Image courtesy: ODC Wildlife

Westelijke Laagland Gorilla’s

Deze twaalf-daagse reis is alleen geschikt voor de avontuurlijke reiziger. Het Odzala-Kokoua Nationale Park ligt in het hart van het Congo Bassin van de Republiek Congo. Niet te verwarren met buurland, Democratische Republiek Congo (DRC). Het is een spannende en opwindende belevenis om de laaglandgorilla’s en het bijzondere eco-systeem van dit stuk ongerept regenwoud van zo dichtbij te bewonderen. De drie lodges in dit afgezonderde gebied zijn schitterend gelegen en bieden u derhalve toch nog iets meer dan het basiscomfort.

Logo African Luxury

DE REIS IN 'N NOTENDOP

Westelijke Laagland Gorilla’s

Aantal dagen:
12 dagen uit & thuis

Prijs vanaf:
€ 8.150,- p.p. (Inclusief: Vluchten | Meet & Assist op luchthaven | Alle transfers | Accommodaties)

Highlights:
Authentiek | Tropisch regenwoud | Westelijke Laagland gorilla’s | Talloze vogel- & vlindersoorten | Ongerept & ‘off the beaten track’

ALLES OVER DEZE REIS

Gele lijn1.1
WAT MAAKT DEZE REIS ZO BIJZONDER?

De republiek Congo, niet te verwarren met de Democratische Republiek Congo (DRC), ligt voor een klein deel aan de Atlantische Oceaan en grenst in het westen aan Gabon, in het noorden aan Kameroen en de Centraal Afrikaanse Republiek, in het oosten aan de Democratische Republiek Congo en in het zuiden aan Angola. Deze voormalig Franse kolonie ontleent haar naam aan de machtige rivier de Congo,

die tevens de grens vormt met de DRC (Democratische Republiek Congo). De hoofdstad Brazzaville ligt aan deze rivier, pal tegenover Kinshasa. Het is de enige plek ter wereld waar de hoofdsteden van twee verschillende landen tegenover elkaar liggen.

Het land bestaat voor een groot deel uit ondoordringbare jungle en is zéér dun bevolkt. De helft van alle inwoners woont in en rond Brazzaville. De enige andere grote stad is de havenstad Pointe-Noire. In de republiek Congo wordt onder meer Frans gesproken.

Het regenwoud in het hart van het Congo bekken is het op één na meest uitgestrekte tropische regenwoud ter wereld. De rivieren Sangha, Mamabili en de machtige Congo lozen hier een deel van hun overtollige water. Onbedoeld zijn de rivieren tevens een manier om het moeilijk begaanbare regenwoud te ontdekken en worden de afgelegen Nationale Parken: Odzala-Kokua, Nouabale-Ndoki en Conkouati-Douli daardoor toegankelijker voor eco-toerisme.

Dit deel van de Republiek Congo, waar het traditionele pigmee volk nog kan bestaan, staat garant voor een reis vol avontuur en bijzondere ontdekkingen.

Deze twaalf-daagse reis is alleen geschikt voor de avontuurlijke reiziger. Het Odzala-Kokoua Nationale Park ligt in het hart van het Congo Bassin van de Republiek Congo. Het is een spannende en opwindende belevenis om de laaglandgorilla’s en het bijzondere eco-systeem van dit stuk ongerept regenwoud en van zo dichtbij te bewonderen. De drie lodges in dit afgezonderde gebied zijn schitterend gelegen en bieden u derhalve toch nog iets meer dan het basiscomfort.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

 

Dag 1 – 2

Amsterdam – Brazzaville

 

Dag 2 – 3

Brazzaville – Etoumbi

 

Dag 3 – 7

Ndzehi regio – Ngaga Camp

 

Dag 7 – 8

Mboko Camp

 

Dag 8 – 9

Odzala Kokoua Nationaal Park – Lango Camp

 

Dag 9 – 10

Mboko Camp

 

Dag 10 – 12

Brazzaville – Amsterdam

 

Dag 1 – 2  Amsterdam – Brazzaville
Met Air France vlieg je via Parijs naar Brazzaville. Eenmaal ter plaatse word je van harte welkom geheten door onze vertegenwoordigers van het Radisson Blu M’bamou hotel en van de Congo Conservation Company. Zij zorgen ervoor dat je naar het hotel gebracht wordt dat, vlakbij de Franse ambassade, aan de Congo rivier op circa 6 kilometer van de luchthaven ligt. Hoewel het hotel zich richt op de zakelijke markt is het ook voor toeristen een van de betere opties. Het heeft verschillende restaurants, nette kamers en een verkoelend zwembad.

Dag 2 – 3 Brazzaville – Etoumbi
Vroeg in de ochtend vertrek je met de ‘Purple Turtle’, zoals de shuttle bus liefkozend wordt genoemd richting Odzala Nationaal Park. Onze chauffeur brengt je veilig, air conditioned en comfortabel naar het dorp Etoumbi dat letterlijk aan het einde van een 650 kilometer lange weg ligt. De rit duurt weliswaar 10 uur maar onderweg is veel interessants te zien, waaronder het geboortedorp van de huidige president. Omdat de Moussaka-Likoual rivier moet worden overgestoken en de veerboot alleen bij daglicht vaart, breng je in het dorp Etoumbi de nacht door. Je logeert in een rustiek en eenvoudig hotel midden in het dorp. Wellicht ben je toe aan een koud biertje en een warme maaltijd. Toch is het een aanrader om samen met de gids een rondgang te maken door het dorp.

Dag 3 – 7 Odzala Kokoua Nationaal Park – Ngaga Camp
Het avontuur begint vandaag met een vroeg ontbijt gevolgd door het oversteken van de rivier. Afhankelijk van wat je onderweg allemaal tegenkomt word je tegen lunchtijd in het Ngaga kamp verwacht, alwaar onze kamp managers staan te popelen om je te ontvangen. Je krijgt een paar ijskoude handdoekjes om je op te frissen, terwijl de staf zich bekommert om jouw bagage. Het Ngaga Camp ligt in het hart van het Congolese regenwoud. Het heeft net als Lango camp 6 tentsuites die allen zijn uitgerust met enkel basisvoorzieningen.

Na de lunch trek je het regenwoud in. Naar keuze voor gewoon een wandeling of voor je eerste zoektocht naar de laagland gorilla’s. Elke dag en soms ook ’s nachts zijn er excursies naar het tropisch regenwoud waar diverse groepen laaglandgorilla’s verblijven. Afhankelijk van de omstandigheden duren Gorilla treks soms twee uur en soms een hele dag. Je wordt altijd begeleid door doorgewinterde gidsen, die een schat aan kennis over het regenwoud bezitten en je graag alles vertellen over ieder in het woud levend dier, over de insecten, de bomen en de ontelbare plantensoorten. Wanneer het begint te schemeren is het tijd om de bar op te zoeken. Deze is hoger gelegen en biedt bij daglicht een prachtig uitzicht op het omliggende regenwoud en de Ngaga-stroom. Als het donker is, bij het opflikkerende licht van petroleum lampen, dringt het tot je door dat dit geen gewone reis is en dat je op een zeer uitzonderlijke plek bent aanbeland.

Dag 7 – 8 Odzala Nationaal Park – Mboko Kamp
Na een vroeg ontbijt vertrek je uit het Ngaga kamp en kun je je voorbereiden op wat Mboko en Lango in petto hebben. De laagland gorilla’s kun je alvast aanvinken op je bucketlist. Afhankelijk van wat je onderweg allemaal tegenkomt duurt de transfer door het tropisch regenwoud van Ngaga naar Mboko een uur of drie.

Het Mboko Adventure Camp bestaat uit 12 canvas hutten die zijn geplaatst op de oever langs de Lekoli rivier. Woud-olifanten en buffels zijn vaste bezoekers van het kamp terwijl Hippo’s, de Afrikaanse dwergkrokodil en pantserkrokodil zich minder frequent  laten zien. Elke hut heeft een eigen veranda met uitzicht op het omliggende woud of de rivier.

Tijdens de activiteiten wisselen lopen en varen elkaar af. De jeeps worden alleen ingezet als vervoermiddel om van de ene plek naar de andere te komen. Tijdens de trektochten door het tropisch regenwoud en over de savannen moet je rekening houden met oneffen terrein en zul je soms beekjes en kreken moeten oversteken. Ook zul je behoorlijk wat tijd doorbrengen met gedurig wachten totdat de zeldzame bongo, de woestijnolifant of de vele kleurijke vogels bereid zijn om zich door jou te laten fotograferen.

Dag 8 – 9 Odzala Nationaal Park – Lango Kamp
Langa Camp ligt ten zuiden van het centrale deel van het Odzala Kokoua Nationaal Park en niet ver van Mboko vandaan. Het kamp bestaat uit 6 ruime hutten die op een verhoogd platform tussen de boomtoppen zijn geplaatst. De buitenwanden van de hutten zijn gemaakt van ter plaatse gewoven Raffia matten. Ieder verblijf kijkt uit over de Lango-Bai omgeving en de gasten-hutten zijn onderling met het hoofdgebouw verbonden door verhoogde loopbruggen.

Je logeert hier maar één nacht en maakt diverse tochten door het oerwoud. Er zijn bosolifanten, buffels, moerasantilopen en gevlekte hyena’s. Allemaal dieren die alleen voorkomen in het diepste hart van Afrika. ‘s Nachts is er ook van alles te zien en te beleven zoals de zeldzame bongo’s, luipaarden en het penseel- of rivierzwijn. Rondom het kamp komen veel apensoorten voor zoals: franjeapen, chimpansees, de mantelmangebey en de snormeerkat.

Er worden dagelijks veel activiteiten georganiseerd zoals wandelingen, boottochten en visexpedities (catch&release). De activiteiten zijn flexibel en kunnen aangepast worden aan jouw persoonlijke voorkeur.

Dag 09 – 10 Odzala Nationaal Park – Mboko Kamp
Na een stevig ontbijt volgt een avontuurlijke wandeltocht terug naar het Mboko Kamp. Over de bagage hoef je je geen zorgen te maken. Daar wordt voor gezorgd. Net als de lunch die klaar staat als je terugkeert in het Mboko Kamp. De middag is ter vrije besteding.

Dag 10 – 11 Odzala Nationaal Park – Brazzaville
Vandaag is het tijd om afscheid te nemen. Met een door Odzala georganiseerde charter vlucht vertrek je vanuit het Mboko kamp en vlieg je in circa twee uur terug naar Brazzaville. Je verblijft hier nog een nacht in het Radisson Blu M’bamou hotel.

Dag 11 – 12 Brazzaville – Amsterdam
De vlucht terug naar Amsterdam vertrekt pas ’s avonds. Je hebt dus nog een hele dag. Onze gids neemt je mee op een ontdekkingstocht door Brazzaville. Hopelijk loop je enkele Sappeurs tegen het lijf. Sappeur staat voor ‘Sociéte des ambianceurs et des personnes élégantes’. De heren en dames die tot deze beweging behoren weten zich bijzonder onderscheidend, uitbundig en stijlvol te kleden.

WAT ZIJN DE KOSTEN?

 

Luxury editie (2 pers.)
Laagseizoen vanaf
Hoogseizoen vanaf
€ 8.150,- p.p.
€ 9.425,- p.p.
Intercontinentale retourvlucht groenvinkje
Alle luchthaven belastingen en toeslagen groenvinkje
Meet & Assist bij aankomst groenvinkje
Alle Transfers groenvinkje
1 overnachting,
Brazzaville
Radisson Blu hotel
(logies en ontbijt)
1 overnachting,
Etoumbi
Etoumbi Hotel
(logies en ontbijt)
4 overnachtingen,
Odzala Kokoua NP
Ngaga Camp
(fully inclusive, gorilla trekkings, park- entree gelden en overige georganiseerde safari-activiteiten)
1 overnachting,
Odzala Kokoua NP
Mboko Camp
(fully inclusive, gorilla trekkings, park- entree gelden en overige georganiseerde safari-activiteiten)
1 overnachting,
Odzala Kokoua NP
Lango Camp
(fully inclusive, gorilla trekkings, park- entree gelden en overige georganiseerde safari-activiteiten)
1 overnachting,
Odzala Kokoua NP
Mboko Camp
(fully inclusive, gorilla trekkings, park- entree gelden en overige georganiseerde safari-activiteiten)
1 overnachting,
Brazzaville
Radisson Blu hotel
(logies en ontbijt)

Genoemde prijzen zijn indicatief, per persoon en afhankelijk van beschikbaarheid op het tijdstip van boeken.

REIS IN BEELD

Gele lijn 3
null

null

null

null

null

null

ONZE SERVICE

Gele lijn1.1
null

UBUNTU

Of het nu midden in de wildernis is of in het hart van de stad. Gastvrijheid vóel je en maakt het verschil tussen een goede en een onvergetelijke reis. Afrikanen zijn meesters in Ubuntu: de pure en ongeremde gastvrijheid. En wat je geeft krijg je terug. Wanneer jij gastvrij bent, zul je nog meer plezier en ubuntu ervaren.

null

ZEKERHEDEN

Bij jouw vakantie hoort een onbezorgd gevoel. Daarom is African Luxury aangesloten bij verschillende brancheorganisaties en maken wij er werk van om onze partners ter plaatse en de accommodaties op onze website regelmatig zelf te bezoeken. Zo kun jij met een goed gevoel vertrekken én thuiskomen.

null

GEMAK ONDERWEG

Je reisbescheiden altijd bij de hand in je persoonlijke travel app. Hierin kun je ook onze reistips bekijken en je ervaringen delen. Voor het maken van reserveringen of het regelen van andere praktische zaken onderweg is altijd een lokale vertegen-woordiger bereikbaar.

OFFERTE AANVRAGEN

Gele lijn 4

Afrika is leven! Dat voel je. Het is een soort thuiskomen horen we wel eens. Nergens ter wereld is dat zo sterk als hier. Er is elke dag wel iets om je over te verwonderen.

Wij nemen je graag mee naar al die plekken. Een op jouw individuele wensen toegesneden reisvoorstel aanvragen begint hier. Om je optimaal van dienst te kunnen zijn vragen we je alvast om het onderstaande vragenlijstje in te vullen. Daarna nemen we spoedig contact met je op.

Doe je liever alles zelf maar kom je er niet uit of weet je het niet zeker? Kom dan langs bij ons op kantoor, dan kijken we er samen naar.

Contactgegevens

Reisgegevens

ik ben/wij zijn flexibel (voer aantal dagen in)
weet ik nog niet (voer aantal dagen in)

Verwachte reissom per persoon (inclusief vliegtickets)

€ 3.000 - € 4.500
€ 4.500 - € 6.000
€ 6.000 - € 7.500

Bestemmingen

BotswanaKeniaMarokkoMadagaskarMozambiqueNamibiëRwanda
TanzaniaWest-AfrikaZambiaZanzibarZimbabweZuid-AfrikaCombinatie van 2 of meer landen

Wensen, vragen of opmerkingen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief en ga akkoord met de voorwaarden