image courtesy: Great Plains Conservation

Drie Landen Safari

Wat een geluk dat de mooiste plekjes van vier landen zo handig bij elkaar liggen. Vier? Ja, maar het blijft een reis naar drie landen omdat je in het droge seizoen niet naar Zimbabwe maar naar Zambia gaat. Dat is beter, geloof ons maar. Groen of droog seizoen, je begint in Kaapstad en trekt naar het noorden naar de grens tussen Zambia en Zimbabwe, waar de Zambezi rivier zich in de diepte stort, bij de bulderende Victoria watervallen. Het meerdaags verblijf in de ongerepte wildparken in Botswana zul je nooit meer vergeten.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Drie Landen Safari (Zuid-Afrika, Zambia of Zimbabwe & Botswana)

Aantal dagen:
18 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 7.250,- p.p. (Groene seizoen) (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Ruime huurwagen | Accommodaties | Safari-activiteiten & meer)

Highlights:
Kaapstad | Kaapse wijnlanden | Victoria watervallen | Zambezi rivier | Khwai Reserve (Botswana)

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE DRIE LANDEN SAFARI REIS ZO UNIEK?

Met de drie landen slow safari combineer je eigenlijk alle hoogtepunten zoals: Kaapstad, de Kaapse wijnlanden, Het Kruger Nationaal Park, Botswana en de Victoria Watervallen in één prachtige Afrika reis en kom je in de juiste ‘groene’ periode dan laten we de kans om de Zebra Migratie van dichtbij te zien zeker niet lopen. Dat klinkt als heel veel reizen maar dat valt reuze mee. Meestal vertrek je ergens laat in de ochtend en ben je diezelfde middag op je volgende bestemming. Je hebt dus volop gelegenheid om te ontspannen en om uitgebreid de omgeving te verkennen. Wat de safari’s betreft hebben we ditmaal gekozen voor een meerdaags verblijf in een kleinschalig tentenkamp waar het je overigens aan niets zal ontbreken. Een tented camp in de bush heeft namelijk weinig met kamperen te maken. Onze luxe safari kampen zijn altijd van alle gemakken voorzien.

Droge seizoen (jul-okt)

 Groene seizoen (nov-mrt)

Dag 1 – 5

Kaapstad, Zuid-Afrika

Dag 1 – 5

Kaapstad, Zuid-Afrika

Dag 5 – 7

Kaapse Wijnlanden, Zuid-Afrika

Dag 5 – 7

Kaapse Wijnlanden, Zuid-Afrika

Dag 7 – 10

Kruger Park, Zuid-Afrika

Dag 7 – 9

Victoria Watervallen, Zimbabwe

Dag 10 – 11

Panoramaroute, Zuid-Afrika

Dag 9 – 12

Zambezi NP, Zimbabwe

Dag 11– 15

Victoria Watervallen, Zambia

Dag 12– 15

Khwai Reserve, Botswana

Dag 15 – 18

Linyanthi, Botswana

Dag 15 – 18

Nxai Pan Reserve, Botswana

Dag 1 – 5 Kaapstad oftewel de ‘Mothercity’
Net als bij de pioniers van weleer begint jouw avontuurlijke rondreis door drie verschillende Afrikaanse landen in Kaapstad oftewel ‘The Mothercity’. Één van de mooiste steden van de wereld, volgens reisgids ‘The Lonely Planet’. Om deze stad beter te leren kennen is een bezoek aan het Victoria & Alfred Waterfront een prima begin. Met de Tafelberg op de achtergrond, de gezellige restaurantjes aan de haven en ontspannen sfeer trekt het jaarlijks vele duizenden toeristen.

Kaapstad is niet alleen de hoofdstad van de Westkaap provincie maar ook de hoofdstad van het culturele Zuid Afrika. De stad ademt kunst en cultuur. Op een relatief klein oppervlak vind je naast kunstgalerijen en musea, talloze cafés en terrasjes. Boven de stad verrijst de Tafelberg waar vandaan je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Robbeneiland maar ook een bezoek aan Kaap de Goede Hoop mag op jouw “must-do”-lijstje niet ontbreken. Je kunt in Kaapstad makkelijk een week verblijven en nog niet alles hebben gezien. Met zo veel mogelijkheden kun je niet anders dan er op uit trekken. En uiteraard, naar goed Hollands gebruik, kan dat ook op de fiets.

Dag 5 – 7 De Kaapse wijnlanden
Next stop: De Kaapse Wijnlanden. Op last van de Nederlandse regering werd een aantal van de van oorsprong Franse Hugenoten die destijds hun toevlucht hadden gezocht in Nederland naar de Kaap gezonden om te helpen dit gebied te ontginnen. Deze groep ontfermde zich over het verbouwen van wijn en vestigde zich in 1688 in een dorp dat later Franschhoek zou gaan heten. Met de kennis die zij hadden ontstond al snel een wijngebied waar Zuid-Afrika nu nog de zoete vruchten van plukt. Dit culinaire centrum van Zuid-Afrika is een geliefde bestemming van menig reiziger en lekkerbek.

Dag 7 – 10 Kruger Nationaal Wildpark
Van Kaapstad vlieg je in minder dan 2 uur naar het Kruger Park, het meest bekende en grootste wildreservaat van Zuid-Afrika dat bekend staat om de overweldigende variatie aan dieren. Natuurlijk zijn er de “Big Five” (leeuw, buffel, luipaard, neushoorn en olifant), maar daarnaast ook giraffes, nijlpaarden, zebra’s, koedoes en bavianen. Je kunt in, of aan de rand van het park logeren. Het aanbod is ongelofelijk divers. Wij kiezen graag voor een lodge gelegen op een privé domein. Een privé domein is een groot deel van het park dat voor langere tijd in concessie is gegeven. Het grote voordeel van zo’n privé domein is dat je het met weinigen hoeft te delen. Tijdens de luxere versie van deze safari, logeer je bijvoorbeeld in het Tanda Tula van Donald en Nina Scott, waar je kunt genieten van game drives en bushwandelingen. Een wandelsafari onder leiding van ervaren gidsen brengt je nog dichterbij de natuur. Ook culinair zal het aan niets ontbreken en de spreekwoordelijke gastvrijheid zal je nog lang bij blijven.

Dag 10 – 11 Panoramaroute
Na een laatste ochtend safari en heerlijk ontbijt neem je afscheid van alle medewerkers van de lodge met wie je de afgelopen dagen zo’n fantastische tijd hebt doorgebracht. Op eigen gelegenheid of samen met een gids rijd je langs de Panoramaroute richting Hazyview. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hierbij vooral om de vergezichten, watervallen, diepe kloven, wijdse uitzichten en heel veel groen. Veel gelegenheid dus om prachtige foto’s te maken en bovendien bepaald geen onprettige manier om te reizen.

Dag 11 – 15 De Victoria Watervallen
In het dichtbij gelegen Nelspruit stap je aan boord van een korte, circa anderhalf uur durende, vlucht naar Livingstone in Zambia. Een van de grootste natuurwonderen van Afrika bevindt zich op de grens van Zimbabwe en Zambia. Vlakbij buurland Botswana waar de rivieren Zambezi en Chobe samenstromen om 80 kilometer verderop als de bekende Victoria Watervallen meer dan 100 meter naar beneden te storten. De Victoria waterval is nog steeds een van de meest spectaculaire watervallen ter wereld en zal dat voorlopig ook blijven.

De Lodge ligt direct aan de Zambezi rivier op slechts een half uur rijden van de majestueuze Victoria watervallen. Behalve een bezoek aan de Victoria watervallen, kun je hier talloze andere activiteiten ondernemen.

Dag 15 – 18 Expedition Camp in Botswana
De drie landen slow safari sluit je af met een verblijf in een echt safari expedition camp in Botswana. In het droge seizoen (juli tot en met oktober) verzamelen de dieren zich in de buurt van de verschillende rivierenstelsels die het noorden van Botswana en Namibië doorkruisen. De Linyanti in zo’n stelsel en krijgt water aangevoerd uit de Chobe en Cuando rivier. Het Linyanti Wildernis Reservaat is een privé concessie op circa drie kwartier vliegen van Kasane.

Wat staat jou deze dag allemaal te wachten. Je bent in Afrika, je leeft en geniet met volle teugen.

Merk op: In het groene seizoen (half november tot en met maart) passen we het reisschema aan. De Victoria Watervallen bezoeken we dan vanaf de Zimbabwaanse kant en volgen we de Zebra Migratie in Botswana.

Zebra Migration in Botswana
Wild migraties zijn een natuurspektakel van jewelste. Iedereen kent de beelden van de migratie van wildebeesten in de Serengeti maar lang niet iedereen is bekend met de Zebra migratie in Botswana. In de droge (winter) maanden van juli tot en met oktober bevinden enorme aantallen wilde dieren zich in de nabijheid van de rivieren in het noorden van Botswana en Namibië. Vreemd genoeg trekken de Zebra’s weg uit dit gebied als het in Nxai Pan begint met regenen. De buien in deze tijd van het jaar, het groene (zomer) seizoen van november tot en met maart,  duren overigens maar kort. Daarna breekt al snel de zon weer door. De Zebra Migratie is pas recent ontdekt. Dat komt omdat niemand ooit heeft bedacht dat Zebra’s zo’n grote afstand konden afleggen. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de Zebra’s eenmaal in Nxai Pan aangekomen zo’n 80 dagen blijven rondhangen om in februari, maart dan weer aan de terugreis te beginnen.

WAT ZIJN DE KOSTEN IN HET DROGE SEIZOEN (JUL-OKT)?

 

Luxury editie (2 pers.)
Droge seizoen vanaf € 8.795,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht
(inclusief 16,4% CO2 reductie)
Alle overige vluchten
Luchthavenbelastingen, overige belastingen

verplichte heffingen en toeslagen.

Alle transfers
Een ruime huurwagen
Reismap met reis- en routebeschrijving
Vier (4) overnachtingen in
Kaapstad, Zuid-Afrika
o.b.v. logies en ontbijt
Twee (2) overnachtingen in
Franschhoek, Kaapse Wijnlanden
o.b.v. logies en ontbijt
Drie (3) overnachtingen in
The Klaserie Private Game Reserve,
Kruger Nationaal Park
o.b.v. fully inclusive
Één (1) overnachting in
Hazyview, Panorama Route
o.b.v. logies en ontbijt
Vier (4) overnachtingen in
omgeving Victoria Falls, Zambia
o.b.v. fully inclusive
Drie (3) overnachtingen in
Linyanthi, Botswana
o.b.v. fully inclusive

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

WAT ZIJN DE KOSTEN IN HET GROENE SEIZOEN (NOV-MRT)?

 

Luxury editie (2 pers.)
Groene seizoen vanaf € 7.250,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht
(inclusief 16,4% CO2 reductie)
Alle overige vluchten
Luchthavenbelastingen, overige belastingen

verplichte heffingen en toeslagen.

Alle transfers
Een ruime huurwagen
Reismap met reis- en routebeschrijving
Vier (4) overnachtingen in
Kaapstad, Zuid-Afrika
o.b.v. logies en ontbijt
Twee (2) overnachtingen in
Franschhoek, Kaapse Wijnlanden
o.b.v. logies en ontbijt
Twee (2) overnachtingen in
Victoria Falls Town, Zimbabwe
o.b.v. logies, diner en ontbijt
Drie (3) overnachtingen in
Zambezi National Park, Zimbabwe
o.b.v. fully inclusive + activiteiten
Drie (3) overnachtingen in
Khwai Reserve, Botswana
o.b.v. fully inclusive + activiteiten
Drie (3) overnachtingen in Migration Camp
Nxai Pan, Botswana
o.b.v. fully inclusive + activiteiten

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden