Image courtesy: Time + Tide – Hein van den Berg

Rivieren en Regenbogen

Voel je een ware ontdekkingsreiziger en treed in de voetsporen van niemand minder dan dr. David Livingstone op zijn zoektocht langs Zambia’s grootste rivieren: de Luangwa river, de Kafue river en de mighty Zambezi. En nu je toch in de buurt bent. Een bezoek aan de Victoria Falls is een must. Tijdens deze reis bezoek je twee heel verschillende nationale wildparken: South Luangwa, Zambia’s bekendste park en Kafue, Zambia’s grootste park.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Rivieren en Regenbogen

Aantal dagen:
15 reisdagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 7.750,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Welkomstmap | Alle transfers | Accommodaties | Safari activiteiten en meer)

Highlights:
Wildernis en wildlife | Jeep safaris | Walking safaris | River safaris | En bezoek aan de Victoria watervallen

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Tijdens deze reis bezoek je twee heel verschillende nationale wildparken en treed je in de voetsporen van Norman Carr. En nu je toch in de buurt bent. Een bezoek aan Vic Falls is een must. South Luangwa Nationaal wildpark ligt in het stroomgebied van de Luangwa rivier in het zuidoosten van Zambia en is het bekendste park van Zambia. Kafue nationaal park ligt in het hart van het westelijk deel van Zambia en is met ruim 22.000 km2, Zambia’s grootste park. Beide parken zijn ontstaan als gevolg van de inspanningen van Norman Carr, de bekende Brit, die de ommekeer teweeg bracht van toerisme gebaseerd op de jacht naar toerisme gebaseerd op het beschermen van de natuur. Dat deed hij overigens niet alleen in Zambia, maar ook in Malawi en Zimbabwe. Een groot mens.

South Luangwa Nationaal Park ligt ingeklemd tussen de Luangwa rivier in het oosten en een imposante bergketen in het westen. Het is hier zo’n beetje het staartje van de Rift Vallei en het wemelt letterlijk van wild en vogels. De Luangwa rivier is daar natuurlijk voor het grootste deel verantwoordelijk voor, maar ook het feit dat dit gebied al vanaf 1938 beschermd is. Je treft hier de bijzondere Thorncroft giraffe (Rhodesische giraffe) en extreem grote kuddes Kaapse buffels. Dit park is vooral gewild vanwege de perfecte wandelsafari’s.

Het Kafue Nationaal Park is het grootste park van Zambia, en omdat het zo groot is, kom je hier maar weinig toeristen tegen. Het is een bijzonder rijk park met meer dan 50 verschillende soorten zoogdieren, waaronder een zeer gevarieerd aanbod antilopen, maar ook olifanten, leeuwen en de schuchtere luipaarden, cheetah’s en af en toe een Afrikaanse wilde hond. In de Kafue rivier leven de grootste krokodillen van zuidelijk Afrika en uiteraard de, vooral ’s nachts, luidruchtige nijlpaarden.

Water en licht zijn de ingrediënten die nodig zijn om een regenboog te maken en die tref je dan ook aan in Victoria Falls, waar elke minuut meer dan 500 miljoen liter water naar beneden stort. Deze plek in Afrika is een must-see, zeker als je er toch al in de buurt bent. Als je ‘van de duvel niet bang’ bent, en als de omstandigheden juist zijn, kun je een bad nemen in de Devil’s Pool aan de rand van de waterval, en 100 meter beneden je het water in de rivier zien vallen. Maar dan ben je wel héél stoer.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 2

Amsterdam – Johannesburg

 

Dag 2 – 3

South Luangwa Nationaal wildpark – Flatdogs Camp  

Dag 3 – 7

South Luangwa Nationaal wildpark – Nkonzi Bush Camp

 

Dag 7 – 9

Kafue Nationaal Park – Kaingu Lodge

 

Dag 9 – 12

Kafue Nationaal Park – Musukese Camp

 

Dag 12 – 14

Victoria Falls – Chundukwa River Lodge

 

Dag 14 – 15

Livingstone – Johannesburg – Amsterdam

Dag 1 – 2 : Amsterdam – Johannesburg
Je vliegt naar Johannesburg en overnacht in de City Lodge op de luchthaven.

Dag 2 – 3 : South Luangwa Nationaal wildpark – Flatdogs Camp
Na een goede nacht slapen vertrek je per vliegtuig naar Lusaka, de hoofdstad van Zambia en neemt aldaar een volgende korte vlucht naar Mfuwe airport. Daar wordt je verwelkomd door de chauffeur die je naar het dichtbijgelegen Flatdogs Camp brengt. Je verkent alvast de omgeving, neemt een verfrissende duik in het zwembad (als de olifanten daar hun zinnen al niet op gezet hebben) en beleef je jouw eerste nacht in de bush, met al het geritsel, de geluiden en de geuren die daar bij horen.

Dag 3 – 7 : South Luangwa Nationaal wildpark – Nkonzi Bush Camp
Je bent intussen al een beetje losgeweekt van het westerse leven en na het ontbijt vertrek je naar je volgende bestemming, het Nkonzi Bush Camp. Onderweg tref je al een hoop fotogenieke momenten, ongetwijfeld zie je olifanten, impala’s, puku’s en waarschijnlijk ook een leeuw of leeuwin die uitrust van de jacht. In Nkonzi Bush Camp verblijf je 4 nachten en vanuit het kamp maak je diverse safari’s, in een jeep of te voet. Het kamp bestaat uit slechts 4 tenten. Allen met een slaapgedeelte, een en-suite badkamer met toilet. een bush-shower en een kleine voortent. De maaltijden worden meestal geserveerd in de open lucht, in een kleine boma omringd met natuurlijke wanden van bomen en struiken. In dit kamp is geen elektriciteit, geen WiFi en geen Internet. Wèl is er een overdaad aan rust en het mooiste uitzicht op de sterrenhemel dat je je maar bedenken kan. Bovendien is het één van de allerbest gelegen plekken van waaruit je het South Luangwa National Park en alles wat daarin groeit en bloeit, kunt verkennen.

Dag 7 – 9 Kafue Nationaal Park – Kaingu Lodge
Na het ontbijt wordt je terug naar Mfuwe Airport gebracht en vlieg je naar Lusaka. Daar wordt je verwelkomd door je chauffeur die je naar Kaingu Safari Lodge brengt. Het laatste stukje reis je per boot en dan maak je alvast kennis met de Kafue rivier en haar buitenaards aandoende rotsblokken, stroomversnellingen en de af en toe opduikende nijlpaarden. De aankomst in Kaingu Safari Lodge is altijd hartverwarmend en het aanschouwen van de zonsondergang midden in de rivier is onvergetelijk. De volgende dag ga je op safari en dan is er ongetwijfeld ook nog tijd voor een picknick diner!

Dag 9 – 12 Kafue Nationaal Park – Musukese Camp
In de morgen verlaat je de warme gastvrijheid van Kaingu Safari Lodge en reis je per boot en per auto naar Musukese Camp. Musukese is het eerste kamp van Phil en Tyrone, twee studievrienden die vaak in Kafue reisden en bijna meteen besloten om hier hun safari-bedrijf te vestigen. Zij zijn de eigenaren, de gidsen, de chauffeurs en –zoals de Engelsen dat zo mooi kunnen zeggen- ‘just a bundle of knowledge and fun’!

Welcome to their world!

Dag 12 – 14 Victoria Falls – Chundukwa River Lodge
Vandaag wordt je naar Lusaka gebracht voor je vlucht naar Livingstone, home of the Vic Falls. Je neemt je intrek in Chundukwa River Lodge dat op een prachtig plekje aan de oever van de Zambezi rivier ligt en nèt ver genoeg van het massatoerisme van Livingstone. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk, variërend van een bezoek aan de watervallen, een expeditie te paard of wandelsafari’s. Maak een goede keuze, want je hebt hier maar twee dagen.

Dag 14 – 15 Livingstone – Johannesburg – Amsterdam
Vandaag ben je bezig om je koffers te pakken en met afscheid nemen van dit prachtige land en je alvast voor te bereiden op je terugkomst thuis. En, ja, weggaan doet inderdaad een beetje pijn.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

Bush Camp Luxury editie (2 pers.)

 Vanaf

€ 7.750,- p.p.

Intercontinentale retour vlucht met KLM

groenvinkje

Internationale retour vlucht
met South African Airways

groenvinkje

Luchthaven belastingen en toeslagen

groenvinkje

Meet & Assist bij aankomst en begeleiding naar hotel

groenvinkje

Elektronische reis map met Reis- en routebeschrijving

groenvinkje

Alle Transfers, door de lucht, over het water en over de weg

groenvinkje

Nationale Park entrée heffingen

groenvinkje

Begeleiding van professionele en ervaren gidsen

groenvinkje

Een (1) overnachting
Johannesburg

City Lodge ORT Airport
(logies en ontbijt)

Een (1) overnachting
South Luangwa National Park

Flatdogs Camp
(fully inclusive)

Vier (4) overnachtingen
South Luangwa National Park

Nkonzi Safari Camp
(fully inclusive)

Twee (2) overnachtingen
Kafue National Park

Kaingu Lodge
(fully inclusive)

Drie (3) overnachtingen
Kafue National Park

Musekese Camp
(fully inclusive)

Twee (2) overnachtingen
Victoria Falls

Chundukwa Camp
(fully inclusive)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van wisselkoersen en beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden