Image courtesy: Delaire Graff Estate

Reisbeperkingen en
toegangscondities Zuid-Afrika

Datum: 6 oktober 2020

Zuid-Afrika
Vanaf 1 oktober laatstleden heeft Zuid-Afrika de grenzen voor internationaal reisverkeer geopend. Nederland staat echter op de lijst met landen waarvan toeristen vooralsnog niet tot Zuid-Afrika zullen worden toegelaten. Ook de visumvrijstelling is tot nader bericht opgeschort. Deze lijst wordt iedere twee weken herzien. Van internationale reizigers wordt verwacht dat zij onderstaande voorschriften en preventiemaatregelen strikt zullen naleven.

PCR test
Reizigers moeten op Schiphol een – liefst in het Engels opgestelde – negatieve PCR test uitslag kunnen overhandigen. De test mag niet ouder zijn dan 72 uur voor het tijdstip van vertrek. Naam en handtekening van diegene die de test heeft afgenomen moeten op het testformulier staan. Een PCR of polymerase chain reaction test geeft antwoord op de vraag of er wel of geen virusdeeltjes aanwezig zijn in de keel en of de neus. Als er virusdeeltjes aangetoond worden ben je per definitie besmettelijk voor anderen.
Je kunt de PCR test laten afnemen bijvoorbeeld bij de Travelclinic van het Erasmus MC, de KLM travelclinic of Thuisvaccinaties. De kosten variëren van € 145,- tot € 175,- per test en de uitslag krijg je normal gesproken binnen 48 uur.

Overige voorzorgsmaatregelen
Bij aankomst in Zuid-Afrika volgt een screening procedure. Onderdeel van de screening is dat je temperatuur wordt opgenomen. Daarnaast vragen de autoriteiten om je verblijfsadres in Zuid-Afrika en een bewijs van reservering.
Het dragen van mondkapjes in de openbare ruimte is verplicht. Houdt afstand en was regelmatig je handen. Voorzieningen hiervoor zijn ruimschoots aanwezig.
Bezoekers wordt met klem gevraagd om de Zuid-Afrikaanse Covid alert-app te downloaden. De app waarschuwt abonnees die in de directe nabijheid van een besmet persoon zijn geweest.

Visum
De visumvrijstelling is voorlopig opgeschort. Zonder geldig visum kom je Zuid-Afrika niet in. Als je naar Zuid-Afrika reist moet je altijd een geldig paspoort hebben. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.

Quarantaine
Reizigers die in Zuid-Afrika aankomen en geen klachten hebben hoeven niet in verplichte quarantaine. Reizigers die terugkeren in Nederland wordt aanbevolen om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

“Keep discovering”

Image courtesy: Mhondoro

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden