Image courtesy: Isibindi Zulu Lodge

De Werelderfgoederen van Kwazulu Natal

Pittoreske dorpjes, wildlife en natuur in Kwazulu Natal en de Drakensbergen. Zuid Afrika is een land met onbegrensde mogelijkheden. Van prachtige natuur tot een rijke geschiedenis, van veelzijdige cultuur tot adembenemende landschappen. Tijdens deze actieve 18-daagse luxe rondreis door de provincie Kwazulu Natal kun je alles zelf en in eigen reistempo beleven: samen of met het hele gezin en van pittoreske dorpjes, prachtige natuur, wonderschone landschappen tot en met een avontuurlijke safari en het strand.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

De Werelderfgoederen van Kwazulu Natal

Aantal dagen:
18 dagen uit & thuis

Prijs v.a.:
€ 4.220,- p.p.

Inclusief:
Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Ruime huurwagen | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer

Highlights:
Jo’burg | Unesco Drakensbergen | Battlefields | iSimangaliso Unesco Wetlands St. Lucia | Hluhluwe NP | Mabibi Beach

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Fietsen door Soweto, wild spotten in het op één na grootste wildpark van Zuid Afrika, hiken in de Drakensbergen en duiken of snorkelen in het warme water van de Indische Oceaan. De provincie KwaZulu Natal heeft de meest verwende reiziger veel te bieden. Dat vinden veel mensen, getuige de populariteit van deze rondreis.

Johannesburg of Jozi is het bruisende financiële centrum van Zuid Afrika. Waar het vroeger veel leed onder haar onveilige reputatie, is Johannesburg de laatste jaren uitgegroeid tot een bruisende wereldstad waar van alles te zien en te beleven valt.

Kwazulu Natal, koninkrijk van de Zulu, is een zeer interessante bestemming voor toeristen, met name door de grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. De Drakensbergen, door de Zulu’s ‘barrière van speren’ genoemd, staat sinds 2000 op de lijst met werelderfgoederen. In de winter zijn de toppen van de Drakensbergen bedekt met sneeuw. Maar ook het gebied waar de Zulu, de Boeren en de Engelsen zwaar gevochten hebben om de heerschappij van het land. Of de zuidkust, waar de jaarlijkse trek van de sardines plaatsvindt, hoopvol opgewacht door hongerige roofvissen, en de noordelijke kust waar het hele jaar door dolfijnen met hun vrolijke capriolen de toeristen vermaken en waar in het seizoen walvissen te bewonderen zijn. En -tenslotte- diverse wildparken, waar de Big Five alom aanwezig is.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 3

Johannesburg

Dag 3– 6

Drakensbergen – Spioenkop

Dag 6 – 8

Isandlwana & Rourke’s Drift

Dag 8 – 10

St Lucia – Unesco iSimangaliso Wetland Park

Dag 10 – 13

Hluhluwe – iMfolozi Nationaal Wildpark

Dag 13 – 16

Stranden aan de Indische Oceaan

Dag 16 – 17

Umhlanga

Dag 17 – 18

Durban – Amsterdam

Dag 1 – 3 Johannesburg
Na aankomst in Johannesburg brengt onze chauffeur je snel en comfortabel naar het hotel. De volgende dag kun je uitgebreid kennis maken met de stad die uit verschillende wijken bestaat: Sandton, Rosebank, Melrose Arch en Fourways zijn bekend om de vele art-galeries en hypermoderne winkelcentra. Het culturele centrum van de stad wordt gevormd door de wijken Newtown en Braamfontein. Verleden en toekomst lopen hier naadloos in elkaar over. Breng een bezoek aan Constitution Hill en The Old Fort Prison complex waar iconen als Mahatma Gandhi, Nelson Mandela en Walter Sisulu ooit zijn vastgehouden in afwachting van hun proces. Om de hoek, aan Juta street, is een neighbourgood food market. Dé plaats waar je de smeltkroes van culturen, die Zuid Afrika rijk is, letterlijk kunt proeven. Of ga fietsen in Soweto en leer Totsi taal en bezoek een shebeen (illegale taverne). Dat laatste –uiteraard- met een betrouwbare en ervaren gids.

Dag 3 – 6 Drakensbergen – Spioenkop
In circa drieëneenhalf uur rijd je van Johannesburg naar The Three Tree Hills Lodge. Simon en Cheryl Blackburn hebben van deze voormalige boerderij een paradijsje gemaakt dat zij graag met gasten delen.Vanuit de kamers kijk je uit op de Spioenkop heuvel. Om dit strategisch belangrijke punt is tijdens de Anglo-Boer oorlog drie dagen onafgebroken gestreden. Overal in de omgeving en in de lodge zijn overblijfselen te vinden uit deze roerige tijden. Nu kun je er hiken, mountainbiken, paardrijden, genieten van de natuur of langs de kronkelende Midlands Meander route rijden. Op deze route vind je verschillen kunstgallerieën, micro brouwerijen, leuke restaurants en artisanale kaasboerderijen.

Dag 6 – 8 Isandlwana en Rourke’s Drift
Het heuvelachtige binnenland van KwaZulu-Natal is het gebied van de Zoeloekoningen. In dit voormalige koninkrijk is de Afrikaanse cultuur alom aanwezig. Onderweg kun je stoppen bij kleurrijke marktjes of gewoon genieten van de mooie omgeving. Je logeert in het Fugitive’s Drift. Nog steeds familiebezit van de Rattray’s. Behalve van de voortreffelijke keuken kun je hier genieten van prachtige vergezichten.

Dag 8 – 10 St Lucia – Unesco iSimangaliso Wetland Park
Het iSimangaliso wetland gebied, eveneens opgenomen op de Unesco lijst met werelderfgoederen, kent vijf aparte ecosystemen, het strand en de koraalriffen, de kustlijn, de moerassen, de riviermonding en het zandbos, het bosveld en de savannes. Je logeert in een lodge omringd door bos en grenzend aan het meer van St. Lucia. Maak optimaal gebruik van de mogelijkheden die je hier hebt om per boot, jeep of wandelend over het strand safaris te maken onder leiding van deskundige gidsen.

Dag 10 – 13 Hluhluwe – iMfolozi Nationaal Wildpark
In het op één na grootste en meest veelzijdige safaripark van Zuid Afrika bevindt zich de Rhino Ridge Safari lodge, waar u logeert. Rhino Ridge is een lodge, waar de lokale bevolking direct bij betrokken is. Olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel. Uw safari bevindt zich middenin het hart van het territorium van de Big 5. Naast gamedrives maak je ook onder deskundige begeleiding wandelsafari’s. Het is hier bijna onmogelijk om geen neushoorn te spotten. Een onvergetelijke ervaring.

Dag 13 -16 Stranden aan de Indische oceaan
De immense kuststrook van KwaZulu Natal, die doorloopt tot in Mozambique, is vooral aantrekkelijk door haar brede stranden, de azuurblauwe Indische Oceaan en het subtropische klimaat. Je kunt zwemmen met dolfijnen of grote mantaroggen, snorkelen in het nabij gelegen koraalrif, duiken, schildpadden observeren, wandelen en culturele tours maken. Wij noemen dit Barefoot Luxury; op je blote voeten relaxen in een luxe omgeving en aan het strand.

Dag 16 – 17 Umhlanga
Vlakbij de havenstad Durban en op niet meer dan een half uurtje rijden van King Shaka airport ligt het plaatsje Umhlanga. Het hele jaar door heb je hier zonovergoten dagen. De meeste hotels in Umhlanga liggen in de buurt van het strand of hebben er een link mee. Het Oyster Box hotel is een ideale plek aan zee om nog een dagje te genieten van het mooie weer, van het zwembad of van het strand.

Dag 17 – 18 Durban – Amsterdam
In de namiddag rijd je vanuit Umhlanga naar het vliegveld van Durban. Vanaf hier vlieg je met een overstap in Johannesburg of Dubai, terug naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxury editie (2 pers.)
Familie luxury editie (4 pers.)
Laagseizoen v.a.
Hoogseizoen v.a.
€ 4.750,- p.p.
€ 5.675,- p.p.
€ 4.220,- p.p.
€ 4.950,- p.p.
Intercontinentale
retourvlucht met Emirates
Luchthaven belastingen en toeslagen
Meet & Assist bij aankomst en privé transfer naar hotel
Elektronische reismap met reis- en routebeschrijving
Ruime huurwagen
Twee (2) overnachtingen
Johannesburg
The Peech boutique hotel
(logies en ontbijt)
Athol Place
(logies en ontbijt)
Drie (3) overnachtingen
Drakensberg – Bergville
Three Tree Hill Lodge
(logies en alle maaltijden)
Three Tree Hill Lodge
(logies en alle maaltijden)
Twee (2) overnachtingen
Isandlwana – Rourke’s Drift
Fugitives Drift
(logies en alle maaltijden)
Fugitives Drift
(logies en alle maaltijden)
Twee (2) overnachtingen
iSimangaliso – St.Lucia
Makakatana Bay Lodge
(logies, alle maaltijden en georganiseerde activteiten)
Makakatana Bay Lodge
(logies, alle maaltijden en georganiseerde activteiten)
Drie (3) overnachtingen
Hluhluwe – iMfolozi NP
Rhino Ridge Safari Lodge
(logies, alle maaltijden en safari-activiteiten)
Rhino Ridge Safari Lodge
(logies, alle maaltijden en safari-activiteiten)
Drie (3) overnachtingen
Maputuland Coast – Mabibi
Thonga Beach Lodge
(logies, alle maaltijden en georganiseerde activiteiten)
Thonga Beach Lodge
(logies, alle maaltijden en georganiseerde activiteiten)
Een (1) overnachting
Umhlanga
The Oyster Box Hotel
(logies en ontbijt)
The Oyster Box Hotel
(logies en ontbijt)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4
Contactgegevens

Reisgegevens

Jouw interesses

StadCultuurWandelen & hikenWijnen
NatuurAvontuurSafariWalvissen & dolfijnen
GolfStrandDuiken

Wensen, vragen of opmerkingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden