Image courtesy: Mhondoro Lodge

De ‘Parels’ van Limpopo

Originele kunst, cultuur, wildernis en natuur rondreis langs de mooiste plekken van Limpopo. Fietsen door Soweto, rondtuffen langs de Panoramaroute, wild spotten in één van de vele wildparken en oversteken van de Steenbokskeerkring. In het noorden van Zuid Afrika begint het échte Afrika wordt wel gezegd. De provincie Limpopo heeft de reiziger die Zuid Afrika voor de tweede keer bezoekt en liefhebbers van natuur en Afrikaanse cultuur veel te bieden.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

De ‘Parels’ van Limpopo

Aantal dagen:
15 dagen uit & thuis

Prijs v.a.:
€ 4.170,- p.p.

Inclusief:
Vluchten | Meet & Assist op de luchthaven | Ruime huurwagen | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer

Highlights:
Jo’burg | Panoramaroute | Kruger NP | Mapungubwe NP | Soutpansbergen | Welgevonden NP

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

De pareltjes van Limpopo liggen her en der verspreid in deze nog redelijk onbekende, meest noordelijk gelegen provincie van Zuid-Afrika en vormen elk op zich een nog te ontdekken geheim op het gebied van wildernis, kunst, natuur en cultuur. Hier in het noorden van Zuid-Afrika begint het échte Afrika wordt wel gezegd. De provincie Limpopo heeft de reiziger die Zuid-Afrika voor de tweede keer bezoekt en liefhebbers van natuur en Afrikaanse cultuur veel te bieden. Dat vinden veel mensen, getuige de populariteit van deze route.

Johannesburg of Jozi is het bruisende financiële centrum van Zuid-Afrika. Waar Johannesburg vroeger veel leed onder haar onveilige reputatie, is het de laatste jaren uitgegroeid tot een bruisende wereldstad met zeer aansprekende praktijkvoorbeelden van de ‘Regenboognatie’.

De reis richting het Kruger Nationaal Park voert langs de bekende Panoramaroute. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hierbij vooral om de vergezichten. Watervallen, diepe kloven en wijdse uitzichten. Veel gelegenheid dus om prachtige foto’s te maken en bovendien bepaald geen onprettige manier om naar het Kruger Park te reizen. Het Kruger Nationaal Park is het meest bekende en grootste wildpark van Zuid-Afrika waar je oog in oog komt te staan met vele wilde dieren. Een wandelsafari onder leiding van ervaren gidsen brengt je nog dichterbij de natuur.

In het noorden van Limpopo is de Afrikaanse cultuur alom aanwezig. Inderdaad onderscheidt het landschap rond de Steenbokskeerkring zich in geografisch en cultureel opzicht van de rest van het land. Terwijl het zuiden van de provincie Limpopo nog aan het hoogveld doet denken, daalt de hoogvlakte achter de Soutpansbergen en de Waterberg af naar de Limpoporivier. Deze rivier vormt de natuurlijke grens met Botswana en Zimbabwe. Bij Musina loopt de snelweg N1 over de rivier, een deel van de legendarische Caïro to Capetown snelweg die over het hele Afrikaanse continent loopt.

Louis Trichardt is een dorp aan de voet van het Soutpansgebergte en een typisch voorbeeld van een ‘voortrekkersdorp’. Een bezoek aan het Schoemansdal openlucht museum geeft een goed beeld van hoe het leven van de voortrekkers er in die tijd heeft uitgezien.

In het uiterste noorden van de Limpopo provincie ligt op de grens met Zimbabwe en Botswana het Mapungubwe Nationaal Natuurpark. Het park staat op de Unesco lijst van werelderfgoederen. In de 13e eeuw was dit gebied onderdeel van het allereerste koninkrijk in zuidelijk Afrika. Behalve de vele vogelsoorten, olifanten en ander wild maken de honderden Baobab bomen een bezoek aan dit gebied meer dan waard. Over de hele wereld komen er acht verschillende soorten Baobab bomen voor. Eén soort op het Afrikaanse continent, één soort in Australië en de overige zes verschillende soorten op het eiland Madagaskar.

Leshiba Wilderness is een 2500 hectare groot natuurreservaat in het Soutpansgebergte. Het is een prachtig gebied met een ongeëvenaarde diversiteit in flora en fauna. Er zijn bijvoorbeeld 380 verschillende bomensoorten gedocumenteerd en 260 verschillende vogelsoorten worden regelmatig waargenomen. Leshiba heeft daarnaast zeven plaatsen waar zich oude tekeningen van de San en de Khoi Khoi bevinden. De tekeningen zijn tussen de 200 en 2000 jaar oud en vertellen over de hoogtepunten in het leven van deze stammen.

Op pak ‘em beet vier uur rijden van Leshiba en drie uur rijden van Johannesburg ligt privé park Welgevonden waar je behalve de ‘Big Five’ meer dan 50 andere diersoorten aantreft. Het voordeel van een privé park boven een nationaal park is dat er veel minder bezoekers worden toegelaten en de reiziger zich hier alleen op de wereld waant. De ervaren gidsen zijn zeer trots op het park en vertellen de reiziger graag over de specifieke natuur en het wildleven in dit gebied.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 2

Johannesburg

 

Dag 2 – 4

The Lowveld en de Panoramaroute

 

Dag 4 – 7

Kruger – Makalali Wildreservaat

 

Dag 7 – 9

Louis Trichardt

 

Dag 9 – 11

Mapungubwe Nationaal Park

 

Dag 11 – 12

Leshiba Wildernis

 

Dag 12 – 14

Welgevonden Reservaat

 
Dag 14 – 15

Johannesburg – Amsterdam

 

Dag 1 – 2 Johannesburg
Je vliegt van Amsterdam naar Johannesburg. De stad die liefkozend Jo’burg, Jozi of Egoli wordt genoemd, is één van de plaatsen in Zuid Afrika die de afgelopen jaren een ware metamorfose heeft ondergaan. De stad Johannesburg heeft net zoveel namen als gezichten. Eigenlijk is meer sprake van een aaneenschakeling van verschillende wijken dan van een hechte stad. Parkhurst met een echte café-cultuur, Rosebank bekend om de vele art-galeries en de wijk Sandton met hypermoderne winkelcentra. Het culturele centrum van de stad wordt gevormd door de wijken Newtown en Braamfontein. Verleden en toekomst lopen hier naadloos in elkaar over. Breng een bezoek aan Constitution Hill en The Old Fort Prison complex waar iconen als Mahatma Gandhi, Nelson Mandela en Walter Sisulu ooit zijn vastgehouden in afwachting van hun proces. Om de hoek, aan Juta street, is een neighbourgood food market. Een geweldig soort preuvenement waar je de smeltkroes van culturen die Zuid Afrika is letterlijk kunt proeven en ontmoeten of ga mee fietsen in Soweto en leer Totsi taal en bezoek een shebeen (illegale taverne).

Dag 2 – 4  The Lowveld en de Panoramaroute
Het gebied heeft deze naam niet voor niets: adembenemende vergezichten op watervallen en het berggebied zijn kenmerkend voor de Panoramaroute. Gods Window, the Blyde River canyon bevinden zich in deze streek evenals Bourke’s Luck Potholes en de three Rondavels.

Het Nutgrove Manor guesthouse is een charmant guesthouse dat ligt aan het einde van een laantje omlijst met Bougainvillea en met het Krugerpark in de verte op slechts een steenworp afstand. Er zijn 5 suites, die allen beschikken over een en-suite badkamer en smaakvol zijn ingericht. Het is hiermee zeer intiem en de gastvrijheid uiterst persoonlijk.

Dag 4 – 7 Kruger – Makalali Wildreservaat
Het Krugerpark is ’s werelds meest bekende wildpark. Met een oppervlak van 35.000 km² is het bijna net zo groot als Nederland. Natuurlijk vind je in de Kruger de ‘Big Five’, maar daarnaast zijn er nog veel meer bijzondere dieren te vinden waaronder alleen al meer dan vijfhonderd vogelsoorten. Direct grenzend aan het Krugerpark liggen verschillende privé-concessies. Eén daarvan is Makalali. Voor drie dagen ben je één met de natuur en natuurlijk gaat u op safari. Tijdens jouw verblijf in Garonga Safari Camp logeer je in luxueuze safaritenten, gecombineerd met een nacht onder de sterren, waar het je aan niets zal ontbreken.

