Image courtesy: Fancourt

Een luxe rondreis langs de Zuidkustroute

De Luxe Zuidkust Tour behoort tot de meest geliefde rondreizen van Zuid-Afrika en kan met de auto prima zelf worden gereden. Deze rondreis is een eersteklas combinatie van het bruisende Kaapstad, de weelderige wijnlanden, de Garden- of Tuinroute, zon, zee en strand met aan het eind nog een paar dagen safari.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Een luxe rondreis langs de Zuidkustroute

Aantal dagen:
16 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 3.050,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist | Alle transfers | Ruime huurwagen | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
Kaapstad | Wijnlanden | Walvissen | Tuinroute & Safari

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Jouw avontuur begint in het bruisende en swingende Kaapstad waar je je snel zult thuis voelen. Om de stad beter te leren kennen is een bezoek aan het Victoria & Alfred Waterfront een aanrader. Op een relatief klein oppervlak vind je naast kunstgalerijen en musea, gezellige restaurants, café’s en terrasjes. Boven de stad verrijst de Tafelberg. Een hoogtepunt waar vandaan je een schitterend uitzicht hebt.

Op last van de VOC werd een aantal van de Hugenoten die hun toevlucht hadden gezocht in Nederland omstreeks 1688 naar de Kaap gezonden om te helpen dit gebied te ontginnen. Deze groep vestigde zich in een vallei die later Franschhoek zou gaan heten. Met de kennis die de van origine Franse Hugenoten meebrachten ontstond spoedig een wijngebied waar Zuid-Afrika nu nog de zoete vruchten van plukt. Franschhoek is het culinaire epicentrum van Zuid-Afrika en daarom een geliefde bestemming van menig reiziger.

Van juni tot en met november zoeken de Southern Right Whales (Zuidkapers) het warmere water op van Walker Bay, een schitterende baai met pitoreske plaatsjes zoals: Stanford, Hermanus en Gansbaai. Zodra hij een walvis ziet, blaast Wilson Salakusana op een hoorn van zeewier. Zowel Gansbaai als Hermanus liggen centraal in de Overberg. Een gebied dat wordt gekenmerkt door bergen, wijngaarden, stranden en graanvelden. In de omgeving zijn behalve de walvissen ook andere activiteiten te ondernemen zoals: een tocht door de prachtige uitgestrekte fijnbos-gebieden of langs de gevierde wijnmakers van de Hemel en Aarde Vallei.

Plettenberg Bay is het kroonjuweel van de Garden Route en is een rustige, charmante en zeer gastvrije kustplaats. Eindeloos lijkende stranden, dramatische rotsformaties en weelderige bossen waar het geweldig is om te wandelen. Er zijn ook meer dan voldoende interessante restaurants, bars en terrasjes om de inwendige mens te verwennen.

Ter bescherming van de laatste 11 olifanten in de regio werd in 1931 in de buurt van de stad Port Elizabeth een natuur- en wildreservaat gesticht, het Greater Addo Elephant National Park. Inmiddels is het aantal olifantenfamilies significant toegenomen en is het park uitgebreid met een zeereservaat. Bezoekers biedt dit een unieke kans om kennis te maken met de Big Seven: Olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen, luipaarden, walvissen en witte haaien.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 5

Kaapstad

 

Dag 5 – 7

De Kaapse Wijnlanden

 

Dag 7 – 9

De Overberg

 

Dag 9 – 12

De Tuinroute

 

Dag 12 – 15

Eastern Cape Reserves

 

Dag 15 – 16

Port Elisabeth – Johannesburg – Amsterdam

 
 

Dag 1 – 5 Kaapstad
Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad word je bij het verlaten van het vliegtuig van harte welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger. Nadat je de koffers van de band hebt gehaald, brengt onze chauffeur je snel en veilig naar het hotel. Je logeert vier nachten in een echt boutique hotel dat is gelegen in een rustige wijk. In de ochtend na aankomst wordt je huurauto bij het hotel afgeleverd. Kaapstad en omgeving heeft zoveel te bieden dat je niet anders kan dan er op uit trekken. Naar goed Hollands gebruik, kan dat uiteraard ook op de fiets.

Dag 5 – 7 De Kaapse Wijnlanden
In de wijnlanden is van alles te beleven, vooral op culinair gebied. In de stadscentra van pittoreske plaatsjes zoals Stellenbosch en Franschhoek tref je naast boetieks en galerieën dan ook een ruime keus aan gezellige en aanbevelingswaardige eetgelegenheden, café’s en terrassen. Swellendam grenst aan de twee bekendste toeristische routes van Zuid-Afrika: De Wijn Route en Route 62 in de Kleine Karoo. Het is de derde oudste stad van Zuid-Afrika, na Kaapstad en Stellenbosch. Je logeert in een van de rijk gedecoreerde cottages die verscholen liggen tussen de wijngaarden, tegen de achtergrond van de imposante bergen of bij een in Kaaps Hollandse stijl gebouwd guesthouse.

Dag 7 – 9 De Overberg
Gansbaai is van oudsher een vissersplaats, maar bij toeristen vooral bekend om de Grote Witte haai en de Southern Right walvis. Links van het Dangerous Point schiereiland zwemmen de haaien en rechts hiervan hangen de walvissen rond. Walker Bay is de kraamkamer voor de walvissen die hier elk jaar komen om hun kalveren te baren en op te voeden. Je logeert in een stijlvolle guesthouse, gebouwd op een rots en grenzend aan zee met kamers die allen direct of indirect uitzicht hebben op de baai. Het is beslist niet uitzonderlijk dat je vanaf het terras de walvissen met het blote oog kunt zien.

Het is ook mogelijk om te verblijven in De Hoop Nature Reserve,  één van de beste locaties in Zuid-Afrika om walvissen en dolfijnen te spotten. De Hoop biedt ongerepte witte stranden en duinen omspoeld door een warme Indische Oceaan. Daarnaast is De Hoop de thuisbasis van meer dan 260 soorten vogels. Van midden juli tot november ontvangen de kustwateren van het natuurpark het gezelschap van migrerende walvissen die ter hoogte van dit gebied hun jongen ter wereld brengen. Vanaf deze locatie heeft u zicht op dit spektakel en kunt u de jonge generatie speels door het water zien springen.

Dag 9 – 12 De Tuinroute
Langs de Tuinroute liggen onze favoriete kustplaatsen Brenton on Sea, Knysna en Plettenberg Bay. Direct gelegen aan de Indische Oceaan met zijn brede stranden die ook onder Zuid Afrikanen zeer geliefd zijn. In de kuststadjes zijn leuke terrasjes, restaurants en charmante hotels. Vele activiteiten zijn hier mogelijk. Denk hierbij aan wandeltochten in het Tsitsikamma woud of bungee-jumpen van de Bloukransbrug (216 m). Wij kennen in deze kustplaatsjes genoeg leuke logeeradressen.

Dag 12 – 15 Eastern Cape Reserves
Port Elizabeth staat bij veel mensen bekend als het begin- of eindpunt van de Garden route of als vertrekpunt om één van de omliggende wildreservaten te bezoeken. Neem bijvoorbeeld het Addo Elephant Nationaal Park, verborgen in het dichte bushveld aan beide zijden van de Zondagsrivier ligt dit geheel malaria-vrije wildreservaat. Genoemd naar het grootste lid van de Big Five en ooit gesticht ter bescherming van de laatste 11 olifanten in de regio. Inmiddels leven hier 450 tot 500 olifanten-families en is het park uitgebreid met een zee-reservaat. Voor bezoekers bestaat hierdoor een unieke kans om de Big Seven te zien: Olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen, luipaarden, walvissen en witte haaien. Of neem nu het Amakhala natuurpark met verschillende door de eigenaren zelf gerunde en intieme lodges die gasten een ongeëvenaarde safari-ervaring bieden waarbij persoonlijke service het handelsmerk is. Voor de op nóg meer luxe gestelde safari ganger selecteerden wij het Kwandwe Private Game Reserve. Alle door ons geslecteerde lodges maken onderdeel uit van een privé concessie, hetgeen betekent dat je de lodge en het omliggende natuurgebied slechts hoeft te delen met een handvol andere bezoekers.

Dag 15 – 16 Port Elisabeth – Johannesburg – Amsterdam
Op de bijna laatste dag van jouw reis rijd je naar de luchthaven van Port Elisabeth waar je de huurauto inlevert. Vanaf Port Elisabeth vlieg je via Johannesburg naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Comfort editie
(2 pers.)
Luxe editie
(2 pers.)
Luxe Plus editie
(2 pers.)
Laagseizoen vanaf
Hoogseizoen vanaf
€ 3.050,- p.p.
€ 3.975,- p.p.
€ 4.095,- p.p.
€ 5.085,- p.p.
€ 5.390,- p.p.
€ 7.040,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht
Binnenlandse vlucht
Luchthaven belastingen en toeslagen
Meet & Assist bij aankomst en privé transfer naar hotel
Reismap met reis- en routebeschrijvingen
Ruime huurwagen
Vier (4) overnachtingen
Kaapstad
Trevoyan Guest House
(logies en ontbijt)
Four Rosmead
(logies en ontbijt)
Manna Bay
(logies en ontbijt)
Twee (2) overnachtingen
Kaapse Wijnlanden
La Cotte Farm
(logies en ontbijt)
La Petite Dauphine
(logies en ontbijt)
Akademie Street Boutique Hotel
(logies en ontbijt)
Twee (2) overnachtingen De Overberg Cliff Lodge
(logies en ontbijt)
Lekkerwater Lodge
(fully inclusive)
Morukuru Beach Lodge
(fully inclusive)
Drie (3) overnachtingen De Tuinroute Emily Moon River Lodge
(logies en ontbijt)
The Old Rectory
(logies en ontbijt)
The Plettenberg Hotel
(logies en ontbijt)
Drie (3) overnachtingen
Eastern Cape Reserves
Hillsnek Safari Lodge
(fully inclusive)
Inzolo Safari Lodge
(fully inclusive)
Great Fish River Lodge
(fully inclusive)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon, afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden