Familiereis Duizend en Eén Nacht

7 DAGEN

De reis in 'n
notendop

Een familiereis die veel weg heeft van het sprookje ‘duizend en een nacht’. In Marrakesh weet je niet waar je moet kijken, overal vreemde geuren en knallende kleuren. Slangenbezweerders en waterdragers vind je op het Djema El Fna plein. In de Atlas wandel je door gastvrije Berberdorpjes en voor de laatste dagen hebben wij een sublieme stek gevonden voor jong en oud.

De hoogtepunten

Prijs vanaf

€ 1.125,-p.p.

  • Inclusief accommodaties en transfers
  • Reissom Luxe editie op aanvraag

VOORBEELD REIZEN

Reis in Beeld

Dag 1 - 3

Marrakesh

Marrakesh heeft prachtige paleizen, moskeeën en de Majorelle-tuinen. Op het Djmaa el Fna-plein is het met name in de avond een waar spektakel. Een bonte verzameling artiesten vertoont hier tussen de fruitstalletjes en het wandelend publiek avond aan avond hun kunsten. Je logeert twee nachten in een romantische riad in de ommuurde medina. Wij hebben alvast een tweetal experiences aan Marrakesh toegevoegd; Een stadswandeling en een oer Hollandse fietstocht, beide onder deskundige begeleiding. Omdat je een gids hebt wordt je tijdens de tours niet onnodig lastig gevallen worden, en kan je met volle teugen genieten en onderhandelen.

Marrakesh

Accommodaties

Riad Clementine

Comfort

La Clé lodge is een prachtig verbouwde Cape Dutch huis waar aandacht voor detail, rust en ruimte de gewoonste zaak van de wereld lijken te zijn. En het ligt op slechts een klein wandelingetje van het centrum van Fransschoek.

Dag 3 - 5

Atlas

Nabij het authentieke dorp Tamatert en Imlil in de Toubkal National Park verblijf je in het rustieke en traditioneel Berberse Douar Samra of kies voor het luxere Kasbah du Toubkal. De Douar (huis) en Kasbah vormen een prima uitvalsbasis om de omgeving te verkennen, te voet of per jeep. Overleg met de gastvrouw naar de diverse excursies en activiteiten die zij tegen extra kosten kan regelen. De volgende dag maak je bijvoorbeeld een prachtige wandeltocht tocht van ongeveer 5 uur naar Toubkal. Terug in de riad, na een heerlijke maaltijd zul je dankbaar het hoofd in de zachte kussens laten zakken.

Atlas

Accommodaties

Douar Samra

Comfort

Als gast word je hier verwend in de traditie van de Berbers. Terwijl Jules, de ezel, ervoor zorgt dat je veilig aankomt, wordt je met open armen ontvangen door de gastvrije Madame Jacqueline.

Dag 5 - 7

Bab Ourika

Na een aantal dagen van inspanning is het tijd voor rust. Bovenop de heuvel ligt het prachtig Kasbah Bab Ourika met zijn 360º uitzicht en zijn uitmuntende keuken.  Gasten kunnen relaxen in hun prachtig ingerichte kamers met eigen terras of bij het beschut gelegen zwembad. Rondom de Kasbah zijn diverse plaatsen waar je heerlijk kan zitten en van het uitzicht en de omgeving kan genieten. Aan de rand van het zwembad staan zéér comfortabele ligbedden, waar je met een boek en een drankje kan relaxen.

Bab Ourika

Accommodaties

Kasbah Bab Ourika

Luxe

Op een adembenemende plek ligt dit luxe Boutique hotel, gebouwd in de traditionele Berberse stijl. De Kasbah heeft 360º uitzicht en de gasten kunnen relaxen in de prachtig ingerichte kamers met eigen terras of bij het beschut gelegen zwembad.

DAG 7

Amsterdam

Op de laatste dag van je reis ga je uitgerust terug naar huis.

Reis in kaart

Onze belofte

Waarom African Luxury?

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegenwoordiger bereikbaar.

Het genoegen van reizen zit ‘m vaak in de kleinste details. Daarom kiezen wij voor luxe accommodaties. Dat zijn accommodaties die we persoonlijk uitzoeken of die ons worden aanbevolen door mensen die onze definitie van luxe onderschrijven. Wij associëren luxe met het hebben van unieke en individuele ervaringen. Het gevoel onderdeel te zijn van een bijzondere en persoonlijke gebeurtenis. Luxe is ook comfort en van alle gemakken voorzien. Onze luxe geeft je altijd het gevoel een enorme bofkont te zijn.

Afrika is ritme. Afrika is kennis. Afrika is wijsheid. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen. Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Waar anderen bestemmingen blijven toevoegen en kiezen voor een voor-elk-wat-wils strategie, liggen de wortels van African Luxury diep in de Afrikaanse rode aarde. Terra Africana. Keep discovering, het zit in ieder mens. Die drang om te willen weten. Het is zo mooi. Dat heet leven.

KOM IN CONTACT

Ontdek Afrika samen met ons

Renate Koper

Renate Koper

"Afrika kenner"

Voorbeeldreizen

Luxe Inspiratiereizen Afrika

African Luxury heeft al enkele prachtige reizen samengesteld. Best experiences collected zeg maar. Van reizigers en avonturiers die alle indrukwekkende ervaringen hebben meegemaakt. En van ons, onze gidsen, locals, en collega’s. De reizen zijn als een filmedit. Keep discovering weet je nog. Als jij twee keer hetzelfde meemaakt doen wij iets niet goed. Ons vak is ervaringen editten. In je luxe hangmat van de lodge nagenieten van een week stoffig stijf verende terreinwagens. Vanaf de veranda van je luxe tent de breathtaking scenery van de afrikaanse wildernis als life wallpaper hebben.

Header - Marokko -Atlas op niveau - African Luxury

Atlas op Niveau

7 DAGEN

Vanaf

€ 1.100,-p.p.

Header Puur Marokko - African Luxury

Puur Marokko

7 DAGEN

Vanaf

€ 1.610,-p.p.

Header - De Koningsschatten van Marokko - African Luxury

Koningsschatten van Marokko

7 DAGEN

Vanaf

€ 2.060,-p.p.

Header - Experience Marokko - African Luxury

Experience Marokko

9 DAGEN

Vanaf

€ 2.595,-p.p.

Luxe familiereis Marokko

9 DAGEN

Vanaf

€ 2.485,-p.p.

Choose language.

KOM IN CONTACT

Reisadvies op maat

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacy beleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.