Dag 7 – 9 Louis Trichardt
Louis Trichardt is een dorp aan de voet van het Soutpansgebergte en een typisch voorbeeld van een ‘voortrekkersdorp’. Een bezoek aan het Schoemansdal openluchtmuseum geeft een goed beeld van hoe het leven van de voortrekkers er in die tijd heeft uitgezien. Madi a Thavha, dat “water uit de bergen betekent” ligt in een mooie en rustige vallei in de Soutpansbergen op slechts 10 kilometer van het dorp Louis Trichardt. De lodge is eigendom van een Nederlandse familie. De medewerkers zullen jouw verblijf tot een gedenkwaardige ervaring maken want bij Madi a Thavha vind je alles wat de streek te bieden heeft zoals: een ruime keus uit culturele activiteiten, een tentoonstelling van de kunst en ambachten van de Venda en Tsonga kunstenaars, ateliers en nog veel meer.

Dag 9 – 11 Mapungubwe Nationaal Park
In het uiterste noorden van de Limpopo provincie ligt tegen de grens met Zimbabwe en Botswana het Mapesu Natuurreservaat en Mapungubwe Nationaal Park. Het is hier volkomen veilig en Mopane Bush Lodge is de perfecte uitvalsbasis om het omliggende natuurschoon te gaan ontdekken. Het Mapungubwe Nationaal Park zelf staat op de Unesco lijst van werelderfgoederen omdat dit gebied in de 13e eeuw onderdeel heeft uitgemaakt van het eerste koninkrijk op het Afrikaanse continent.

Dag 11 – 12 Leshiba Wildernis
Leshiba Wildernis is een natuur reservaat van 2500 hectare, ver weg van de gebaande toeristen paden. De lodge is geplaatst op een top van de Soutpansbergen en is opgebouwd volgens de traditionele Venda stijl; de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. Vanaf het terras heeft men een spectaculair uitzicht over de Duluni vallei beneden. De haast magische combinatie van wilde dieren, een spectaculair uitzicht, een enorme diversiteit aan flora en de rotstekeningen maken van Leshiba Wilderness een ervaring om nooit meer te vergeten. Net als overigens Garonga en Madi a Thavha is ook Leshiba Wildernis, Fair Trade gecertificeerd.

Dag 12 – 14 Welgevonden Wildreservaat
In Welgevonden logeer je twee nachten in de luxe en intieme Mhondoro Safari Lodge. De suites zijn bijzonder fraai en bieden de gasten veel privacy. Het hoofdgebouw is de centrale ontmoetingsplaats waar zich een elegante lounge en het restaurant bevinden. Bij mooi weer wordt gezamenlijk buiten op de ruime veranda gegeten. Twee maal daags worden er game drives door het park gemaakt terwijl je ’s middags onder begeleiding van een ranger ook een wandelsafari kunt doen.

Dag 14 – 15 Johannesburg – Amsterdam
Op de laatste dag van jouw verblijf in Zuid-Afrika rijd je in circa drie uur van Welgevonden naar de luchthaven van Johannesburg. Aansluitend ga je aan boord van jouw vlucht naar huis.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxury editie (2 pers.)
Laagseizoen v.a.
Hoogseizoen v.a.
€ 4.170,- p.p.
€ 4.760,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht
Luchthaven belastingen en toeslagen
Meet & Assist bij aankomst en begeleiding naar hotel
Elektronische reismap met reis- en routebeschrijving
Ruime huurwagen
Een (1) overnachting
Johannesburg
City Lodge ORT Airport
(logies en ontbijt)
Twee (2) overnachtingen
Hazyview – Kiepersol
Nutgrove Manor
(logies en ontbijt)
Drie (3) overnachtingen
Kruger – Makalali reserve
Garonga Safari Camp
(logies, alle maaltijden, en safari-activteiten)
Twee (2) overnachtingen
Louis Trichardt
Madi A Thavha
(logies, ontbijt en diner)
Twee (2) overnachting
Mapungubwe NP
Mopane Bush Lodge
(logies, alle maaltijden en activiteiten)
Een (1) overnachting
Soutpansbergen
Leshiba Wildernis
(logies en alle maaltijden)
Twee (2) overnachtingen
Welgevonden Game Reserve
Mhondoro Lodge
(logies, alle maaltijden, en safari-activiteiten)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4
Contactgegevens

Reisgegevens

Jouw interesses

StadCultuurWandelen & hikenWijnen
NatuurAvontuurSafariWalvissen & dolfijnen
GolfStrandDuiken

Wensen, vragen of opmerkingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden