Image courtesy: Mhondoro Lodge

De ‘Wilde Parels’ van Limpopo

Ben jij een vogelliefhebber en hou je van de natuur, wandelen, wilde dieren en panoramische vergezichten. Betekent luxe voor jou vooral aandacht en het gevoel van vrijheid en niet per se een kristallen kroonluchter of een butlerservice? In het noorden van Zuid-Afrika begint het échte Afrika wordt weleens gekscherend gezegd. De provincie Limpopo heeft de reiziger die Zuid-Afrika voor een tweede keer bezoekt en liefhebbers van natuur en Afrikaanse cultuur dan ook veel te bieden. Laat je meevoeren op deze unieke rondreis.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

De ‘Wilde Parels’ van Limpopo

Aantal dagen:
16 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 4.850,- p.p. (Inclusief: Vluchten, Meet & Assist op de luchthaven, Ruime huurwagen, Accommodaties, Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
Jo’burg | Panoramaroute | Kruger NP | Soutpansbergen | Marakele NP

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

De wilde pareltjes van Limpopo liggen her en der verspreid in deze nog redelijk onbekende, meest noordelijk gelegen provincie van Zuid-Afrika en vormen elk op zich een nog te ontdekken geheim op het gebied van wildernis, kunst, natuur en cultuur. Hier in het noorden van Zuid-Afrika begint het échte Afrika wordt wel gezegd. De provincie Limpopo heeft de reiziger die Zuid-Afrika voor de tweede keer bezoekt en liefhebbers van natuur en Afrikaanse cultuur veel te bieden. Dat vinden veel mensen, getuige de populariteit van deze route.

Laat je meevoeren op deze unieke rondreis en ontdek de Panoramaroute, aan de hand van een privé gids, steek de Steenbokskeerkring over en maak selfies in de wildernis tijdens een 3-daagse wandel- en kampeersafari in het meest noordelijke deel van het Krugerpark, gevolgd door twee dagen kunst en cultuur snuiven en sluit af met een luxe vierdaags safariverblijf in een prachtig tussen de bergen gelegen eco lodge.

Johannesburg of Jozi is het bruisende financiële centrum van Zuid-Afrika. Waar Johannesburg vroeger veel leed onder haar onveilige reputatie, is het de laatste jaren uitgegroeid tot een bruisende wereldstad met zeer aansprekende praktijkvoorbeelden van de ‘Regenboognatie’.

De reis richting het Kruger Nationaal Park voert langs de bekende Panoramaroute. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hierbij vooral om de vergezichten. watervallen, diepe kloven en wijdse uitzichten. Veel gelegenheid dus om prachtige foto’s te maken en bovendien bepaald geen onprettige manier om naar het Kruger Park te reizen. Jouw gids, type ideale schoonzoon, is hier geboren en getogen en kent het gebied als de binnenkant van zijn broekzak. Hij komt je ’s morgens bij het hotel begroeten en brengt je aan het eind van de dag weer terug.

Het Kruger Nationaal Park is het meest bekende en grootste wildpark van Zuid-Afrika waar je oog in oog komt te staan met vele wilde dieren. Een wandelsafari onder leiding van ervaren gidsen brengt je nog dichter bij de natuur.

In het noorden van Limpopo is de Afrikaanse cultuur alom aanwezig. Inderdaad onderscheidt het landschap rond de Steenbokskeerkring zich in geografisch en cultureel opzicht van de rest van het land. Terwijl het zuiden van de provincie Limpopo nog aan het hoogveld doet denken, daalt de hoogvlakte achter de Soutpansbergen en de Waterberg af naar de Limpoporivier. Deze rivier vormt de natuurlijke grens met Botswana en Zimbabwe. Louis Trichardt is een dorp aan de voet van het Soutpansgebergte en een typisch voorbeeld van een ‘voortrekkersdorp’. Een bezoek aan het Schoemansdal openlucht museum geeft een goed beeld van hoe het leven van de voortrekkers er in die tijd heeft uitgezien.

Het gebied is een prachtig met een ongeëvenaarde diversiteit in flora en fauna. Er zijn bijvoorbeeld 380 verschillende bomensoorten gedocumenteerd en 260 verschillende vogelsoorten worden regelmatig waargenomen. Daarnaast zijn er verschillende plaatsen waar zich oude tekeningen van de San en de Khoi Khoi bevinden. De tekeningen zijn tussen de 200 en 2000 jaar oud en vertellen over de hoogtepunten in het leven van deze stammen.

Op pak ‘em beet vier uur rijden van Louis Trichardt en maar drie uur rijden van Johannesburg ligt het Marakele nationaal park waar je behalve de ‘Big Five’ meer dan 50 andere diersoorten aantreft. Op een privé concessie ligt de lodge. Het voordeel van een privé concessie is dat er geen andere bezoekers worden toegelaten en de reiziger zich hier alleen op de wereld waant. De ervaren gidsen zijn zeer trots op de lodge en het park en vertellen de reiziger graag over de specifieke natuur en het wildleven in dit gebied.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 2 Amsterdam – Johannesburg
Dag 2 – 5 Panoramaroute met privé gids
Dag 5 – 8 Wandel- en kampeersafari in Kruger NP
Dag 8 – 11 Soutpansgebergte, Louis Trichard
Dag 11 – 15 Marakele Nationaal Park
Dag 15 – 16 Johannesburg – Amsterdam

 

Dag 1 – 2 Johannesburg
Je vliegt van Amsterdam naar Johannesburg. De stad die liefkozend Jo’burg, Jozi of Egoli wordt genoemd, is één van de plaatsen in Zuid Afrika die de afgelopen jaren een ware metamorfose heeft ondergaan. De stad Johannesburg heeft net zoveel namen als gezichten. Eigenlijk is meer sprake van een aaneenschakeling van verschillende wijken dan van een hechte stad. Parkhurst met een echte café-cultuur, Rosebank bekend om de vele art-galeries en de wijk Sandton met hypermoderne winkelcentra. Het culturele centrum van de stad wordt gevormd door de wijken Newtown en Braamfontein. Verleden en toekomst lopen hier naadloos in elkaar over. Heb je voldoende tijd? Breng dan een bezoek aan Constitution Hill en The Old Fort Prison complex waar iconen als Mahatma Gandhi, Nelson Mandela en Walter Sisulu ooit zijn vastgehouden in afwachting van hun proces. Om de hoek, aan Juta street, is een neighbourgood food market. Een geweldig soort preuvenement waar je de smeltkroes van culturen die Zuid Afrika is letterlijk kunt proeven en ontmoeten of ga mee fietsen in Soweto en leer Totsi taal en bezoek een shebeen (illegale taverne).

Dag 2 – 5 The Lowveld en de Panoramaroute
Het gebied heeft deze naam niet voor niets: adembenemende vergezichten op watervallen en het berggebied zijn kenmerkend voor de Panoramaroute. Gods Window, the Blyde River canyon bevinden zich in deze streek evenals Bourke’s Luck Potholes en de three Rondavels.

Nog beter is het om dit gebied te verkennen aan de hand van een gespecialiseerde gids die in deze contreien is geboren en getogen. Hij kent de meest bijzondere plekken. Wat denk je, lunchen bij Potluck Boskombuis of The Chubby Pig?

Iketla Lodge is een charmant guesthouse dat ligt tussen Ohrigstadt en Blyde River Canyon aan het begin van de Panoramaroute met in de verte het Krugerpark. Verwacht geen overdreven luxe of overdaad maar een ongedwongen sfeer en persoonlijke gastvrijheid. Iketla lodge ligt op 540 hectare eigen grond temidden van de bergen en ongerepte natuur. Er zijn 8 ruime chalets, die allen een prachtig uitzicht over de omgeving bieden en verschillende wandelroutes over het eigen terrein.

Dag 5 – 8 Kruger Nationaal Park – Pafuri Makuleke concessie
Het Krugerpark is ’s werelds meest bekende wildpark. Met een oppervlak van 35.000 km² is het bijna net zo groot als Nederland. Natuurlijk vind je in de Kruger de ‘Big Five’, maar daarnaast zijn er nog veel meer bijzondere dieren te vinden waaronder alleen al meer dan vijfhonderd vogelsoorten. Voor drie dagen ben je één met de natuur en natuurlijk ga je op safari. De eerste nacht verblijf je nog in het Pafuri Safari Camp en logeer je in één van de luxueuze safaritenten. Alle safaritenten hebben een eigen veranda waar vandaan je uitkijkt over de Luvuvhu rivier.

Take a walk on the wild side
De volgende twee nachten nemen onze beste gidsen je mee naar de meest afgelegen uithoeken van het noordelijk deel van het Kruger Park met bijzondere plekken zoals Crooks Corner, waar de Livuvhu en Limpopo rivieren samenkomen en Lanner Gorge. Ironisch genoeg vind je in dit deel van de Kruger de grootste diversiteit in landschap en biosferen en verreweg de minste bezoekers. Deze twee dagen kampeer je in de bush en ga je enkel te voet op safari. Zo kom je nog dichterbij de natuur. Dichtbij genoeg bij om aandacht te geven aan de talloze kleinere dieren, bloemen en planten die dikwijls op een jeepsafari onderbelicht blijven en dichtbij genoeg om je compleet versteld te doen staan als je plotseling oog in oog staat met een lid van de Big Five of ander gespuis. (Uitsluitend boekbaar van 1 april tot en met 31 oktober)

Dag 8 – 11 Louis Trichardt
Louis Trichardt is een dorp aan de voet van het Soutpansgebergte en een typisch voorbeeld van een ‘voortrekkersdorp’. Een bezoek aan het Schoemansdal openluchtmuseum geeft een goed beeld van hoe het leven van de voortrekkers er in die tijd heeft uitgezien. Madi a Thavha, dat “water uit de bergen betekent” ligt in een mooie en rustige vallei in de Soutpansbergen op slechts 10 kilometer van het dorp Louis Trichardt en naast het Happy Rest Nature reserve. What’s in a name vragen wij ons af. De lodge is eigendom van een Nederlands echtpaar dat jarenlang in Zuid-Afrika voor een NGO heeft gewerkt. Het is prachtig om met eigen ogen te zien wat die twee hier voor elkaar hebben gekregen. Voor de lokale gemeenschap welteverstaan. De medewerkers zullen jouw verblijf tot een gedenkwaardige ervaring maken want bij Madi a Thavha vind je alles wat de streek te bieden heeft zoals: een ruime keus uit culturele activiteiten, een tentoonstelling van de kunst en ambachten van de Venda en Tsonga kunstenaars, ateliers en nog veel meer.

Verder is er een gezellig restaurant met op de achtergrond een knapperend houtvuur en een bush bar. gecombineerd met een nacht onder de sterren, waar het je aan niets zal ontbreken.

Dag 11 – 15 Marakele Nationaal Park
Eindeloze vergezichten, diepe valleien met rivieren, hoge bergen en kliffen die uitkijken over de savanne. Alleen al qua landschap mag Marakele zich met recht een van de meest gevarieerde en fascinerende nationale parken van Zuid-Afrika noemen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de unieke safari-activiteiten die je hier kunt ondernemen of over het feit dat er in dit hele 23.000 hectare grote gebied slechts 2 lodges te vinden zijn. Dagtoerisme is niet toegestaan. Je hebt het rijk dus vrijwel alleen. Nou ja samen met die andere geluksvogels die in met jou in dezelfde lodge verblijven dan.

In elk van de in totaal slechts 5 eco suites van de Marataba Mountain lodge vindt je alles wat je nodig hebt voor een bijzonder aangenaam en sfeervol meerdaags luxe verblijf. Er is een privé veranda, regen douche, een maxi minibar en Nespresso machine. Voor frisse avonden is er een open haard en voor warme dagen een gedeeld dompelbad met uitzicht. De avondmaaltijden worden gezamenlijk genuttigd in het hoofdgebouw of bij mooi weer onder de sterrenhemel. Afijn. Het filmpje hieronder geeft een aardig beeld van wat je te wachten staat.

Dag 15 – 16 Marakele Nationaal Park
Het Marakele Nationaal Park ligt op 3 uur rijden van de luchthaven van Johannesburg. Je hebt dus alle tijd. We kunnen een dagkamer voor je boeken in een hotel vlakbij het vliegveld van Johannesburg, een lekkere lange lunch op een rooftop locatie in Maboneng of een excursie naar een bijzondere plek of met een speciale gids.

WAT ZIJN DE KOSTEN?
Luxury editie (2 pers.)
Vanaf € 4.850,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht
Luchthaven belastingen en toeslagen
Meet & Assist bij aankomst en begeleiding naar hotel
Reismap met reis- en routebeschrijving
Ruime huurwagen
Een (1) overnachting
Johannesburg
City Lodge ORT Airport
(logies en ontbijt)
Drie (3) overnachtingen
Panorama Route
Iketla Lodge
(logies, diner en ontbijt)
Drie (3) overnachtingen
Kruger – Makuleke reserve
Return Africa Safari Camp
(logies, alle maaltijden, huisselectie dranken, safari-activteiten en meer)
Drie (3) overnachtingen
Louis Trichardt
Madi A Thavha
(logies, ontbijt en diner)
Vier (4) overnachting
Marakele Game Reserve
Marataba Mountain Logde
(logies, alle maaltijden, huisselectie dranken, safari-activteiten en meer)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden