Fez nabij de Gouden Driehoek van de oude medina. Het heeft 18 zeer smaakvol ingericht kamers.

Dag 5 - 7

Marrakesh

Vanwege de reisafstand vlieg je van Fez naar Marrakesh waarbij je wordt opgewacht door onze chauffeur en naar het hotel in de medina wordt gebracht. Al wandelend en onder leiding van een gids ontdek je de hidden gems van de stad. In de medina is een uitgebreide soukh, waar geldt: “Belek, of je wordt gebelekd”. Je komt er snel achter wat dat betekent. Op het Djmaa el Fna-plein is het met name in de avond een waar spektakel. Een bonte verzameling artiesten vertoont hier tussen de fruitstalletjes en het wandelend publiek avond aan avond hun kunsten.

Marrakesh

Accommodaties

Riad Kniza

Luxe

Midden in de Medina is dit charmante hotel gevestigd. Het hotel is al 200 jaar van dezelfde familie en de jongste telg heeft onlangs zijn familiebezit geheel verbouwd en alle originele elementen weer in ere hersteld.

Maison Arabe

Luxe Plus

De inrichting is uiterst stijlvol met veel antiek, mooie decoraties en traditionele materialen en er is keuze uit twee restaurants. Achter de poorten van het hotel is het een oase van rust.

DAG 7

Amsterdam

Op de laatste dag van uw reis wordt het tijd om terug te keren naar huis en word je naar de luchthaven gebracht en vliegt je terug naar huis.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Header - Marokko -Atlas op niveau - African Luxury

Atlas op Niveau

7 DAGEN

Vanaf

€ 1.100,-p.p.

Familiereis Duizend en Eén Nacht

7 DAGEN

Vanaf

€ 1.125,-p.p.

Header Puur Marokko - African Luxury

Puur Marokko

7 DAGEN

Vanaf

€ 1.610,-p.p.

Header - Experience Marokko - African Luxury

Experience Marokko

9 DAGEN

Vanaf

€ 2.595,-p.p.

Luxe familiereis Marokko

9 DAGEN

Vanaf

€ 2.485,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.