Image courtesy: The Hide in Hwange

Wild Beauty

Waarom kom je naar Zambia? 72 verschillende stammen leven hier vreedzaam naast elkaar, volgens het motto “One Zambia, One Nation”. Verdraagzaamheid en Hartverwarmende gastvrijheid zijn een integraal onderdeel van de rijke Zambiaanse leefcultuur. Daarom kom je dus naar Zambia. Vanwege die supervriendelijke en gastvrije mensen. Okay, toch ook een beetje voor de wonderschone natuur en woest aantrekkelijke wildparken.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Wild Beauty

Aantal dagen:
15 reisdagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 8.070- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Welkomstmap | Alle transfers | Accommodaties | Safari activiteiten en meer)

Highlights:
Victoria Falls | Cultuur | Bootsafari’s | South luangwa NP | Voetsafari’s | Jeepsafari’s | Lower Zambezi NP | Wildkamperen | Vissen (Catch & release)

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Wild Beauty, de naam doet het al vermoeden: deze reis is van een ongeëvenaarde wilde schoonheid. Laat je overweldigen door het watergeweld van de Victoria Falls. Dwaal daarna door het prachtige Luangwa National Park, dat bomvol zit met wilde dieren. Sluit je reis af in de gevarieerde natuur van de riviervallei van het Lower Zambezi National Park.

De Victoria Falls vormen Zambia’s zuidelijke grens met buurland Zimbabwe en zijn een must see. De tot dan toe redelijk rustige en brede Zambezi stort zich hier vanaf ongeveer honderd meter hoogte met zo’n woeste kracht naar beneden dat op sommige dagen de nevelwolken van kilometers afstand te zien zijn. Dichterbij de watervallen dan in Devil’s Pool kun je niet komen. In de droge maanden kun je over de rotsen naar dit ‘zwembad’ klauteren en je door de stroming tegen de rand van de waterval laten duwen. Vind je dat iets te spannend loop dan over de Knife-edge Bridge. Deze voetbrug is het perfecte uitkijkpunt voor Victoria Falls en zo dichtbij dat je door het opspattende water bijna net zo nat wordt als in de Devil’s Pool.

Ook al is het een stuk kleiner dan het Zuid-Afrikaanse Kruger of Etosha in Namibië, toch doet South Luangwa National Park niet onder voor deze zwaargewichten onder de safariparken. Je vindt hier misschien wel het meeste, grote wild per vierkante meter in heel Afrika. Het park heeft de toepasselijke bijnaam ‘Valley of the Leopard’. Grote kans dus dat je tijdens jouw bezoek de luipaarden meermaals ziet. Je verblijf ligt pal aan de rivier en vanaf de veranda van je comfortabele hut zie en hoor je overal nijlpaarden. South Luangwa is de bakermat van de voetsafari, het geesteskind van de Britse natuurbeschermer Norman Carr, die het begrip ‘safari’ een compleet andere inhoud heeft gegeven. Door zijn inspanningen wordt er op wilde dieren bijna alleen nog maar geschoten met een camera. Ga dus zeker mee op een wandeltocht door de bush en ontmoet olifanten, giraffes, bavianen en bosbokken, die trouwens ook regelmatig zelf bij jou op bezoek komen in het kamp.

Het Lower Zambezi National Park biedt misschien niet zo’n grote diversiteit aan dieren als andere plekken in Zambia, maar bijna nergens kom je zó dichtbij. Dit wildreservaat ligt ingeklemd tussen beboste heuvels en de rivier de Zambezi. Bossen met grote acaciabomen wisselen zich af met open vlakten waarop kuddes van soms wel honderd olifanten op weg zijn naar de rivier voor een verfrissend bad. En ook leeuwen, luipaarden en buffels, die van eiland naar eiland hoppen, komen hier geregeld hun dorst lessen. Volg de luide roep van de veelvoorkomende visarend en ga zelf de rivier op in een boot of een kano. Trek ook je wandelschoenen aan en ga te voet op zoek naar wilde dieren. Wil je het na al die lichamelijke inspanning wat rustiger aan doen, stap dan achter bij je gids in de jeep voor een gamedrive in het maanlicht.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 2

Amsterdam  Johannesburg

 

Dag 2 – 4

Victoria Falls – Islands of Siankaba

 

Dag 4 – 6

South Luangwa NP – Luwi Bush Camp

 

Dag 6 – 7

South Luangwa NP – Nsolo Bush Camp

 

Dag 7 – 9

South Luangwa NP – Kakuli Bush Camp

 

Dag 9 – 10

Lower Zambezi NP – Tsika Island

 

Dag 10 – 13

Lower Zambezi NP – Chongwe River Camp

 

Dag 13 – 14

Lusaka – Latitude 15

 

Dag 14 – 15

Lusaka – Nairobi – Amsterdam

 

Dag 1 – 2 Amsterdam – Johannesburg
Op de luchthaven van Johannesburg word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger die je naar je hotel brengt: het InterContinental, dat pal tegenover de aankomsthal ligt.

Dag 2 – 4 Victoria Falls – Islands of Siankaba
In de ochtend vlieg je naar Livingstone en reis je vervolgens door naar je eerste accommodatie in de bush. In het luxe Islands of Siankaba Lodge, dat op twee privé-eilandjes in de Zambezi ligt, kom je helemaal tot rust. Laat je in een traditionele mokoro bij zonsondergang over de rivier varen of kies voor een heerlijke hotstonemassage met stenen uit de Zambezi. Wandel over Siankaba’s eigen nature trail en stop onderweg voor een picknick die de chef speciaal voor jou heeft klaargemaakt. Het verblijf op Siankaba is zo relaxed dat je bijna zou vergeten dat je in de buurt bent van de Victoria Falls. Beleef dit natuurspektakel op de manier die het best bij jou past. Misschien heb je wel genoeg lef voor een onvergetelijke duik in de Devil’s Pool aan de rand van de waterval of dobber je toch liever rond in de pool op de lodge?

Dag 4 – 6 South Luangwa NP – Luwi Bush Camp
Je vliegt via de hoofdstad Lusaka naar Mfuwe, de gateway tot het South Luangwa National Park. In de schaduw van oude, hoge mahoniebomen ligt Luwi Bush Camp, genoemd naar de rivier die er in het regenseizoen stroomt. Dit kleine kamp met maar vier chalets wordt ieder jaar aan het begin van het droge seizoen opnie uw opgebouwd uit natuurlijke materialen. In de ochtend en middag ga je op wandelsafari en kom je misschien wel de schuchtere Roanantilope tegen of volg je met kloppend hart het spoor van een leeuw. Het Afrikaanse stof kun je daarna in je eigen badkamer van je afspoelen onder een door zonne-energie verwarmde douche. Sluit de dag af bij het kampvuur, waar gids Brian de mooiste verhalen vertelt. Het gehele nationale park, en dus ook Luwi Bush Camp, is niet omheind… wie weet wat er allemaal een kijkje in het kamp komt nemen.

Dag 6 – 7 South Luangwa NP – Nsolo Bush Camp
Van Luwi ga je te voet naar het volgende kamp, Nsolo, waar een koud biertje en een smakelijk brunch op je staan te wachten. Je chalet heeft een eigen badkamer, veranda en heerlijke bedden, maar wie weet slaap jij liever onder een klamboe, midden in de droge rivierbedding van de Luwi.

Dag 7 – 9 South Luangwa NP – Kakuli Bush Camp
Wie kiest voor Kakuli Bush Camp zoekt het wat hoger op, waar twee rivieren, de Luwi en de Luangwa, samenkomen. Kakuli is één van de weinige kampen in de bush dat het hele jaar geopend is. In het groene seizoen, van januari tot mei, kun je er alleen per boot komen en als je een échte vogelliefhebber bent, zorg je dat je in één van die boten zit. Er zijn in dit gebied wel vijfhonderd verschillende vogelsoorten geteld en in het groene- of regenregen seizoen zijn de mannetjes kleurrijk uitgedost om zo een vrouwtje te vinden. De gidsen nemen je mee op wandel-, boot- of jeepsafari’s. Als je roofdieren in actie wilt zien, moet je ook zeker een keer na zonsondergang met ze op pad gaan.

Dag 9 – 10 Lower Zambezi NP – Tsika Island
Van Mfuwe vlieg je naar Royal Airstrip ten zuiden van het Lower Zambezi National Park. Je brengt de nacht door in Tsika Island Bush Camp, dat onderdak biedt aan slechts zes gasten. De gidsen van Tsika nemen je graag mee op kanosafari, want dat is hun specialiteit. Als je het liever wat rustiger aan doet, kun je ook over het eiland wandelen. Je hoeft niet bang te zijn voor roofdieren, die zijn hier niet, maar wel heel veel luipaarden, olifanten en buffels.

Dag 10 – 13 Lower Zambezi NP – Chongwe River Camp
Manager Flossie en haar team heten je hartelijk welkom in het Chongwe River Camp. Je neemt je intrek in één van de luxe safaritenten of in één van de nóg luxere suites. Dit prachtige kamp ligt precies waar twee rivieren bij elkaar komen: de Chongwe en de Zambezi. Ga in een boot de rivier op en gooi je hengel uit om een tijgervis te vangen. Pas op voor zijn tanden: dit is het Afrikaanse broertje van de piranha! Natuurlijk ga je er elke dag op uit: te voet, in een kano of met een jeep, bij daglicht of in het donker. Chongwe’s ervaren gidsen staan altijd klaar om met je op pad te gaan in dit zuidelijkste stukje van het Lower Zambezi National Park. En heb je even geen zin om op zoek te gaan naar dieren, dan komen zij wel op bezoek bij jou. Kijk niet raar op als een olifant even bij je binnen komt gluren.

Dag 13 – 14 Lusaka – Latitude 15
In de ambassadebuurt van Lusaka, op dertig minuten van Kenneth Kaunda International Airport, ligt Latitude 15 Hotel. Tijdens de spits doe je er aanmerkelijk langer over, maar dat hebben we er graag voor over. Onder andere vanwege de romantische, kosmopolitische sfeer, het lichte interieur vol eigentijdse, Afrikaanse kunst en het verwarmde zwembad. Laat je nog één keer verwennen in de Spa, met een traditionele Zambiaanse massage bijvoorbeeld, en dineer in het heerlijke restaurant.

Dag 14 – 15 Lusaka – Nairobi – Amsterdam
Je kunt vandaag op je gemak je koffers pakken of nog even op souvenirjacht gaan voordat je aan het eind van de middag naar Nairobi vliegt waar je overstapt op je vlucht naar Amsterdam.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

 

 

Bush Camp Luxury editie (2 pers.)
Brug seizoen (juni) vanaf
Hoogseizoen (jul – okt) vanaf
€ 8.070,- p.p.
€ 8.380,- p.p.
Intercontinentale retour vlucht
met KLM / Kenia Airways
groenvinkje
Internationale vlucht
met South African Airways
groenvinkje
Luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst en begeleiding naar hotel groenvinkje
Elektronische reis map met Reis- en routebeschrijving groenvinkje
Alle Transfers, door de lucht, over het water en over de weg groenvinkje
Nationale Park entrée heffingen groenvinkje
Begeleiding van professionele en ervaren gidsen groenvinkje
Een (1) overnachting
Johannesburg
Sun InterConti ORT Airport
(logies en ontbijt)
Twee (2) overnachtingen
Victoria Falls
Islands of Siankaba
(fully inclusive)
Twee (2) overnachtingen
South Luangwa National Park
Luwi Bush Camp
(fully inclusive)
Een (1) overnachting
South Luangwa National Park
Nsolo Camp
(fully inclusive)
Twee (2) overnachtingen
South Luangwa National Park
Kakuli Camp
(fully inclusive)
Een (1) overnachting
Lower Zambezi National Park
Tsika Island
(fully inclusive)
Drie (3) overnachtingen
Lower Zambezi National Park
Chongwe Safaris
(fully inclusive)
Een (1) overnachting
Lusaka
Latitude 15º
(logies en ontbijt)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden