Image courtesy: Singita

Twee Landen Safari

Deze reis is in crescendo opgebouwd; een muziekterm die aangeeft dat de toon geleidelijk versterkt moet worden. Je begint in Kaapstad, de urban jungle met Afrikaanse twist. Vervolgens reis je via de overbekende Kaapse wijnlanden het avontuur tegemoet. Je steekt de grens over van Zuid-Afrika met Zimbabwe. Of Botswana, afhankelijk van het arrangement dat je hebt gekozen. Hier wacht jou een dieren en natuurspektakel van jewelste. De reis eindigt in Johannesburg, alwaar je weer herboren aan boord stapt van de rechtstreekse KLM vlucht terug naar huis. Wat je meeneemt is een ‘koffer’ vol met onuitwisbare indrukken en memorabele geluksmomentjes.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Twee Landen Safari
Zuid-Afrika en Zimbabwe of Botswana

Aantal dagen:
14 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 5.445,- p.p. (Inclusief: Vluchten, Meet & Assist op luchthaven, Alle transfers, Ruime huurwagen, Accommodaties, Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
Kaapstad | Kaapse Wijnlanden | Johannesburg | Safari | naar keuze: Zimbabwe of Botswana

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Kaapstad is een bruisende stad die bekend staat om de bijzondere mix van cultuur, evenementen, heerlijke en sfeervolle restaurants en omliggend natuurschoon. Om de stad beter te leren kennen is een bezoek aan de Tafelberg of aan een van de vele markten een goede suggestie. Bijna automatisch word je naar het Victoria en Alfred Waterfront getrokken, waar veel interessants te zien is op artistiek gebied en waar meer dan voldoende cafés en terrasjes zijn om even uit te rusten. Hier vandaan vertrekt ook de ferry naar Robben eiland. Vanuit Kaapstad kun je diverse dagtrips maken naar de kust en Kaap De Goede Hoop.

Voordat je op safari gaat beng je enkele dagen door tussen de wijnranken in het Kaapse wijnlanden gebied. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hierbij vooral om de verschillende wijndomeinen: Veel gelegenheid dus om te proeven en te genieten en het maken van prachtige foto’s van de omliggende bergen.

Dan Johannesburg of Egoli, wat betekent de stad van het goud. Johannesburg is het financiële centrum van Zuid-Afrika. Waar Johannesburg vroeger veel leed onder haar onveilige reputatie, is het de laatste jaren uitgegroeid tot een bruisende wereldstad met zeer aansprekende praktijkvoorbeelden van de ‘Regenboognatie’. De volgende dag ga je op safari. Je hebt 2 opties: Zimbabwe of Botswana. Kies jij maar!

Zimbabwe
In Zimbabwe, net over de grens met Zuid-Afrika liggen het Gonarezhou Nationaal Park en het Malilangwe natuurreservaat. Beide gebieden zijn groots in alle opzichten. De oneindige vlaktes met een overvloed aan wilde dieren zijn een genot voor iedere safari-fijnproever. Ook vogelliefhebbers komen hier ruimschoots aan hun trekken. De gebieden zijn met een huurauto moeilijk te bereiken maar met een safarivlucht vanuit Johannesburg ben je er binnen een paar uur en maak jij jouw eerste safari diezelfde middag al.

Gonarezhou Nationaal Park in Zimbabwe
Drie rivieren markeren het Gonarezhou Nationaal Park: de Mwenezi in het westen, de Runde in het midden en de Save rivier aan de oostgrens van het park. Met een oppervlakte van meer dan 5.000 km² is Gonarezhou het op één na grootste park van Zimbabwe. Dit waanzinnig mooie gebied geldt als een van de weinige, echt ongeschonden wildernis gebieden die je nog in Afrika kunt vinden maar het wordt door veel safari connaisseurs volstrekt over het hoofd gezien. Wat de wildstand betreft ben je hier ook aan het goede adres. Leeuwen, Afrikaanse wilde honden, cheetah’s buffels en giraffen worden met regelmaat gespot maar het zijn vooral de olifanten die hier de dienst uitmaken.
Deze rijzige en intelligente wezens worden Nzhou genoemd in de taal van de lokale Shona. De olifanten of ‘Nzhou’ zijn tevens de naamgevers van het Gonarezhou Nationaal Park. Logisch dus dat ze hier in grote aantallen voorkomen.

Duurzaamheid en natuurbehoud staan centraal bij alle activiteiten die hier worden ondernomen. Als je besluit om ons te volgen naar Gonarezhou dan zul je kennis maken met een serieus mooi safarigebied en de eeuwenoude leef wijsheden uit de Shangaan cultuur.

Malilangwe natuur- en wildreservaat, Zimbabwe
Net als Gonarezhou moet je ook het Malilangwe wildreservaat in de zuidoosthoek zoeken van Zimbabwe. Het gebied is pakweg 53 vierkante kilometer groot en van een sprookjesachtige schoonheid. Rotsachtige uitstulpingen, waterpartijen en de met Acacia bomen en IJzerhout begroeide heuvelruggen geven het gebied een bijna parkachtige uitstraling. Typisch voor Afrika en voor dit gebeid zijn de Baobab bomen die eigenlijk geen bomen zijn. Als je ze ziet is het net of ze ondersteboven en met de wortels omhoog in de grond staan. Je komt ze tijdens je safari regelmatig tegen. Net als de ernstig bedreigde zwarte neushoorns die zich hier, mede dankzij de inspanningen van de Malilangwe Trust, relatief ongestoord kunnen bewegen. Behalve voor een zeer beperkt aantal gasten is dit gebied een aards paradijs voor de vogelliefhebber met maar liefst 500 verschillende soorten. Overigens, gasten die hun Big Five lijstje nog niet compleet hebben komen hier ook ruimschoots aan hun trekken.

Tuli Block, Botswana
Wil je op safari maar niet naar Zimbabwe? Ook goed. Net over de grens met Zuid Afrika, in Botswana, ligt Tuli Block. Een uitgestrekt rotsachtig gebied dat ook het Land of the Giants wordt genoemd. Het gebied is groots in alle opzichten. Schier oneindige vlaktes met een overvloed aan wilde dieren, de Limpopo rivier en ellelange richels van zandsteen. Tuli Block is verder bekend vanwege rijke de archeologische vondsten, zoals bij Solomon’s Wall, een muur die uit het landschap omhoog komt, en de rotstekeningen van de San in de Lepokole heuvels. Voor Fotografen zijn er speciale schuilhutten gebouwd van waaruit je de dieren ongemerkt kunt fotograferen en voor sportieve safari gangers zijn er behalve jeep- en wandelsafaris ook speciale mountain bike safari’s.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 5 Kaapstad
Dag 5 – 8 Franschhoek
Dag 8 – 9 Johannesburg
Dag 9 – 13 Safari in Zimbabwe of Botswana
Dag 13 – 14 Johannesburg – Amsterdam

Dag 1 – 5 Kaapstad
Kaapstad is niet alleen de hoofdstad van de Westkaap provincie maar ook de hoofdstad van cultureel Zuid Afrika. Je logeert in een stijlvol boutique guesthouse, gelegen in de rustige wijk Oranjezicht of in een rustige zijstraat op een centraal gelegen plek in de stad. Dichtbij de Tafelberg. Op loopafstand vind je talloze restaurants, trendy koffiebarretjes en terrassen. Je tijdelijke woonadres in Kaapstad bestaat uit een modern huis, dat bijzonder smaakvol en elegant is ingericht. Er is een aangelegde en rustige binnentuin met dakterras of beschutte binnenplaats, een klein maar heerlijk zwembad of dompelbad dat, gecombineerd met warme Zuid Afrikaanse gastvrijheid maakt dat je, jezelf hier snel thuis zult voelen.

Dag 5 – 8 Franschhoek
In Franschhoek is van alles te beleven, vooral op culinair gebied, maar een kort bezoek aan het Hugenoten- monument en museum, dat iets buiten het centrum ligt, is een leuke informele eerste kennismaking. Zo kom je meer te weten over hoe de Fransen, via Nederland en de VOC, naar Zuid Afrika kwamen. Maar bovenal is Franschhoek de culinaire hoofdstad van Zuid Afrika.

In het stadscentrum tref je naast boetieks en galerieën dan ook een ruime keus aan gezellige en aanbevelingswaardige restaurants, café’s en terrassen. Je logeert in een van de rijk gedecoreerde vrijstaande cottages die verscholen liggen tussen de wijngaarden, tegen de achtergrond van de imposante bergen of bij een in Kaaps Hollandse stijl gebouwd guesthouse.

Dag 8 – 9 Johannesburg
Daarna vlieg je naar Johannesburg, waar onze chauffeur al op je staat te wachten. Veel mensen hebben nog altijd niet veel op met Johannesburg omdat het haar onveilige reputatie uit het verleden achter zich aan blijft slepen. Maar Johannesburg is hip and happening. Honestly. Wat te denken bijvoorbeeld van een wandeltocht door het fotogenieke Fashion district of een bezoek aan Maboneng dat onlangs door Forbes Magazine is uitgeroepen tot een van de twaalf coolste buurten in de wereld. Of misschien wil je wel de pan uitswingen! Gooi alle schroom van je af en bezoek een dienst van de Hillsong Church. Toch maar een nachtje Johannesburg erbij boeken dan?

Dag 9 – 13 Op Safari in Zimbabwe of Botswana
Nadat je bent ingecheckt in het Chilo Gorge of in het Singita Pamushana Camp, zullen jouw gedachten meteen uitgaan naar Robert Redford en Meryl Streep…het Out of Africa gevoel dringt zich aan je op. Twee keer per dag ga je op safari en tussendoor word je schandelijk verwend met heerlijke hapjes en drankjes, prachtige uitzichten en overstelpt met warme vriendelijkheid. Er is een zwembad en voor vermoeide spieren is tegen bijbetaling een massage beschikbaar. Op culinair gebied is het hier ook bepaald niet slecht toeven en bij Singita hebben ze ene Francois Breittenbach in dienst die de wijninkoop verzorgt voor alle Singita lodges. Hier geen gedoe met huiswijn maar gewoon bestellen wat je wilt. Bij Singita geldt “whatever you want – whenerver you want” of……je gaat niet naar Zimbabwe maar naar buurland Botswana.

Botswana – Tuli Block
Vandaag vertrek je naar buurland Botswana. Met een klein lichtgewicht toestel van een maatschappij met de naam Angel Gabriël Aviation vlieg je er in minder dan 2 uur naartoe. Eventueel zelf rijden kan ook. De huurauto blijft dan achter in Zuid Afrika en jij steekt met bagage en al de Limpopo rivier over. Als je eenmaal daar bent zul je begrijpen hoe fijn dat is…Je logeert de komende dagen in Mashatu Main Camp en kunt volop genieten van al het bijzondere en prachtige dat Tuli Block jou te bieden heeft. Uiteraard zijn er safari’s onder begeleiding van enthousiaste en kundige gidsen, maar je kunt ook de eeuwenoude rotstekeningen bekijken die de oorspronkelijk bevolking (op school vroeger Bosjesmannen genoemd) hier hebben achtergelaten. De gezamenlijke diners in de Boma, de geuren, geluiden en kleuren van de omgeving zullen je nog vaak doen terug verlangen…Wil je absolute privacy? Vraag dan een verblijf aan in een van de pas geplaatste Euphorbia villa’s. Merk op: het is tegenwoordig mogelijk om vanaf Mashatu in Tuli Block door te vliegen naar Maun, de toegangspoort naar de Okavango Delta.

Dag 13 – 14 Botswana of Zimbabwe – Johannesburg – Amsterdam
Op de voorlaatste dag van jouw reis vlieg je in ongeveer twee uur terug naar Johannesburg en aansluitend vlieg je vanaf Johannesburg terug naar huis.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Comfort
(2 pers.)
Luxe
(2 pers.)
Luxe plus
(2 pers.)
Vanaf € 5.445,- p.p. € 6.250,- p.p. € 10.250,- p.p.
Alle vluchten
Luchthaven belastingen en toeslagen
Reismap met reis- en routebeschrijving
Ruime huurwagen
Vier (4) overnachtingen
Kaapstad
2 INN 1 Kensington
(logies en ontbijt)
Kensington Place
(logies en ontbijt)
Camissa House
(logies en ontbijt)
Drie (3) overnachtingen
Kaapse wijnlanden – Franschhoek
Macaron guesthouse
(logies en ontbijt)
La Cle country lodge
(logies en ontbijt)
La Petite Ferme
(logies en ontbijt
Één (1) overnachting
Johannesburg
The Peech
(logies en ontbijt)
The Residence
(logies en ontbijt)
Fairlawns Boutique Hotel & Spa
(logies en ontbijt)
Vier (4) overnachtingen
Zimbabwe of Botswana
Ghonarezhou NP (Zim)
Chilo Gorge Lodge
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)
Tuli Block (Bots)
Mashatu Lodge
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)
Malilangwe (Zim)
Singita Pamushana
(logies, alle maaltijden, safari-activiteiten en meer)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden