Image courtesy: Fancourt

De zuidkustroute, maar dan nèt even anders

Deze zuidkusttour is nèt iets anders en daarom – in onze ogen – net iets spannender dan de overbekende zuidkusttour. Een ècht bijzondere reis met verrassende wendingen en bijzondere ervaringen. Bruisend Kaapstad, de wonderschone Walker-baai en dan koken in de Karoo, een prachtig maar onbekend gebied, om tenslotte af te sluiten met een luxe safari dichtbij de kust.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

De Zuidkustroute, maar dan nèt even anders

Aantal dagen:
20 dagen uit & thuis

Prijs v.a.:
€ 4.000,- p.p.

Inclusief:
Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Ruime huurwagen | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer

Highlights:
Kaapstad | Wijnlanden | Walvissen | Karoo | Garden Route | Safari | Wild Coast (opt.)

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

De Zuidkust tour behoort tot een van de meest geliefde rondreizen van Zuid Afrika en kan met de auto goed worden gereden. Deze zuidkusttour is nèt een tikkeltje anders en daarom – in onze ogen- nèt iets mooier en verrassender dan anders.

Tegenwoordig staat bij veel Nederlanders, Zuid Afrika en Kaapstad hoog op het lijstje van favoriete reisbestemmingen. Logisch! want je voelt je er snel thuis. Om de ‘Mothercity’ beter te leren kennen is een bezoek aan het Victoria en Alfred Waterfront, de Tafelberg of aan een van de vele gezellige markten een goede suggestie. In een stad met zo veel mogelijkheden is er geen uitvlucht meer om er niet meteen op uit te trekken.

Op slechts een paar uur rijden van de drukte van de stad ligt een gebied van contrasten en natuurschoon. Ruige bergen, fijnbos, glooiende velden met wijnranken, tarwe en koolzaad en een eindeloos uitzicht over de zee, de Overberg heeft het allemaal. Vanuit Kaapstad, rijdend over de N2 in zuidoostelijke richting steekt u via Sir Lowry’s pass, de Hottentots Holland bergen over. Eenmaal aan de andere kant lokken ontelbare weggetjes u de Overberg in. Langs de kust zoeken van juni tot en met november de Southern Right Whales (Zuidkapers) het warmere water op van Walker Bay.

Vervolgens voert de reis dwars door de wijnlanden naar het begin van de Karoo. Je merkt dat na Touws Rivier het landschap vlakker wordt. Een ruig western-achtig landschap strekt zich voor je uit. Ondanks het feit dat dit gebied erg droog is, wonen in de Groot Karoo al ongeveer 500.000 jaar mensen. Er zijn rotstekeningen gevonden, aangebracht door het Khoi en San-volk, die van die tijd dateren. Deze volkeren hebben ook de naam gegeven aan dit gebied: in hun taal betekent Karusa “droog of dorstig land”. Het gebied is heel populair bij toeristen die rust, ruimte en een bijzondere ervaring zoeken. Prince Albert is een van de weinige stadjes in dit gebied. Het heeft een rijke historie en een charmante uitstraling. Hier vindt ook jaarlijks, in april, het olijvenfestival plaats, de oorsprong van Prince Albert’s culinaire roem.

Het is moeilijk voor te stellen dat voor de weelderige begroeiing van de tuinroute en de op de stranden aanspoelende golven van de oceaan, je vanaf hier maar 100 kilometer hoeft te rijden. Van Prince Albert in de Groot Karoo vervolgt de weg via de Swartberg Pas naar Oudtshoorn in de Klein Karoo. Hier geen zich fraai omhoog slingerende bergpas zoals in de Alpen maar een redelijk tot goed te berijden steile zandweg bezaaid met stenen. De Klein Karoo is, zoals de naam al doet vermoeden, kleiner dan de Groot Karoo. Het is een vallei tussen 2 bergketens, de Swartberg in het noorden en het Langeberg en Outeniqua gebergte in het zuiden.

Oudtshoorn laat je links liggen en na het oversteken van de Outeniqua bergpas rij je een groen en weelderig landschap binnen dat onderdeel is van de Garden Route. Dit tweehonderd kilometer lange traject langs de kust van de Indische Oceaan tussen Mosselbaai en het Tsitsikamma nationaal park is een van de mooiste gebieden van Zuid Afrika. Het groene en vruchtbare land deed de eerste kolonisten aan de tuinen van hun vaderland denken. Vandaar de naam Garden Route.

Het Greater Addo National Park bestrijkt een gebied dat begint bij de Darlington Dam in het noordwesten en doorloopt over de Zuurberg Mountains tot Suurberg om vanaf daar af te buigen naar het zuiden tot aan de kust en voorbij de Zondags riviervallei. Malaria komt hier niet voor. Dit biedt ook voor jonge gezinnen een unieke kans om de Big Seven te bekijken: Olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen, luipaarden, walvissen en witte haaien. Indien u de tijd neemt zult u ze tegenkomen en soms vanaf enkele meters afstand kunnen zien.

Op bijna de laatste dag van jouw reis lever je de huurauto in op de luchthaven van Port Elisabeth. Hier stap je aan boord van een korte binnenlandse vlucht naar Johannesburg. Aansluitend neem je je intercontinentale vlucht naar huis. Reizigers die de tijd hebben geven wij ter overweging om nog enkele dagen te verlengen met een verblijf aan het strand in Cintsa. Een kleine plaats temidden van de Wild coast.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Dag 1 – 4

Kaapstad

 

Dag 4 – 7

Gansbaai – Overberg

 

Dag 7 – 8

Montagu – Kaapse wijnlanden

 

Dag 8 – 10

Prince Albert – Groot Karoo

 

Dag 10 – 13

Plettenberg Baai – Garden Route

 

Dag 13 – 15

Zuurberg Mountains – Greater Addo National Park

 
Dag 15 – 17

Mount CamdeBoo Nature Reserve – Groot Karoo

 

Dag 17 – 19

Kariega Game Reserve – Greater Addo National Park  

Dag 19–20

Port Elisabeth – Johannesburg – Amsterdam

 

Optioneel

2 dagen strandverlenging aan de Wild Coast

 

Dag 19 – 21

Chintsa – Wild Coast

 

Dag 21 – 22

East London – Johannesburg – Amsterdam

 

 

Dag 1 – 4 Kaapstad
Kaapstad is niet alleen de hoofdstad van de Western Cape maar ook de hoofdstad van het culturele Zuid Afrika. Ieder jaar opnieuw bezoeken wij Kaapstad en ontdekten er een aantal echt prettige boutique hotels en guesthouses. Alhoewel we denken dat gasten niet ver van het hotel zullen afdwalen liggen de bekende stranden van Clifton en Camps Bay slechts op een steenworp afstand. In Camps Bay zijn niet alleen stranden, maar ook diverse zeer goede restaurants en meer dan genoeg uitgaansgelegenheden voor hen die van het nachtleven houden.

Dag 4 – 7 Gansbaai
Op circa twee à drie uur rijden van Kaapstad ligt het kustdorp Gansbaai. Van oudsher een vissersplaats, maar tegenwoordig en vooral bij toeristen bekend van de Big 2: de grote witte haai en de Southern Right walvis. Links van het Dangerous Point schiereiland zwemmen de haaien en rechts hiervan hangen de walvissen rond. Walker Bay is de kraamkamer voor de walvissen die hier vanaf juni elk jaar komen om hun kalveren te baren en op te voeden. Cliff Lodge is een stijlvol guesthouse, gebouwd op de klippen, aan de Walker Bay in de Kelders, Gansbaai. Behalve de idyllische setting en de uitstekende persoonlijke service, is er het geweldige uitzicht over de oceaan.

Whale-watching en shark-cagediving zeer populaire uitstapjes. In de omgeving van Gansbaai, echter, zijn ook minder enerverende activiteiten te ondernemen zoals: een tocht door de uitgestrekte fijnbos-gebieden, een bezoek aan het pittoreske dorp Stanford dat aan het startpunt ligt van de Stanford Wijn Route, de plek waar onze favoriete Strandveld rode wijnen worden gemaakt. Of de Elgin Wijn Route, waar u onze favoriete Iona witte sauvignon blanc kunt proeven.

Dag 7 – 8 Montagu
Ogenschijnlijk is Montagu niet veel veranderd sinds het pakweg 150 jaar geleden werd gesticht. Of toch? Er worden tegenwoordig geen rijtuigen meer geproduceerd en ook de struisvogelboerderijen zijn zo goed als verdwenen. Wat is gebleven zijn de huizen in typische Victoriaanse en Edwardiaanse stijl en de landelijke omgeving. Montagu is een lieflijk, klein en pittoresk plattelandsdorp dat ligt te midden van wijngaarden en natuurreservaten met namen zoals: Twistniet, Vrolijkheid en Drie Kuilen met op de achtergrond enkele uitgestrekte en imposante bergketens. Galenia Estate heeft slechts 10 suites die zijn ondergebracht in vijf rietgedekte cottages. Behalve de spreekwoordelijke Zuid-Afrikaanse gastvrijheid kun je hier uitstekende service en een heerlijke keuken verwachten. Op warme dagen vind je verkoeling aan het zwembad of kun je een wandeling maken door de ruime en schitterend aangelegde tuin of de olijfboomgaard van het hotel, al dan niet vergezeld van een goed glas Kaapse wijn.

Dag 8 – 10 Prince Albert – Groot Karoo
African Relish is een “Recreational Cooking School”. Het is gevestigd in Prince Albert, een charmant stadje in de “Groot Karoo”. De -jaloers makend mooie- keuken is het middelpunt van deze venue. Philip & Lisa Key en Jeremy Freemantle zijn oude vrienden, die een passie voor koken en eten delen en carrières in de filmindustrie, design en marketing achter zich gelaten hebben om hun leven te wijden aan deze passie. Men kan hier als gast actief deelnemen aan het kookproces of een volledige kookcursus volgen. De menu’s die hier worden bereidt veranderen wekelijks en er wordt voornamelijk met verse en locale ingrediënten gekookt in een gemoderniseerde Karoo-stijl. De eigen tuin is daarbij van groot belang en verse groenten, fruit en kruiden plukken is onderdeel van de ervaring. De gasten overnachten in cottages, die comfortabel en in Karoo-stijl zijn ingericht. Een sleutel krijgt u niet. In dit dorp blijven alle deuren gewoon open.

Dag 10 – 13 Plettenberg Baai – Garden Route
Plettenberg Bay is een bij Zuid Afrikanen geliefde vakantiebestemming. Het kustplaatsje doet denken aan de kustplaatsjes in Europa of de oostkust van Amerika. Een gezellige straat met talloze boetiekjes, kunst-galerijen, caffeetjes en restaurantjes. Emily Moon ligt buiten de rand van het dorp en is de plaats waar luxe en rust samenkomen. De kabbelende rivier met  -in de verte- de bergen waar de stilte af en toe verstoord wordt door de roep van de Visarend. Kortom de perfecte accommodatie in Plettenberg Bay voor mensen die aan de dagelijkse besognes willen ontsnappen en willen genieten van de serene rust en de natuur. Het hotel heeft een uitstekend restaurant dat ook door de lokale bevolking goed gevonden wordt. In de buurt van de lodge valt ook genoeg te beleven: er zijn prachtige stranden, diverse golfbanen en het stadje Plettenberg met prima restaurants en gezellige terrasjes.

Dag 13 – 15 Zuurberg Mountains – Greater Addo National Park
Bovenop een hoge heuvel met een uitzicht over de adembenemende omgeving staat Camp Figtree, een luxe en comfortabele lodge, met een spannende mengeling van moderne en oud-koloniale elementen. De lodge is gebouwd rondom het originele gebouw dat uit 1920 dateert, inclusief het toen overal gebruikte dak van golfplaten. Alom zijn veranda’s waar het heerlijk is om te zitten met een boek en een koel glas wijn om van het uitzicht te genieten. Het diner wordt bij warm weer geserveerd in de traditionele “boma” bij een sfeervol en knapperend haardvuur en onder de eindeloos lijkende sterrenhemel.

Dag 15 – 17 Mount CamdeBoo Nature Reserve – Groot Karoo
Graaff-Reinet ligt in een kloof in het Sneeuberg gebergte, aan de oevers van de Zondagsrivier. Het is de op drie na oudste stad van Zuid-Afrika. Graaff-Reinet wordt ook wel het ‘Juweel van de Karoo’ genoemd. Meer dan 220 gebouwen zijn nationale monumenten. De weg er naartoe is lang en loopt door een western-achtig landschap van zand, rotsen en borstelige struiken. Onderweg komt u weinig mensen tegen maar zowel de reis als de bestemming zijn volgens ons meer dan de moeite waard. Het Mount Camdeboo Game Reserve is privédomein en is ontstaan uit het samenvoegen van 5 grote boerderijen. Een aantal van de oorspronkelijk boerenwoningen, de manors, is omgebouwd tot hotel waar, ondanks de luxe omgeving, een zeer relaxte sfeer heerst. Twee maal per dag maakt u een gamedrive in het Game Reserve en maakt kennis met dit bijzondere gebied dat “half-woestijn” genoemd wordt.

Dag 17 – 19 Kariega Game Reserve – Greater Addo National Park
Verborgen in het dichte bushveld ligt ten zuiden van het Amakhala Game Reserve aan beide zijden van de Boemansrivier het geheel malaria-vrije Kariega wildreservaat. Op een afgelegen en onaangeroerd deel biedt Settlers Drift haar gasten een unieke Big Five safari-ervaring.Deze locatie bestaat uit slechts 9 tentsuites, die van alle comfort en gemakken zijn voorzien.Vanuit elke tent is er een prachtig uitzicht op de Boemansrivier. En het lijkt of de tijd heeft stilgestaan sinds 1820 toen de eerste kolonisten hier met hun gezinnen en al hun bezittingen in wagens de rivier overstaken.

Twee maal per dag zijn er gamedrives in het Kariega Game Reserve, een privéconcessie waardoor de safari’s een werkelijk unieke ervaring zijn. Ook worden er boottochten georganiseerd en kunnen gasten zwemmen of gebruikmaken van mountainbikes en kano’s.

Dag 19 – 20 Port Elisabeth – Joannesburg – Amsterdam
Na een korte rit komt u aan op de luchthaven van Port Elisabeth. Hier laat u de auto achter en neemt een binnenlandse vlucht naar Johannesburg. Aansluitend vliegt u vanaf Johannesburg door naar huis.

Optioneel: twee dagen strandverlenging aan de Wild Coast

Dag 19 – 21 Chintsa – Wild Coast
Prana Lodge is een klein luxe strandhotel met een Thai Spa gelegen in het ongerepte, bosachtige deel, aan de Chintsa baai op slechts een paar uur rijden van de savanne’s en privé gameviewing in het Greater Addo National Park. Het is tijd om even bij te komen van alle indrukken die de afgelopen weken zijn opgedaan en heerlijk te ontspannen. De lodge heeft slechts 7 suites die allen individueel en zeer smaakvol zijn ingericht. Vanaf de privé patio met eigen plungepool kijkt u uit over de omliggende eigen tuin met inheemse begroeiing. Er is een Spa, waar diverse behandelingen en therapieën beschikbaar zijn en de chef en zijn staf serveren de heerlijkste gerechten. Een weldaad voor het lichaam èn de geest.

Dag 21 -22 East London – Johannesburg – Amsterdam
Van East London vliegt u, via Johannesburg, weer terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxury editie (2 pers.)
Laagseizoen v.a.
Hoogseizoen v.a.
€ 4000,- p.p.
€ 5.015,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht
Binnenlandse vlucht
Luchthaven belastingen en toeslagen
Meet & Assist bij aankomst en privé transfer naar hotel
Elektronische reismap met reis- en routebeschrijving
Ruime huurwagen
Drie (3) overnachtingen
Kaapstad
Trevoyan Guesthouse
(logies en ontbijt)
Drie (3) overnachtingen
Overberg – Gansbaai
Cliff Lodge
(logies en ontbijt)
Een (1) overnachting
Kaapse wijnlanden – Montagu
Galenia Estate
(logies en ontbijt)
Twee (2) overnachtingen
Karoo – Prince Albert
African Relish
(logies, alle maaltijden en georganiseerde activiteiten)
Drie (3) overnachtingen
Garden Route – Plettenberg Bay
Emily Moon
(logies en ontbijt)
Twee (2) overnachtingen
Zuurberg mountains
Camp Figtree
(logies, ontbijt en diner)
Twee (2) overnachtingen
Groot Karoo – Graaff Reinet
Mount CamdeBoo
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)
Twee (2) overnachtingen
Kariega Game Reserve
Kariega Settlers Drift
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4
Contactgegevens

Reisgegevens

Jouw interesses

StadCultuurWandelen & hikenWijnen
NatuurAvontuurSafariWalvissen & dolfijnen
GolfStrandDuiken

Wensen, vragen of opmerkingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden