Image courtesy: Will Burrard Lucas – Bushcamp Company

Best of Zambia

Voel je een ware pionier en treed in de voetsporen van Norman Carr op zijn voetsafari langs twee van Zambia’s grootste rivieren: de Luangwa river en de mighty Zambezi, de levensaders van twee van Zambia’s mooiste nationale parken. Beide parken zijn ontstaan als gevolg van de inspanningen van Norman Carr, de bekende Brit, die de ommekeer teweeg bracht van toerisme gebaseerd op de jacht naar toerisme gebaseerd op het beschermen van de natuur. Dat deed hij overigens niet alleen in Zambia, maar ook in Malawi en Zimbabwe. Een groot mens

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Best of Zambia

Aantal dagen:
14 reisdagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 9.440,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Welkomstmap | Alle transfers | Accommodaties)

Highlights:
South Luangwa NP | Lower Zambezi NP | Victoria watervallen

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

Voel je een ware ontdekkingsreiziger en treed in de voetsporen van dr. David Livingstone op zijn tocht langs twee van Zambia’s grootste rivieren: de Luangwa river en de mighty Zambezi, de levensaders van twee van Zambia’s mooiste nationale parken.

Zambia is zonder twijfel de safari schatkamer van Afrika met een natuurlijke schoonheid en de woest aantrekkelijke wildparken als diepgekoesterde kostbaarheden. South Luangwa National Park is volgens kenners één van de mooiste natuurreservaten van de wereld. De beste manier om hier de natuur van dichtbij te beleven, is te voet en wandelsafari’s organiseren kunnen ze hier trouwens als de beste: die zijn hier namelijk uitgevonden. Maar pas op dat je niet struikelt over één van de vele wilde dieren, want daar barst het hier van. Toen wij uiteindelijk ons laatste restje schroom hadden overwonnen en er met onze gids op uit trokken zagen we pardoes een grote kudde van wel 70 olifanten de savanne oversteken. Ademloos hebben we staan kijken. Ik krijg nog een brok in mijn keel als ik aan dat speciale moment terugdenk. Vergeet niet om af en toe ook eens naar boven te kijken om één van de wel 400 verschillende vogelsoorten te spotten.

Circa honderd kilometer stroomafwaarts van de Victoria Watervallen neemt de Zambezi rivier, geleidelijk toe in breedte. Op sommige stukken tot wel twee kilometer. De rivier straalt een verleidelijke sereniteit uit maar vergis je niet. Dit is het domein van hippo’s en krokodillen. Ook verschijnen er regelmatig olifanten en buffels aan de steile oevers. Op zoek naar verkoeling of een flinke teug water. Evenwijdig aan de noordoever ligt het Lower Zambezi nationaal park, dat zich uitstrekt tot aan de grens met Mozambique. Het park is eigenlijk een langwerpige vallei die ingesloten ligt tussen de rivier en het gebergte en waar stukken bos en open vlakten elkaar om beurten afwisselen. Dit is het leefgebied van een groot aantal diersoorten. Geen big 5 want de neushoorn kom je hier niet tegen maar vooral luipaarden en andere katachtigen voelen zich er prima thuis. Voor de bezoekers van het park worden wandelsafari’s, Jeep-safari’s en safari’s per boot georganiseerd en nergens anders zijn de avond of nacht-gamedrives zo de moeite waard als hier met een diner bij het kampvuur in een droge rivierbedding, onder een fonkelend sterrentapijt, als afsluiting van weer een gedenkwaardige dag.

De Victoria Watervallen, overigens één van de overige wereldwonderen, liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. Je kunt ze van beide zijden bewonderen. Aan de Zambiaanse kant, stroomopwaarts van de Zambezi rivier en langs de route richting de grens met Botswana liggen de diverse lodges en hotels met daartussen een aantal dorpen. De meeste accommodaties bieden een vergelijkbaar programma met de rivier en de Victoria watervallen in de hoofdrol. Waaghalzen gaan, als de waterstand het toelaat, een middagje zwemmen in Devil’s Pool waarbij je liggend in het water over de rand van de waterval naar beneden kunt kijken. Ik blijf liever luieren in mijn hangmat, starend over de traag bewegende watermassa en onderwijl genietend van een koud biertje, de hypnotiserende bushgeluiden en alweer een mooie Afrikaanse zonsondergang.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 2

Amsterdam – Johannesburg

 

Dag 2 – 8

South Luangwa National Park

 

Dag 8 – 11

Lower Zambezi National Park

 

Dag 11 – 13

Victoria Falls

 

Dag 13 – 14

Livingstone – Johannesburg – Amsterdam

 

 

Dag 1 – 2 Amsterdam – Johannesburg
In Johannesburg brengt onze lokale vertegenwoordiger je naar het op de luchthaven gelegen InterContinental Hotel.

Dag 2 – 5 South Luangwa Nationaal Park – Tafika Camp
Na een lekker ontbijt vlieg je via Lusaka naar Mfuwe, waar je wordt opgehaald door een medewerker van Tafika Camp. In dit kleine, intieme kamp aan de rivier de Luangwa voel je alle stress van je afvallen. Je overnacht in ruime hutten die tussen de stammen van de Afrikaanse worsboom – sausage trees – zijn opgetrokken. Onder begeleiding van ervaren gidsen maak je verschillende safari’s. Je kunt zelf kiezen of je dit in een jeep, te voet of op een mountainbike wilt doen. Grote kans dat je hier je eerste luipaard ziet, want die komen hier veel voor. Heb je zin in een beetje lokale cultuur? Bezoek dan het nabijgelegen dorpje Mkasanga en wie weet word je door het lokale koor getrakteerd op een Afrikaanse serenade.

Dag 5 – 8 South Luangwa Nationaal Park – Chikoko Trails
De twee kleine en exclusieve kampen van Chikoko Trails liggen slechts een paar kilometer stroomopwaarts van Tafika, maar je kunt er alleen maar te voet komen. Wandelend over door olifanten en nijlpaarden uitgesleten paden treed je in de voetsporen van niemand minder dan David Livingstone en leer je alle geheimen van de bush kennen.

Dag 8 – 11 Lower Zambezi Nationaal Park – Old Mondoro Camp
Vanaf Mfuwe vlieg je naar Jeki in het Lower Zambezi Nationaal Park. Hier breng je drie nachten door in Old Mondoro Camp. In dit sfeervolle, door acacia’s omgeven kamp aan de oevers van de Zambezi word je niet alleen bekeken door hippo’s, die op eilandjes in de rivier liggen te zonnen, maar komen ook olifanten met regelmaat een kijkje nemen. Old Mondoro biedt je een ruime keuze aan activiteiten. De riviersafari mag je zeker niet missen. De echte durfal waagt zich aan een kanotocht tussen de nijlpaarden en de krokodillen door. Daarna kun je, met een cocktail in je hand, lekker bijkomen op het daybed op de veranda van je hut, starend over de rivier.

Dag 11 – 13 Victoria Falls – Sindabezi Island
Via Lusaka vlieg je naar Livingstone, waar je wordt opgehaald door een medewerker van Sindabezi Island. Dit privé-eilandje  in de Zambezi heeft maar 5 chalets en is de perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan de Victoria Falls. Al je zintuigen worden hier gestreeld: door de mooie uitzichten over de rivier, de geluiden en geuren van de bush, de heerlijk koude drankjes en verrukkelijke maaltijden. Verken de Zambezi per boot, bij zonsondergang of, nog beter, dineer met je lief op een romantische verlicht vlot midden in de rivier.

Dag 13 – 14 Livingstone – Johannesburg – Amsterdam
Tijd om weer naar huis te gaan. Nagenietend van alle ervaringen en indrukken van de afgelopen twee weken vliegt de terugreis naar Nederland ongetwijfeld snel voorbij.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

 

Bush Camp Luxury editie (2 pers.)
Brug seizoen (juni) vanaf
Hoogseizoen (jul – okt) vanaf
€ 9.450,- p.p.
€ 11.075,- p.p.
Intercontinentale retour vlucht met KLM groenvinkje
Internationale retour vlucht
met South African Airways
groenvinkje
Luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst en begeleiding naar hotel groenvinkje
Elektronische reis map met Reis- en routebeschrijving groenvinkje
Alle Transfers, door de lucht, over het water en over de weg groenvinkje
Nationale Park entrée heffingen groenvinkje
Begeleiding van professionele en ervaren gidsen groenvinkje
Een (1) overnachting
Johannesburg
Sun Interconti ORT Airport
(logies en ontbijt)
Drie (3) overnachtingen
South Luangwa National Park
Tafika Camp
(fully inclusive)
Drie (3) overnachtingen
South Luangwa National Park
Chikoko Trails
(fully inclusive)
Drie (3) overnachtingen
Lower Zambezi National Park
Old Mondoro
(fully inclusive)
Twee (2) overnachtingen
Victoria Falls
Sindabezi
(fully inclusive)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

  Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

  Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

  Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

  Contactgegevens

  Reisgegevens

  ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
  weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

  Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

  € 3.000 - € 4.500
  € 4.500 - € 6.000
  € 6.000 - € 7.500

  Bestemmingen

  BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
  TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

  Wensen, vragen of opmerkingen

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden